NEDTRAPPING: Ida Kjøstelsen og Pål Thoresen signaliserte allerede for et halvt år siden at de kunne tenke seg til andre oppgaver i NRK, og at de ønsket å slutte i «Nitimen». Rune Lind i NRK sier at de to vil jobbe med nye prosjekter i kanalen, og at de vil være et av de faste lørdagsparene til «Nitimen». Foto: Scanpix
NEDTRAPPING: Ida Kjøstelsen og Pål Thoresen signaliserte allerede for et halvt år siden at de kunne tenke seg til andre oppgaver i NRK, og at de ønsket å slutte i «Nitimen». Rune Lind i NRK sier at de to vil jobbe med nye prosjekter i kanalen, og at de vil være et av de faste lørdagsparene til «Nitimen». Foto: ScanpixVis mer

Pål Thoresen og Ida Kjøstelsen slutter i «Nitimen»

- Jeg håper virkelig at de nye programlederne kan tørre å spøke med syklister også.

OVERTAR: 20. juni tar Marte Stokstad og Knut Folkestad over «Nitimen»-roret i ukedagene. De to er allerede en av de faste duoene som leder radioprogrammet i helgene. Foto: NTB scanpix
OVERTAR: 20. juni tar Marte Stokstad og Knut Folkestad over «Nitimen»-roret i ukedagene. De to er allerede en av de faste duoene som leder radioprogrammet i helgene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Pål Thoresen og Ida Kjøstelsen skal ikke lenger lede det populære NRK P1-programmet Nitimen i hverdagene. Det melder VG.

Rune Lind, sjef for radiounderholdning i NRK, sier til Dagbladet at det var programlederduoen selv som ga beskjed til NRK om at de ville trappe ned på Nitimen-aktiviteten, og heller gå over til andre prosjekter.

- De ga beskjed for over et halvt år siden. De har trivdes godt i jobben, men ville få avløsning. Det er helt udramatisk, sier Lind.

- Så det har ikke noe med sykkelbråket som oppsto tidligere i vår å gjøre?

- Overhodet ikke. Jeg håper virkelig at de nye programlederne kan tørre å spøke med syklister også. I likhet med alle andre i samfunnet må også de tåle en spøk. 

Sender fra Bodø og Oslo

De nye programlederne Lind sikter til er Marte Stokstad og Knut Folkestad, som fra før av leder Nitimen enkelte lørdager.

Valget av Folkestad som programleder innebærer at programmet for første gang på 52 år sendes fra et annet sted enn Oslo.

Han skal nemlig sitte i studio i Bodø, mens makker Marte Stokstad vil befinne seg i Oslo.

En storskjerm skal knytte de to sammen, og sørge for programlederkjemi.

- De er så rutinerte begge to at det kommer til å bli bra, tror Lind om den utradisjonelle sendemetoden, som gjøres på fast basis i NRK for første gang.

- Knut er så bra radiofyr at når han vil være i Nitimen kan vi ikke tvinge ham til Oslo. Dessuten kan vi også få gjester fra området rundt Bodø ved behov.

- Vil Marte Stokstad bli å se i TV-ruta nå som hun skal jobbe i Nitimen?

- Dukker det opp TV-prosjekter skal vi tilpasse Nitimen-jobbinga slik at dette går an å gjennomføre.

Klar for nye prosjekter

Thoresen og Kjøstelsen leder sin siste Nitimen-sending på en hverdag fredag 17. juni. De kutter imidlertid ikke Nitimen-båndet rett av - duoen skal nemlig fortsette å lede programmet enkelte lørdager.

- De skal fortsette å jobbe hos oss, mest sannsynlig i P1, sier Lind.

Han forteller at det ikke er helt bestemt hva verken Thoresen eller Kjøstelsen skal ta fatt på etter 17. juni, men røper at de har flere prosjekter de ønsker å utvikle.

- Det kan hende det blir noe helt nytt de skal jobbe med.

- Kan være belastende

Ida Kjøstelsen sier til Dagbladet at hun ser fram til å slippe å være så «på» hver dag.

- Det å være så blid og positiv tar litt på. Det er selvfølgelig en jobb, men å være så gira hver dag kan over tid være litt belastende. Jeg kan ikke ha en dårlig dag, sier NRK-profilen, som understreker at de elleve årene i Nitimen har vært fantastiske.

- Jeg har ønsket å gjøre litt andre ting, og bestemte meg egentlig rundt påsketider. Jeg har tenkt på det lenge, og ser fram til mer variasjon i arbeidsdagen.

Kjøstelsen har stor tro på Folkestad og Stokstad som Nitimens nye radarpar.

- Det er så fint at det ble dem. Knut Folkestad er en radiohelt for meg, sier hun.

- Ikke lobotomert

Da Dagbladet ringer Pål Thoresen for å snakke om Nitimen-nedtrappinga, er han kjapp med å understreke at det ikke har noe med det tidligere nevnte sykkeldramaet å gjøre.

Det var under en Nitimen-sending i april at Thoresen tullet med hvordan folk kan rydde veisyklistene av banen ved å bruke bildøra, noe som absolutt ikke falt i god jord hos sykkelentusiaster.

Thoresen forteller at de kraftige reaksjonene ikke har skremt ham fra å tørre å bruke humor i jobben sin.

- Jeg vil fortsette å tulle. Lyttere vil ikke få høre en lobotomert utgave av Pål Thoresen, sier programlederen, som nå ser fram til nye utfordringer.

I likhet med Kjøstelsen skal han nemlig være med på å utvikle nye NRK-programmer fra høsten av.

Thoresen erkjenner at det føles litt skummelt, men ser fram til å skape noe eget:

- Jeg må gjøre det nå, før det er for sent. Men det er med litt vemod at jeg ikke skal være i Nitimen-studio hver dag.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Marte Stokstad åpner om den skremmende episoden som har preget livet hennes