Oslo 05.04.2013 Frikk Heide-Steen med orkester syng Frank Sinatra. Foto: Andreas Fadum
Oslo 05.04.2013 Frikk Heide-Steen med orkester syng Frank Sinatra. Foto: Andreas FadumVis mer

- Pappa sluttet å drikke for oss

Frikk Heide-Steen har bare gode minner om sin berømte skuespillerfar.

SEOGHØR.NO: Helt fra han ble født inn i en underholdningsfamilie har Frikk Heide-Steen (25) måttet bevise at han kan stå på egne ben og ikke støtte seg til sin berømte fars etternavn.

I mars er han en av de 15 artistene som deltar i Melodi Grand Prix med house-låten «Frozen by your love».

Da han var 20 år gammel døde faren Harald Heide-Steen av lungekreft, og Frikk måtte takle alle skriveriene om faren i ettertid.

- Jeg har hørt mye rart om ham fra før jeg ble født. Han hadde veldig forskjellige liv i løpet av de ulike tiåra. Men de 20 åra jeg levde sammen med ham, var han veldig annerledes enn det han var da han var på fylla. Han var superkjent på 70- og 80-tallet, da er det vanskelig å holde beina på jorda. Og så kom han nedpå igjen da vi ble født, søsteren min og jeg. Vi har bare fine minner, sier han til Dagbladet.

25-åringen syntes faren ofte ble fremstilt som en egoist og understreker at han sluttet å drikke etter at han ble pappa.

- Jeg tror ikke det har ødelagt noe av hans ettermæle, men det er ikke vits i år mase om ting som skjedde for over 30 år siden. Han var avholds i mer enn 20 år på grunn av oss, det var det ingen som skrev om, sier han.

LES OGSÅ: - Han var et eventyr