Harvey Weinstein-skandalen:

Paltrow og Jolie hevder de ble seksuelt trakassert av produsenten

Skandalen rundt Harvey Weinstein vokser i omfang.

STERKE ANKLAGER MOT WEINSTEIN: To av Hollywoods største skuespillere, Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow, går nå ut og hevder at de også har blitt seksuelt trakassert av den verdenskjente filmprodusenten Harvey Weinstein. Foto: NTB Scanpix
STERKE ANKLAGER MOT WEINSTEIN: To av Hollywoods største skuespillere, Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow, går nå ut og hevder at de også har blitt seksuelt trakassert av den verdenskjente filmprodusenten Harvey Weinstein. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke publiserte New York Times en omfattende avsløring om Hollywood-produsenten Harvey Weinstein (65) og hvordan han skal ha seksuelt trakassert flere kvinner over tre tiår.

Weinstein, som i 2012 ble kåret til bransjens aller mektigste av magasinet Time, skal ha benyttet sin posisjon til å kontrollere kvinner og menn til å gjøre som han ville gjennom kontrakter og forlik.

Film-mogulens kontrakt med sitt eget selskap «The Weinstein Company» har blitt terminert med umiddelbar virkning, etter at New York Times´ avsløringer kom til overflaten. Og en rekke berømte stjerner har tatt bladet fra munnen og ytret sin avsky overfor Weinstein.

Nå står to av Hollywoods største skuespillere, stjernene Gwyneth Paltrow (45) og Angelina Jolie (42), også fram med historier om seksuelle tilnærmelser fra Weinstein.

Saken fortsetter under bildet.

MEKTIG: Filmprodusent Harvey Weinstein har den siste tiden blitt anklaget av flere kvinner for seksuell trakassering. Her er han avbildet på Weinstien Company & Netflix-festen etter Golden Globe-utdelinga i 2015, sammen med Taylor Swift, Este Haim, Jaime King og Lorde. Foto: AFP/ NTB scanpix
MEKTIG: Filmprodusent Harvey Weinstein har den siste tiden blitt anklaget av flere kvinner for seksuell trakassering. Her er han avbildet på Weinstien Company & Netflix-festen etter Golden Globe-utdelinga i 2015, sammen med Taylor Swift, Este Haim, Jaime King og Lorde. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

- Jeg var et barn

22 år gammel fikk Paltrow hovedrollen i Jane Austen-adapsjonen «Emma» - en film som kunne gjøre henne verdenskjent. Like før innspillingen startet, tilkalte Weinstein Paltrow til suiten sin på Peninsula Beverly Hills Hotel i Los Angeles for et møte.

Mot slutten av møtet skal Weinstein ifølge Paltrow ha plassert hendene sine på hennes og foreslått at de skulle gå inn på soverommet for en massasje, forteller Paltrow selv tirsdag til The New York Times.

- Jeg var et barn. Jeg hadde bundet meg til prosjektet. Jeg var forferdet, forteller hun, og står dermed offentlig fram med at hun er en av de mange som hevder å ha blitt seksuelt trakassert av mannen som senere hjalp henne med å vinne en Oscar for hennes rolle i filmen «Shakespeare in Love» fra 1999.

- VALGTE Å ALDRI JOBBE MED HAM IGJEN: Skuespiller Angelina Jolie (42) hevder at Harvey Weinstein skal ha oppført seg så ubehagelig mot henne at hun bestemte seg for at hun aldri ville jobbe med filmprodusenten igjen. Foto: NTB Scanpix
- VALGTE Å ALDRI JOBBE MED HAM IGJEN: Skuespiller Angelina Jolie (42) hevder at Harvey Weinstein skal ha oppført seg så ubehagelig mot henne at hun bestemte seg for at hun aldri ville jobbe med filmprodusenten igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Paltrow forteller at hun straks forlot hotellrommet etter de påståtte tilnærmelsene, lamslått over at mannen hun så på som en mentor hadde gjort dette.

Paltrow skal ha fortalt om episoden til Brad Pitt, som da var hennes kjæreste, hvorpå Pitt så skal ha konfrontert Weinstein på en filmpremiere og bedt ham om å aldri ta på Paltrow igjen.

Dette bekreftes ifølge The New York Times av Pitts representanter.

Paltrow får støtte av Jolie, som hevder til New York Times at Weinstein skal ha kommet med lignende tilnærmelser mot henne på hotellrommet hennes da hun jobbet med filmen «Playing by Heart» sent på 90-tallet.

Skuespiller Angelina Jolie (42) hevder at Harvey Weinstein skal ha oppført seg så ubehagelig mot henne at hun bestemte seg for at hun aldri ville jobbe med filmprodusenten igjen.

- Jeg hadde en dårlig opplevelse med Harvey Weinstein da jeg var ung, og som et resultat av dette, valgte jeg å aldri jobbe med ham igjen og advarte også andre da de gjorde det, sier skuespilleren i en e-post til avisa.

- Denne oppførselen mot kvinner, uansett bransje, uansett land, er uakseptabel, legger hun til.

Saken fortsetter under bildet.

VILLE HA MASSASJE: Gwyneth Paltrow (45) hevder at produsenten Harvey Weinstein (65) ville ha henne med inn på soverommet for en massasje da hun bare 22 år gammel jobbet sammen med Weinstein som hovedrolleinnehaver i Jane Austen-adapsjonen «Emma». Her er Paltrow og skuespillerkollega Cameron Diaz tett omslynget med Weinstein under en Golden Globe-fest i 1999. Foto: NTB Scanpix
VILLE HA MASSASJE: Gwyneth Paltrow (45) hevder at produsenten Harvey Weinstein (65) ville ha henne med inn på soverommet for en massasje da hun bare 22 år gammel jobbet sammen med Weinstein som hovedrolleinnehaver i Jane Austen-adapsjonen «Emma». Her er Paltrow og skuespillerkollega Cameron Diaz tett omslynget med Weinstein under en Golden Globe-fest i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Anklages for voldtekt

Tirsdag ettermiddag norsk tid, ble også Harvey Weinstein anklaget for voldtekt.

Tre kvinner anklager nemlig Hollywood-produsenten for voldtekt i avisa New Yorker, melder The Guardian.

Disse nye og svært alvorlige anklagene benekter den mektige filmprodusenten via en talsperson.

ALVORLIGE PÅSTANDER: Asia Argento er en av kvinnene som anklager Weinstein for voldtekt. Foto: NTB Scanpix
ALVORLIGE PÅSTANDER: Asia Argento er en av kvinnene som anklager Weinstein for voldtekt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er den italienske skuespilleren og regissøren, Asia Argento, skuespilleren Lucia Evans, og en foreløpig anonym kvinne som anklager Weinstein for å ha tvunget dem til å ha sex eller delta i seksuelle handlinger.

- Alle anklager om sex uten samtykke benektes av Mr. Weinstein. Weinstein vil klargjøre at det heller aldri har vært noen form for gjengjeldelser mot kvinner som har avvist hans tilnærmelser. Han vil ikke være tilgjengelig for ytterligere kommentarer, da han tar seg tid til å fokusere på sin familie, motta rådgivning og bygge opp igjen livet sitt, sier Sallie Hofmeister til The New Yorker.

Fire andre kvinner forteller også til magasinet at Weinstein angivelig skal ha berørt dem uten deres samtykke - på en måte som «kan klassifiseres som et overfall».

I artikkelen avslører også journalisten en lydfil fra en hemmelig etterforskning gjort av New York Police Department i 2015. Der innrømmer angivelig Weinstein å ha befølt modellen, Ambra Battilana Gutierrez, som rapporterte oppførselen hans. Hun hevdet, ifølge The Guardian, at Weinstein «var vant med å oppføre seg på denne måten».

- Eventuelle påstander om ikke-konsensuelt sex blir avvist av Mr. Weinstein, sier en talsperson blant annet om saken til the New Yorker.

LES OGSÅ: Går fra ektemannen etter sex-anklagene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer