VONDE MINNER: Margit Sandemo måtte tvinge seg til å huske vonde opplevelser da hun skrev sin biografi. - Det har vært en høyst ubehagelig affære, sier hun. Foto: SCANPIX
VONDE MINNER: Margit Sandemo måtte tvinge seg til å huske vonde opplevelser da hun skrev sin biografi. - Det har vært en høyst ubehagelig affære, sier hun. Foto: SCANPIX Vis mer

- Pappa låste oss inn i et garderobeskap

Margit Sandemo om barndommen i ny selvbiografi.

Publisert
SEHER.NO: Margit Sandemo har i en alder av 86 år skrevet sin selvbiografi. I boka med tittelen «Livsglede» omtaler hun lite lystige ting som tre voldtekter, drapet på en voldtektsmann, tre opphold på sinnssykehus og sin egen far.

- Min mor var et fantastisk menneske. Far derimot. Jeg skriver ikke nedsettende om noen i boka. Med mulig unntak av ham. Vi var fem søsken. Jeg husker at han hadde låst oss inne i et garderobeskap. Mens han gikk der utenfor, satt vi og fantaserte over hans dødsannonse. Der skulle det stå: «Takk Gud, dette skulle du gjort for lenge siden». Uten det lyse sinnet mitt, hadde jeg aldri klart meg som ung, sier Sandemo til Dagbladet.

For til tross for tittelen på selvbiografien mangler det ikke på dramatiske og tragiske historier i «Sagaen om isfolket»-forfatterens eget liv. Hun skriver blant annet om de tre voldtektene som skjedde fra hun var sju til elleve år. Og om den siste voldtekten som gjorde Sandemo til drapskvinne som 11-åring.

- Det var det verste, og det var han jeg drepte. Det var som om alt eksploderte. Alt mitt raseri fra de foregående overgrepene veltet opp i meg. Det var en steinrøys der. Jeg grep en spiss stein og slo ham alt jeg kunne i hodet til han døde. Så veltet jeg ham over kanten og ned i et juv, sier Sandemo i intervjuet med Dagbladet.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg har mistet evnene mine

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer