Abbe «Blattelito» Alsaadi:

Pågrepet for drapsforsøk

Den svenske influenseren ble nylig pågrepet av spansk politi.

PÅGREPET: Abbe «Blattelito» Alsaadi ble nylig pågrepet av politi i Spania, mistenkt for drapsforsøk. Foto: Skjermdump Instagram
PÅGREPET: Abbe «Blattelito» Alsaadi ble nylig pågrepet av politi i Spania, mistenkt for drapsforsøk. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

I april 2019 ble den svenske influenseren Abbe «Blattelito» Alsaadi (27) dømt til 18 års fengsel for drapet på sin ekskjæreste Annie Sigurdsson (29).

Ifølge dommen hadde han forsøkt å få det til å se ut som et selvmord, noe han også uttrykte overfor sine nærmere 100 000 Instagram-følgere.

Lagmannsretten vurderte saken annerledes, og han ble måneder senere frikjent for drapet - fordi retten mente de hadde et for lite sammensatt bilde av hva som hadde skjedd.

27-åringen ble likevel dømt på en rekke andre punkter - blant annet for grovt brudd på våpenloven - og han ble dømt til å sone tre og et halvt år i fengsel.

Nå er Alsaadi pågrepet for drapsforsøk i Spania. Det melder Expressen.

LUFTSLOTT: Den svenske influenceren «Blattelito» Alsaadi levde et luksusliv i sosiale medier. Nå er han dømt til 18 år i fengsel for blant annet drap. Video: Expressen Vis mer

Flyttet til Spania

Gjennom oppholdet bak murene i Hällbyfengselet satt han tidvis på isolat, som følge av flere alvorlige hendelser.

Ifølge en rapport fra 2019 kalte han blant annet betjentene «horunger» under en hendelse. Han skal også flere ganger ha gjemt unna medikamenter og ødelagt diverse gjenstander, i tillegg til å uttrykke vilje til å slåss med personalet.

Hendelsene gjorde at han til sammen fikk 25 dager ekstra i fengsel.

Da han omsider kom ut, brøt han med betingelsene for prøvetiden ved å flytte til Spania. Det er også her drapsforsøket skal ha funnet sted, opplyser en rekke spanske medier, deriblant Diario Sur.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far, nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

Etterlyst i Sverige

I høst krevde Kriminalomsorgen i Sverige at Alsaadi skulle sone nye 140 dager. 2. mars ba dem om at 27-åringen skulle sone ved nærmeste lukkede institusjon eller fengsel. Siden den gang har han vært etterlyst i Sverige.

24. mai i år ble han tatt av spansk politi på et hotellrom i Mijas i Spania. Det var imidlertid ikke grunnet etterlysningen, men fordi spansk politi mener han er skyldig i et drapsforsøk i Estepona, seks mil fra Mijas.

En rekke spanske medier skriver at Alsaadi nå sitter varetektsfengslet i påvente av rettssaken.

Ifølge Expressen skal Alsaadi ha forsøkt å ta livet av en 36 år gammel mann på en hotellparkering, ved å knivstikke ham i halsen. 36-åringen skal også ha fått et 20 centimeter langt kutt på armen.

DØMT: En 21 år gammel kvinne kuttet med vilje av hånda si hjemme for å få forsikringspenger. Video: Sky News Vis mer

Motivet skal ha vært gjeld. Offeret skal ha blitt hastet til sykehuset, hvor han ble operert.

Kniv

Expressen skriver at politiet skal ha funnet en kniv, og raskt ha besluttet å pågripe 27-åringen.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

I sommer ble han pågrepet, mistenkt for å ha stukket en annen mann med en knust glassflaske. Det skal ha skjedd under en fest i Marbella.

- Alle kjente meg

Det var våren 2018 at Alsaadis ekskjæreste Annie Andersson Sigurdsson ble funnet død i et badekar. Obduksjonsrapporten viste at hun hadde en dødelig dose med det morfinliknende legemiddelet tramadol i kroppen.

FALLER: Flere øyenvitner ble vitne til skrekkfulle scener i en dyrepark i en Usbekistan da en mor slipper taket i sin tre år gamle datter som faller ned i en bjørnegrop. Video: Kameraone. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Alsaadi ble pågrepet kort tid senere, og ble dømt til 18 års fengsel for mord. Han nektet hele veien for anklagene. I lagmannsretten ble han frikjent for drapet.

Alsaadi ble dømt til å sone i ungdomsfengsel allerede som 17-åring, den gang for vold og brudd på knivloven.

I takt med at lovbruddene eskalerte, fikk han flere følgere på sosiale medier. Under navnet «Blattelito» la han blant annet ut bilder og videoer av at han misbrukte rusmidler og håndterte våpen.

HJALP DRAPSMANN: Fengselsbetjent Vicki White skal ha hjulpet drapssiktet mann med å rømme fra sheriffkontoret. Video: Lauderdale County Sheriffs Office Vis mer

- Alle visste hvem jeg var. I motsetning til barndommen min da jeg ikke hadde noen venner. Alle kjente meg, har han tidligere uttalt i TV3-dokumentaren «I huvudet på en gärningsman».

I dag har han rundt elleve tusen følgere på Instagram, etter at den opprinnelige brukeren - med nærmere 100 000 følgere - ble slettet. Siste innlegg ble publisert 10. mai.

LES OGSÅ: Tiltalt for flere kjendisinnbrudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer