HADDE VOLDELIG FAR: - Mange ganger er det uvirkelig å tenke på alt som har skjedd. Men hvis man er et elsket barn, kan man klare hva som helst, sier "Studio 5"-programlederen Karita Bekkemellem. Foto: FEM
HADDE VOLDELIG FAR: - Mange ganger er det uvirkelig å tenke på alt som har skjedd. Men hvis man er et elsket barn, kan man klare hva som helst, sier "Studio 5"-programlederen Karita Bekkemellem. Foto: FEMVis mer

Pappaen hennes skjøt kjæresten

Karitas måtte flykte fra farens fyll.

SEHER.NO: "På turen i skogen snublet pappa, haglskuddet gikk av og traff jenta som gikk rett foran ham på stien. Jenta døde av vådeskuddet.

Det skriver Karita Bekkemellem (44) i sin selvbiografi, "Mitt røde hjerte".

Året var 1962, tre år før Karita Bekkemellem ble født, da faren hennes, Magne Bekkemellem, var sammen med en jente fra hjembygda Otta. Sammen med et annet par fra dalen, gikk faren og kjæresten på tur - faren med hagla over skulderen.

Turen endte altså på tragisk vis. Sorgen og bebreidelsen gjorde også faren til alkoholiker. For Magne kom aldri over det som skjedde i ungdomstiden, skriver VG.
I fylla ble han rasende sint og voldelig, innrømmer Karita.

- Jeg var vitne til at faren min brukte vold. Men jeg var ikke utsatt for det selv. Jeg ble ikke slått, forteller hun til avisen.

Marit, Karitas mamma, måtte flere ganger ta med seg barna ut av leiligheten i Molde - midt på natten. Da gikk de rundt i byens gater mens de ventet på at det var trygt å dra hjem igjen.

"I vintermørke, kulde og snøføyke hakket vi tenner mens vi ruslet på veiene og stiene rundt blokka der vi bodde, i påvente av at det var trygt å dra hjem. Jeg frøs og jeg var redd", skriver hun i boken.

- Mange ganger er det uvirkelig å tenke på alt som har skjedd. Men hvis man er et elsket barn, kan man klare hva som helst, sier Karita Bekkemellem til VG.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767
 
LES OGSÅ: Kiss-stjerne fikk brystkreft