«Farmen kjendis»:

Pål Anders Ullevålseter vant «Farmen kjendis»

Sikret seieren etter tidenes korteste «Farmen»-opphold.

KNUSTE ALLE: Motorsykkelkjører Pål Anders Ullevålseter (49) står igjen som vinneren av årets «Farmen kjendis». Se hans første reaksjoner rett etter opptak. Video: Anita Arntzen/Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KORNSJØ (Se og Hør): Nesten syv og en halv måned etter at årets «Farmen»-kjendiser gjorde opptakene til tv-innspillingens aller siste tvekamp, er resultatet klart: Motorsykkelkjører Pål Anders Ullevålseter (49) har vunnet «Farmen kjendis».

Ullevålseter møtte «Jakten»-kjendis Inga Berit Lein (36) i den siste og avgjørende kunnskapsduellen, som foregikk på et bortgjemt og nedgrodd jorde ved svenskegrensa utenfor Halden, en sein julikveld i fjor.

SEIERSBRØL: Pål Anders Ullevålseter ble møtt med en skikkelig champagne-dusj etter «Farmen»-triumfen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SEIERSBRØL: Pål Anders Ullevålseter ble møtt med en skikkelig champagne-dusj etter «Farmen»-triumfen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Etter timer med jevne resultater (et tv-opptak av denne typen tar noe lenger tid i virkeligheten), klarte Ullevålseter omsider å dra fra konkurrenten på bunnen av Gaute Grøtta Gravs oppgaveliste.

- Helt utrolig

Se og Hør var til stede for å overvære seiersøyeblikket, og møtte en meget tilfreds Ullevålseter «i mål»:

«FARMEN KJENDIS»: Årets sesong er over, og her ble vinneren annonsert på finalefesten. Video: Christian Roth Christensen Vis mer
GLEDE: Slik så det ut på finalefesten i Oslo da Pål Anders fikk avsløre at han hadde seieren i boks. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GLEDE: Slik så det ut på finalefesten i Oslo da Pål Anders fikk avsløre at han hadde seieren i boks. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Dette føles helt utrolig. Jeg hadde faktisk aldri trua på meg sjøl foran finalen, så at det gikk er helt sinnssykt. Jeg synes det gikk bra i starten, med de praktiske oppgavene, men så raknet det litt, som forventet, da teorien kom. På en eller annen merkelig måte greide jeg å hente meg inn igjen, og vinne hele greia, forteller han.

Se videointervju med Ullevålseter øverst i saken!

SUR ANDREPLASS: «Jakten»-profil Inga Berit (36) måtte se seg slått av konkurrenten i årets «Farmen kjendis»-finale. Hun er skuffet over egen innsats. Video: Anita Arntzen/Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Vi spoler fram til i dag: Ullevålseter har ikke bare måttet holde på hemmeligheten om «Farmen»-seieren i over et halvt år. Fram til midten av januar visste ikke tv-seerne engang at 49-åringen var i posisjon til å vinne realitykonkurransen.

Enduroføreren kom nemlig inn på kjendisgården som såkalt «Farmen»-utfordrer, midtveis inn i innspillingen, sammen med artist Mira Craig (35). At Ullevålseter og Craig var plukket ut til å «krasje» tv-innspillingen var hemmelig fram til selve tv-opptredenen for tre uker siden.

Den første uka var ikke supergøy. Det var veldig turbulent der inne, og en prøvelse rent psykisk «Farmen kjendis»-vinner Pål Anders Ullevålseter (49).

Siden opptakstida til «Farmen kjendis» er betraktelig kortere enn den ordinære «Farmen»-innspillingen, og utfordrer-ukene dermed er halvert, har tv-oppholdet til Ullevålseter vært rekordkort.

Ingen andre «Farmen»-vinnere har entret tv-gården som utfordrer, eller tilbrakt så lite tid i TV 2s populære realityunivers.

SAMLET: Årets «Farmen kjendis»-cast poserer sammen med programleder Gaute Grøtta Grav. Erlend Elias Bragstad trakk seg fra programmet, og var ikke til stede under finaleinnspillingen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SAMLET: Årets «Farmen kjendis»-cast poserer sammen med programleder Gaute Grøtta Grav. Erlend Elias Bragstad trakk seg fra programmet, og var ikke til stede under finaleinnspillingen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Tøff start

- Jeg har hatt tidenes korteste «Farmen»-reise, og sluppet billig unna konkurransemessig, fram til finalen, forteller Ullevålseter, som aldri rakk å havne i tvekamp.

Selv om det fysiske har vært forholdsvis enkelt for den smørblide tobarnsfaren, legger han ikke skjul at den mentale delen har vært vanskeligere. Da Ullevålseter entret gården i den tredje innspillingsuka måtte han pent finne seg i å bli dratt inn i gnisningene som allerede hadde festet rot i den opprinnelige gruppa.

- Den første uka var ikke supergøy. Det var veldig turbulent der inne, og en prøvelse rent psykisk, forteller 49-åringen.

Tidsrommet Ullevålseter henviser til, var da en hemmelig plan mellom «Jegertvilling»-Johanne (26) og kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (35) satte hele tv-gården på hodet. Oppstyret endte med at Bragstad valgte å trekke seg fra programmet, før Johanne Thybo Hansen ble sendt hjem i tvekamp.

Også Mira Craig sørget for høy temperatur samme uke, blant annet etter å ha havnet på krigsstien med Bragstad. Gruppa valgte som kjent å sende Craig hjem og beholde Ullevålseter.

HOLDT SEG UNNA KONFLIKTER: Pål Anders Ullevålseter (49) holdt seg bevisst unna intrigemakeriet på tv-gården. Her med Inga Berit Lein og Gaute Grøtta Grav i kveldens smi-konkurranse. Foto: Alex Iversen / TV 2
HOLDT SEG UNNA KONFLIKTER: Pål Anders Ullevålseter (49) holdt seg bevisst unna intrigemakeriet på tv-gården. Her med Inga Berit Lein og Gaute Grøtta Grav i kveldens smi-konkurranse. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Droppet opprinnelig plan

- Før oppholdet hadde jeg egentlig en plan om å være litt mer sosial enn jeg pleier. Det endte i stedet med at jeg lå lavt hele den første uka, og holdt meg fullstendig unna trøbbel og diskusjoner. Det tror jeg var lurt, sier Ullevålseter, og legger til:

- Stemningen løsnet heldigvis etter hvert, og da var det veldig trivelig å være der inne. Jeg har fått lov til å være meg selv hele veien, og det tar jeg med videre. Man finner en slags ro der inne som ikke eksisterer i det virkelige liv, man prater med hverandre døgnet rundt og kommuniserer på en helt annen måte. Det er veldig fint, og også noe jeg kommer til å ta med meg ut.

Selv om enkelte av Ullevålseters meddeltakere har beskrevet kjendisenes mattilgang som «i overkant upåklagelig», synes ikke vinneren han er blitt skjemt bort:

- Sukkersuget har vært enormt. Nå gleder jeg meg til å kunne spise alt som frister. Stakkars første bensinstasjon, spøker han.

Gir premien til kona

Som belønning for «Farmen»-bragden er idrettsprofilen en bil rikere. Ullevålseter forteller at han skal gi premien til kona, tidligere kickbokser Mette Solli (43).

- Hun driver og tar lappen nå, og fortjener en bil etter å ha vært aleine med ungene i alle disse ukene.

GAVMILD: Pål Anders Ullevålseter gir bort bilpremien til Mette Solli. Her er de to avbildet sammen under jubileumsfesten til «4-stjerners middag» tidligere i år. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GAVMILD: Pål Anders Ullevålseter gir bort bilpremien til Mette Solli. Her er de to avbildet sammen under jubileumsfesten til «4-stjerners middag» tidligere i år. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Ullevålseter og Solli ble kjent under innspillingen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i 2011, og giftet seg fire år seinere. De har datteren Alva (5) sammen. Ullevål har også en sønn fra et tidligere forhold.

- Det er feiring nok i seg selv å få komme hjem til barna, erkjenner «Farmen»-vinneren.

Ikke bitter

Hva gjelder Inga Berit Lein, som ble slått på målstreken av Ullevålseter i kveldens finaleduell, innrømmer «Jakten»-bonden at hun er noe skuffet over egen innsats.

- Det var noen av oppgavene der jeg tenkte: «Er det mulig?». Jeg burde ikke ha bommet, men sånn er det. Pål Anders er absolutt en verdig vinner, forteller hun til Se og Hør.

- Hva tenker du om at Pål Anders stikker av med seieren, når du har vært her inne dobbelt så lenge som ham?

- Det er ikke surt. At Pål Anders vinner sier mye om ham som person. Han kom inn som en ydmyk herremann, og har virkelig jobbet seg opp og lagt ned en kjempeinnsats. Han fortjener mer enn noen andre å vinne dette, sier Lein.

Tidligere i kveld ble langrennsløper Martine Ek Hagen (26) snytt for finaleplass i siste sekund, etter å ha tapt mot Ullevålseter i en rekordlang melkespannkonkurranse.

LES OGSÅ: Røper ukjent «Farmen»-kollaps

«FARMEN»-NACH: Hva er de største snakkisene fra «Farmen Kjendis» denne uka? Hva synes Lene Elise Bergum (46) om å ryke ut rett før finaleuka, og hvorfor gjemte hun unna masse mat? Få de første reaksjonene fra den utslåtte deltakeren i Dagbladets «Farmen»-sending. I studio er også «Farmen»-blodfan Trym Mogen (24). Programleder: Miriam Bakkejord / Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer