PÅ SCENEN SAMMEN: Sverre Anker Ousdal og Mads Ousdal i «Hjemkomsten» på Nationaltheatret våren 2007, et års tid før Ousdal senior fikk kreftdiagnosen. Nå snakker Ousdal junior om hvordan farens helsesituasjon har påvirket familien. Foto: NTB scanpix
PÅ SCENEN SAMMEN: Sverre Anker Ousdal og Mads Ousdal i «Hjemkomsten» på Nationaltheatret våren 2007, et års tid før Ousdal senior fikk kreftdiagnosen. Nå snakker Ousdal junior om hvordan farens helsesituasjon har påvirket familien. Foto: NTB scanpixVis mer

- Pappa har blitt en trivelig fyr

Mads Ousdal snakker om forholdet til faren, Sverre Anker Ousdal, som ble rammet av kreft og mistet synet.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Mads Ousdal (44) er i sommer aktuell i hovedrollen i «Peer Gynt»-oppsetningen på Gålå, for annet år på rad.

I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller han om utfordringene rollen har bydd på, men det var i 2008 Ousdal opplevde en av sine tøffeste perioder.

Dengang fikk faren hans, den prisbelønte skuespilleren Sverre Anker Ousdal (70), diagnosen leverkreft. Under levertransplantasjonen, som var vellykket, ble synsnerven hans skadet og teaterlegenden svært svaksynt.

- Pappa har blitt en trivelig fyr. Tidligere har han aldri sett folk i øya eller husket navnene deres, men nå har han måttet skjerpe de andre sansene, forteller Mads Ousdal spøkefullt til Dagbladet Magasinet.

TILBAKE TIL GÅLÅ: I fjor imponerte Mads Ousdal i hoevdrollen i «Peer Gynt»-oppsetningen ved Gålåvatnet. Også i år skal han gestalte den berømte Ibsen-rollen. Foto: Samfoto/ NTb Scanpix
TILBAKE TIL GÅLÅ: I fjor imponerte Mads Ousdal i hoevdrollen i «Peer Gynt»-oppsetningen ved Gålåvatnet. Også i år skal han gestalte den berømte Ibsen-rollen. Foto: Samfoto/ NTb Scanpix Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Omstilling for familien

Mads, som har stått på scenen sammen med faren i stykker som «Lang dags ferd mot natt» og «Hjemkomsten», sier at sykehustabben som rammet Ousdal senior har endret familiedynamikken.

- Når han kommer inn i et rom sier han: «OK, hvem er her?». Det er en omstilling, men samtidig er det fint at barnebarna kan ha den oppgaven, å være øynene hans. De får en fin kontakt der, sier 44-åringen til Dagbladet Magasinet. 

Mads Ousdal, som til høsten blir å se i «Mary Poppins» på Folketeateret i Oslo, har datteren Elsa (11) og stedatteren Sofia (14). Sofia er datteren til Pia Tjelta (37), som «Kampen om tilværelsen»-stjernen var sammen med inntil i fjor høst.

KOLLEGER: I 2012 spilte både Mads Ousdal og Pia Tjelta i dramafilmen «90 minutter». I fjor høst tok forholdet deres slutt etter omlag åtte år.
KOLLEGER: I 2012 spilte både Mads Ousdal og Pia Tjelta i dramafilmen «90 minutter». I fjor høst tok forholdet deres slutt etter omlag åtte år. Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

- Jeg er sikkert litt streng. Jeg har delt omsorg, så den tiden jeg er på er jeg veldig på, og prøver å være bevisst på det. Jeg prøver å følge opp, uten å legge for mye føringer, sa Mads - som har datteren med eksen Ulrikke Døvingen - om papparollen til VG i våres.

Pappa Sverre Anker Ousdal, som har stått på scenen også etter at han nesten mistet synet, har selv vært åpen om synsskaden sin.

- Jeg er sterkt svaksynt. Under den lange operasjonen hadde synsnerven som ligger bak øyet, fått for lite surstoff. På Rikshospitalet hadde de aldri opplevd det før, fortalte «Orions belte»-legenden, som i dag er kreftfri, til Aftenposten i 2009.

GJØR SOM FAREN: I 1988 stod Sverre Anker Ousdal på scenen i musikalen «Sound of Music», der han spilte mot Sissel Kyrkjebø (t.v). Denne høsten følger Mads Ousdal i hans fotspor, med sin rolle i musikalen «Mary Poppins». Premieren er lagt til 17. september. Foto: Karina Jensen/ NTB Scanpix
GJØR SOM FAREN: I 1988 stod Sverre Anker Ousdal på scenen i musikalen «Sound of Music», der han spilte mot Sissel Kyrkjebø (t.v). Denne høsten følger Mads Ousdal i hans fotspor, med sin rolle i musikalen «Mary Poppins». Premieren er lagt til 17. september. Foto: Karina Jensen/ NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Han er rasende på henne

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.