Pappa aksepterte aldri legningen min

Da Per Asplins datter sto fram som lesbisk, stoppet kontakten med faren. Nå utleverer hun seg selv i en forestilling om livets opp- og nedturer.

PREMIEREKLAR: Caroline Waters står denne uken på Cosmopolite scene i en ny forestilling om sitt eget liv. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
PREMIEREKLAR: Caroline Waters står denne uken på Cosmopolite scene i en ny forestilling om sitt eget liv. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: På utsiden var de en idyllisk familiebedrift. Innad opplevde datteren Caroline Waters (46) livet til tider som svært strengt og disiplinert.

Nå har hun satt opp forestilling om sin personlige reise, som også inneholder scener fra samarbeidet med skuespilleren og musikerfaren Per Asplin (1928 – 1996).

Fra begynnelsen av 1950-tallet fram til sin død var Per Asplin landskjent – med blant annet åtte deltagelser i Melodi Grand Prix og som skaper av julefore–stillingen «Putti Plutti Pott». Der deltok alle de fire barna.
 
– Jeg vokste opp i en familie der hvordan vi så ut og ble presentert, var veldig viktig. Utad skulle vi være positive og glade. Men virkeligheten er jo mer nyansert, påpeker Caroline til Se og Hør.

Hun omtaler faren som veldig streng, men understreker også at de hadde mye moro opp gjennom årene.

Alvorlig kollisjon
Da Caroline var 18 år ble hun utsatt for en forferdelig ulykke. På en sykkeltur ble hun påkjørt av en bil, og venstrebeinet ble knust og måtte gjenoppbygges. I tillegg kollapset lungene, og deler av venstre hjernehalvdel ble satt ut av funksjon.

Hun hadde store smerter i ettertid, og husket ingenting – selv ikke hvem hennes egen familie var.
 
Aksepterte aldri. Senere sto Caroline fram som lesbisk. Faren mente det måtte være et resultat av kollisjonen, fire år tidligere.

– Han var ikke veldig begeistret. Det var litt sånn: «Jaså, lille venn, du tror du er lesbisk?» Men man blir jo ikke lesbisk av å slå hodet, smiler Caroline

– Hvor lang tid gikk det før han aksepterte det?

– Det gjorde han egentlig aldri. Det var veldig tøft. Begge foreldrene mine døde jo så altfor tidlig i 1995 og 1996. Siden jeg ikke følte meg akseptert, var jeg sinna lenge, sier Caroline åpent.

– Ble dere forsont før han døde?

– Vel, det var aldri noen tvil om at vi var glade i hverandre. Men vi hadde helt forskjellige oppfatninger om hvordan livet skulle leves. Jeg følte foreldrene mine hadde forventninger til meg som jeg ikke klarte å innfri.

Caroline understreker likevel at hun er takknemlig for alt faren og moren har tatt henne med på.
 
Redningen
Fra hun var tre år og senere som ung voksen spilte hun i «Putti Plutti Pott».

- Jeg ser på foreldrene mine som ekstremt fargerike. Vi barna fikk mye næring til å vokse. Men der og da føltes det nok litt restriktivt for meg, påpeker Caroline.

I fire år etter ulykken slet Caroline med både taleevnen og hukommelsestap.

– Det at pappa hadde gitt meg disiplin, og mulighet til å utfolde meg som artist, hjalp meg å bli frisk. Det var en av faktorene som gjorde at jeg ikke tok livet av meg, sier Caroline alvorlig.

Premiereklar
Søndag denne uken står Caroline på Cosmopolite Scene i Oslo i forestillingen «På hengende håret». Denne musikkthrilleren skal også settes opp i USA.
 
– Når jeg forteller min historie, utleverer jeg først og fremst meg selv, og de dype dalene jeg gikk igjennom. Forhåpentligvis er det også humoristiske, og musikalske høydepunkter, påpeker Caroline, som i dag har god kontakt med resten av familien.

 
I fredagens utgave av Se og Hør kom vi i skade for å skrive at det var Per Asplin som brøt kontakten med sin datter. Det medfører ikke riktighet. Se og Hør beklager feilen.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer