- Pappa holdt meg tilbake

Janne Formoe sier at faren Terje hindret henne fra å oppleve drømmen som ung.

BLE HOLDT TILBAKE: Terje Formoe ville ikke at datteren Janne skulle bli barnestjerne. Derfor holdt ham henne tilbake da hun var ung. Foto: Anders Martinsen, Se og Hør
BLE HOLDT TILBAKE: Terje Formoe ville ikke at datteren Janne skulle bli barnestjerne. Derfor holdt ham henne tilbake da hun var ung. Foto: Anders Martinsen, Se og Hør Vis mer
NY PROGRAMLEDER: Formoe er snart aktuell i TV 2s sommerprogram "Sommer i dyreparken". Foto: Andreas Fadum
NY PROGRAMLEDER: Formoe er snart aktuell i TV 2s sommerprogram "Sommer i dyreparken". Foto: Andreas Fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: Skuespilleren Janne Formoe (38) skal i sommer være programleder for det nye TV 2-programmet «Sommer i dyreparken».

Formoe startet sin skuespillerkarriere som 14-åring i «Kaptein Sabeltann»-showet til sin far, Terje Formoe.

Men skulle hun fått viljen sin, hadde livet som skuespiller startet mye tidligere. Men faren holdt henne igjen.

- Det forstår jeg nå. Min far var ikke tilhenger av barnestjerner. Det verste han visste var foreldre som presset barna sine. Du forstår jo ikke det når du er ti år og bare vil, da blir du jo litt lei deg. Men han skjønte til slutt at han ikke kunne holde meg tilbake lenger. Og det er jeg veldig glad for, sier hun til Dagbladet.

Selv har Formoe datteren Felicia (8), og merker at hun er litt som sin egen far var.

- Jeg har blitt like streng. Jeg tror alt er bra i trygge rammer. Det er ikke sånn at barn ikke skal få være på film, TV eller i teater, fordi alle må jo gjøre det de synes er riktig for sine barn, men alt med litt måte. Barn skal ikke bli stjerner, og det skal ikke komme gratis til noen. Nedturen kan bli så stor. Datteren min kan si «Mamma, kan jeg melde meg på Norske Talenter»? Og så tror de liksom at da er de med. Sånn er det jo heldigvis ikke. Man må være varsom, sier hun.

LES OGSÅ: - Skammet meg over at jeg ikke fikk det til å fungere