TØFF OPPVEKST: Robert Carlyle sier i en ny video-podkast at hans oppvekst i en fattig del av Edinburgh, blant annet bestod av stjeling og at at faren hans satte ham igjen på det lokale sosialkontoret. Foto: Stella Pictures
TØFF OPPVEKST: Robert Carlyle sier i en ny video-podkast at hans oppvekst i en fattig del av Edinburgh, blant annet bestod av stjeling og at at faren hans satte ham igjen på det lokale sosialkontoret. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Pappa etterlot meg på sosialkontoret

Filmstjernen måtte stjele for å overleve som barn.

SEHER.NO: Robert Carlyle (49) har blitt millionær gjennom sine roller i suksess-filmer som «Trainspotting», «The 51st State» og «I blanke messingen», men nå avslører den britiske skuespilleren at barndommen i en fattig del av Edinburgh var alt annet enn rosenrød.

I en ny video-podkast innrømmer Carlyle at familien hans ofte var så fattige at de måtte stjele for å overleve.

- Ofte overlevde vi ved å selge tyvegods. Faren min ville finne noe han kunne selge, og jeg hjalp ham så godt jeg kunne. Det kunne kanskje hjelpe oss i en uke eller to, sier han ifølge nettstedet Contactmusic.

Carlyle hevder også at faren Joseph bevisst brukte ham for å presse mer penger ut av det lokale sosialkontoret.

- Pappa sa til dem «det er min sønn, men jeg kan ikke ta vare på ham lenger. Nå er det opp til dere. Deretter forlot han meg på sosialkontoret.

- På forhånd hadde han advart meg om at han kom til å lage bråk, og late som om han forlot meg. Han sa «slapp av, jeg kommer alltid tilbake for å hente deg». Målet var å få kuponger for gratis grønnsaker eller ekstra penger, sier Carlyle.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Hvorfor hjelper ingen meg?