BETENT: Etter at prins Harry uttalte seg om Meghan Markles forhold til familien, har flere av skuespillerens nærmeste familiemedlemmer gått ut og kritisert prinsen for kommentaren - som de ikke kjenner seg igjen i. Foto: NTB Scanpix
BETENT: Etter at prins Harry uttalte seg om Meghan Markles forhold til familien, har flere av skuespillerens nærmeste familiemedlemmer gått ut og kritisert prinsen for kommentaren - som de ikke kjenner seg igjen i. Foto: NTB ScanpixVis mer

Meghan Markles halvbror:

- Pappa ville blitt ekstremt såret

Meghan Markles halvbror kjenner seg heller ikke igjen i prins Harrys familie-kommentar.

(Se og Hør): For kort tid siden gjestet britiske prins Harry (33) BBCs radioprogram «Today», hvor han kom med en kommentar som ikke falt i god jord hos Meghan Markles halvsøster, Samantha Grant (52).

- Hun har gjort en fantastisk jobb. Hun tilpasser seg raskt, og jeg antar at vi er familien hun aldri har hatt, fortalte prinsen i radioprogrammet.

Samantha gikk kort tid etter ut og kritiserte Harry for utsagnet, der hun ga tydelig uttrykk for at hun ikke kjenner seg igjen i prinsens beskrivelse.

- Hun har faktisk en stor familie som alltid var der hos henne og for henne. Vår husstand var veldig normal og da hennes far og Doria skilte seg, gjorde vi alle det slik at hun hadde to hus å gå til. Vi har aldri vært uvenner, hun har bare vært for opptatt, skrev blant annet Grant på Twitter.

- Var alltid sammen

Nå har også Meghans halvbror Thomas Markle Jr. tatt bladet fra munnen, hvor han forteller at prinsens utsagn oppleves svært sårende.

- Hun har hatt en veldig god familie rundt seg. Vi knyttet tette bånd, og feiret alltid sammen i julen, på ferier, i bursdager og under høsttakkefester. Selv om vi bodde i forskjellige områder i Los Angeles, var vi alltid sammen, sier han i et intervju med Daily Mail, ifølge Fox News.

REAGERER: Samantha Grant kritiserte prins Harrys familie-utsagn tidligere denne uken. Nå uttaler også Meghans halvbror seg om saken, og mener Meghan Markle alltid har hatt en støttende familie. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Samantha Grant kritiserte prins Harrys familie-utsagn tidligere denne uken. Nå uttaler også Meghans halvbror seg om saken, og mener Meghan Markle alltid har hatt en støttende familie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Meghans far, Thomas Markle har i størst mulig grad holdt seg unna medienes søkelys etter at datteren ble forlovet. Thomas Markle Jr. påstår imidlertid nå at deres felles far også ville tatt Harrys kommentar tungt.

- Han ville blitt ekstremt såret. Pappa var den tryggeste havnen i alles liv da vi vokste opp, og høytidene var spesielt viktig for ham, forteller Meghans halvbror.

Vanskelig å nå

Tidligere denne måneder vakte Markles far oppsikt etter at han har vært tilsynelatende umulig å spore opp for et intervju eller en kommentar etter offentliggjøringen av forlovelsen.

- SNAKKER SAMMEN OFTE: Selv om Thomas og Meghan Markle bor langt unna hverandre, skal de ha et nært forhold. Her er han avbildet med Meghan Markle som ungdom. Foto: NTB Scanpix
- SNAKKER SAMMEN OFTE: Selv om Thomas og Meghan Markle bor langt unna hverandre, skal de ha et nært forhold. Her er han avbildet med Meghan Markle som ungdom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Foruten en hilsen publisert på Kensington Palace sin Twitter-konto 27. november, der Meghan Markles far og mor ønsket paret en «framtid fylt av lykke og kjærlighet», har det nemlig vært helt stille.

I midten av desember klarte imidlertid den britiske tabloidavisa The Daily Mirror å lokalisere Thomas Markle (73) - som befinner seg i Rosarito Beach, Mexico.

Da tok 73-åringen endelig bladet fra munnen, og avslørte at han mer enn gjerne ønsker å delta i datterens bryllup, som finner sted våren 2018.​

- Absolutt. Det hadde vært fantastisk, uttalte Thomas Markle til avisa.

- Følge henne til alters

Meghan Markles halvsøster Samantha har tidligere beskrevet deres felles far, Thomas, som en ordknapp mann.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Årsaken til at han har holdt en lav profil, er etter alt å dømme et forsøk på å respektere Meghans ønske om å holde privatlivet utenfor offentligheten.

- Jeg er ganske sikker på at han ønsker å følge henne til alters. Han er en beskjeden mann, og snakker gjerne når han føler det er passende å gjøre det. Han ga meg tillatelse til å si hvor glad han er på deres vegne, fortalte Samantha i et intervju med US Magazine dagen etter at forlovelsen ble offentliggjort.

- Familiekjær

Ifølge Business Insider flyttet Thomas Markle til den meksikanske delstaten Baja California i 2011, hvor han lever et relativt tilbaketrukket liv. Han og Markles mor, Doria Ragland, skilte seg da Meghan bare var seks år gammel.

- Meghan er en familiekjær ung dame, som er glad i sine foreldre. Til tross for at foreldrene gikk hver til sitt da hun var seks år gammel i 1988, har foreldrene beholdt vennskapet og alltid stilt opp for dattera, har Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng tidligere uttalt.

- Mora har ofte tatt turen til Toronto, hvor Meghan har bodd de siste årene. Hun står dattera svært nær, og har også møtt prins Harry flere ganger.

LES OGSÅ: ​- Jeg ble presset til å lyve om alderen