IKKE BARE LYKKE: Selv om lille Leon var et under, opplevde Kathrine Sørland barselstiden som tøff. Da var foreldrene gode å ha.  Foto: Tor Lindseth
IKKE BARE LYKKE: Selv om lille Leon var et under, opplevde Kathrine Sørland barselstiden som tøff. Da var foreldrene gode å ha. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Pappa hjalp meg gjennom depresjonen

Modellen taklet ikke den første tiden som småbarnsmor. Da var hennes foreldre gode å ha.

Publisert

SEOGHØR.NO: I 2008 ble modell Kathrine Sørland (34) og ekteman­nen Andreas Holck (43) for­eldre for første gang til lille Leon (6). Kathrine har vært åpen om fødselsdepresjo­nen sin, og i magasinet KK hyller hun pappa Kjell-Arne Sørland (56). Han har vært avgjørende for at hun kom seg tilbake til livet.

– Det var den mest kao­tiske tiden i hele mitt liv… Og så kom du og bare tok ham i armene dine som det naturligste i verden… Det var så godt. Og så husker jeg så godt da du kom hit for å følge meg og Leon hjem til Stavanger for første gang. Det var fred og lykke å ha deg der, sier 34-åringen i et intervju med KK tidligere denne måneden, og legger til:

– Jeg ville ikke ha råd. Jeg ville bare at du skulle være der. Og det var du.

Lik pappa.


– Min far var som vanlig trygg og rolig. Det var vakkert å se ham i rollen som morfar. Han hadde ennå teken på babystell, for­teller Kathrine til Se og Hør.

De kjærlige båndene mellom far og datter vil alltid ha en helt spesiell plass i Kathrines hjerte:

– Pappaen min betyr mye for meg og er veldig glad i ham. Jeg er veldig glad for å ha en så ung, flott og sprek far. Han er veldig lik meg på mange måter, noe jeg ser mer av i voksen alder. Han er impulsiv, positiv, hjelpsom, og han sier aldri nei. Han er trygg og sier alltid at alt ord­ner seg. Pappa har lært meg å våge. Ønsker man noe i livet – så gå for det. Forel­drene mine har alltid støttet mine valg, uten å dømme, og det setter jeg stor pris på, sier Kathrine til Se og Hør.

NÆRE BÅND: 1.juli 2006 giftet  Kathrine seg med sin kjære Andreas Holck. Her er  bruden sammen med mamma Margit Sørland og far Kjell Arne Sørland. Foto: Anders Martinsen fotografer
NÆRE BÅND: 1.juli 2006 giftet Kathrine seg med sin kjære Andreas Holck. Her er bruden sammen med mamma Margit Sørland og far Kjell Arne Sørland. Foto: Anders Martinsen fotografer Vis mer

Moren Astri (56) var også en uvurderlig støtte i den vanskelige tiden som nybakt mamma:

– Hun har vært gjennom dette tre ganger, og hjalp meg med alt. Jeg hadde ikke klart det uten henne.

Mer tid med barna.

Til KK forteller skjønnheten at hun slet med amming og den overveldende følelsen av ansvar. Samtidig skulle hun skulle reise landet rundt for å kåre Norges styggeste rom på TV3.

Om Leon får en lillebror eller – søster, vil Kathrine gjøre alt annerledes:

– Jeg ble bedre fra fødsels­depresjonen da jeg klarte å fikse rollen som mor i tillegg til alt det andre jeg drev med. Etter rundt et halvt år, jobbet jeg mindre og fikk brukt mer tid med Leon, slik man skal gjøre når babyer er små. Neste gang skal jeg absolutt jobbe mindre. Super-mammaer finnes ikke. Jeg bare trodde det da.

LES OGSÅ: - Slik ser hun ut med mørkt hår

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer