Prinsesse Märtha Louise:

- Pålegger meg et ansvar

I forbindelse med at prinsesse Märtha Louise avslutter sine offisielle oppgaver for kongehuset, uttaler hun seg også om helsedebatten som har florert den seneste tiden.

UTTALER SEG: I tirsdagens pressemelding uttaler både kongehuset og prinsessen seg om helsedebatten. Foto: Audun Braastad / NTB
UTTALER SEG: I tirsdagens pressemelding uttaler både kongehuset og prinsessen seg om helsedebatten. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har stormet rundt prinsesse Märtha Louise (51) den siste tiden og tirsdag kom sjokkbeskjeden om at hun ikke lenger skal representere kongehuset.

51-åringen beholder likevel prinsessetittelen.

Prinsessen og hennes forlovede, Durek Verrett (47), har skapt mange overskrifter og debatter - den seneste tiden har det vært spesielt mye fokus rundt Verretts mange helseutspill.

Verrett har blant annet sagt at kvinner med mange seksualpartnere har et avtrykk i vaginaen, og i sommer skapte han en ny storm da han uttalte at han ble kvitt coronaviruset ved hjelp av en medaljong - som han selger på sin nettside for over 2000 kroner.

PRINSESSE: Märta Louise kom med beskjeden 8. november på Instagram at hun sier fra seg tittelen sin som prinsesse. Video: Instagram @princessmarthalouise. Vis mer

- Stor tillit

I pressemeldingen kongehuset sendte ut tirsdag, om at prinsesse Märtha Louise avslutter sine offisielle oppgaver for kongehuset, blir også helsedebatten et tema.

- Kongehusets medlemmer har stor tillit til det norske helsevesenet og norske helsemyndigheter, heter det i pressemeldingen.

- En kunnskaps- og forskningsbasert tilnærming, utført av dyktig helsepersonell innen hele bredden av helsevesenet, har gitt Norge et av verdens beste helsetilbud for hele befolkningen, står det videre.

Det blir også nevnt at både prinsessen og hennes forlovede ved flere anledninger har understreket at de har tillit til og at de benytter seg av skolemedisin og helsevesenet.

PRINSESSETITTEL: Prinsesse Märtha Louise avslutter sine offisielle oppgaver for kongehuset. Dette sier kongehusekspert Caroline Vagle om kontroversene rundt prinsessen. Vis mer

I tillegg til denne uttalelsen fra kongehuset, har de også inkludert en lengre kommentar fra prinsesse Märtha Louise som har svart på spørsmål om sitt syn på alternativ medisin og evidensbasert skolemedisin.

- Jeg har gjennom hele livet vært opptatt av helse og forskning. Jeg brenner for at vi kommer fram til ny kunnskap om hvordan helsen vår fungerer. Gjennom min egen utdannelse som fysioterapeut har jeg fått grundig kjennskap til hvor viktig forskningsbasert kunnskap er for utviklingen av fag, og ikke minst hvor viktig det er for hvert sårbart menneske, uttaler prinsessen.

Hun sier også at hun er takknemlig for at vi i Norge har et godt helsevesen.

Uttaler seg om alternativ medisin

Samtidig kommer prinsessen med noen tanker om alternativ medisin.

- Jeg tror at alternative metoder kan være viktige supplement til skolemedisin for mange. En varm hånd, en nål, en krystall, naturmedisin, yoga, meditasjon eller en lyttende samtale, tror jeg kan bidra til at livet blir bedre for mange mennesker. Ikke i stedet for, men i tillegg til den behandlingen som gis av helsevesenet. Som en naturlig konsekvens har noen mennesker dette som næringsvirksomhet, uttaler hun blant annet.

TAUS: Prinsesse Märtha Louise nektet å svare på spørsmål om forloveden Durek Verrett onsdag. Vis mer

Prinsesse Märtha Louise uttaler også at hun forstår at mange er opptatt av hva hun gjør og sier.

- Min tittel pålegger meg et ansvar, sier hun og legger til at det derfor er viktig å skille mellom henne som privatperson og henne som medlem av kongefamilien.

- For meg er det viktig å være ærlig med meg selv og med folk rundt meg om disse spørsmålene. Jeg vet hvor jeg står, og håper at mine standpunkter får lov til være mine, uten at andre behøver å stå til rette for dem. Slik jeg heller ikke ønsker å bli tatt til inntekt for andres meninger, avslutter hun.

LES OGSÅ: Durek får forbud

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer