Ellen Aabol:

- Pappa hadde vært stolt

Som 22-åring mistet Ellen Aabol faren sin. Nå takker hun følgerne sine for støtten i den tunge tiden.

NÆRT BÅND: Ellen Aabol og faren Jens sto hverandre nære. Julen 2022 gikk faren bort etter kreftsykdom. Foto: Shad Madian / Dagbladet
NÆRT BÅND: Ellen Aabol og faren Jens sto hverandre nære. Julen 2022 gikk faren bort etter kreftsykdom. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På kort tid har matinfluenser Ellen Aabol (22) opparbeidet seg en stor følgerskare på flere plattformer. Følgerne får være med Aabol på leilighetskjøp, matlaging og influensereventer, og 22-åringen er svært ærlig når det kommer til både opp- og nedturene i livet.

Den ellers så sprudlende mosseværingen måtte i september i fjor dele en video hvor hun var så ærlig som hun aldri hadde vært før.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Pappa har benmargskreft og vi vet ikke prognosen. Vi vet ikke hvor lenge han skal leve, fortalte hun gråtkvalt i en TikTok-video.

To dager før nyttårsaften, dør pappa Jens bare 59 år gammel.

Under kan du lese det siste intervjuet med Ellen og Jens Aabol.

Samlet inn svimlende sum

I forbindelse med Krafttak mot kreft, som varer fra 11 - 19. mars, har Aabol nå startet en innsamlingsaksjon som doneres til kreftforskning.

På bare to dager har innsamlingen passert 394 000 kroner.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpnet seg om sin kreftsyke søster i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/ TV 2 Vis mer

Influenseren forteller til Se og Hør at hun er rørt over hvor mange som har donert penger.

- Hver gang jeg går inn og sjekker donasjonssiden er jeg på gråten - det er alle aldre, kjønn og varierende summer som doneres. Alt fra kr 10 kroner til kr 1000 kroner og mer per donasjon. Alle monner drar og det viser virkelig at når mange nok gir, så blir selv de minste beløp store, sier hun, og fortsetter:

- Pappa hadde vært stolt over måten vi går sammen for å gjøre en forskjell. Det vet jeg han hadde vært. Jeg blir også helt tom for ord av alle som deler innsamlingsaksjonen og sprer ordet videre - det hjelper også mye!

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjernen Kobe Bryants liv. Halvannet år etter sto han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

- Vil være ekte

For ivrige tilhengere var faren et kjent fjes, da han stadig var å se i 22-åringens videoer. Derfor ble det naturlig for henne å dele mye av sykdomsforløpet til faren med følgerne sine.

Det er hun glad for i dag.

- Følgerne mine har betydd alt for meg og familien min, og ikke minst for pappa. Jeg tror mye av det som skjedde online holdt pappa gående litt lenger.

DELTE ÆRLIG: Ellen og faren Jens valgte å være åpne om kreftsykdommen. Foto: Privat
DELTE ÆRLIG: Ellen og faren Jens valgte å være åpne om kreftsykdommen. Foto: Privat Vis mer

En stor del av hvorfor hun og familien valgte å være åpen om kreften, var for å være en støtte for andre i liknende situasjoner.

- Jeg håper at jeg har hjulpet noen til å føle seg mindre alene, fordi i en sånn situasjon så føler man seg veldig alene - spesielt i sorgprosessen etterpå. Ved å være åpne så håper jeg at vi har hjulpet noen andre med å finne støtte slik som vi har funnet selv.

I SORG: Shabana Rehmans kjæreste og samboer Petter Simonsen snakker ut etter dødsfallet. Les hele saken her: https://www.seher.no/kjendis/hun-ga-meg-det-beste-aret-i-mitt-liv/78384762. Reporter: Stig H. Justad. Video: Stig H. Justad/Se og Hør, NRK. Klipp: Nora Skavhaug. Vis mer

- Hvorfor velger du å være så åpen om alt i livet?

- Fordi det er viktig. Hvorfor skal vi legge lokk på livet? Det er kjedelig å bare vise de positive sidene av livet og det er også falskt. Jeg klarer ikke å være falsk på en slik måte og skape en illusjon, da føler jeg at jeg lyver til alle. Jeg vil være ekte og ærlig, sier hun bestemt.

Takker nettverket sitt

Tiden fremover byr på mange, nye spennende prosjekter for 22-åringen som har gått gjennom mer enn andre på sin alder.

For øyeblikket er hun å se som gjestedommer i «MasterChef - unge talenter», og til våren er hun én av ti deltakere i «Camp Kulinaris».

DØDSBUDSKAP: Maymona trakk seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

Aabol takker sine nærmeste for at hun er der hun er i dag.

- Jeg har et veldig fint nettverk rundt meg som støtter meg når ting blir vanskelig, og som heier på meg når ting går bra.

LES OGSÅ: I sorg: - Elsker deg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer