UHELDIG HVILEDAG: Magnus Carlsen spiller for tiden VM i sjakk. Tirsdagens hviledag gikk derimot ikke helt etter planen. Foto: NTB Scanpix
UHELDIG HVILEDAG: Magnus Carlsen spiller for tiden VM i sjakk. Tirsdagens hviledag gikk derimot ikke helt etter planen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Magnus Carlsen:

Pådro seg blåveis på hviledagen

Skal ha krasjet med lagkamerat på fotballtrening.

Publisert

VM i sjakk begynner å dra seg til. Etter åtte partier er stillingen 4-4 mellom Magnus Carlsen (27) og Fabiano Caruana (24). I dag går de løs på parti ni av totalt tolv.

I går nøt spillerne en fortjent hviledag.

For Magnus Carlsens del, brukes hviledagene gjerne til å få litt avstand fra sjakken. Carlsen er blant annet glad i å spille fotball, og har ved flere anledninger brukt hviledagen til å leke seg på gresset.

Det gjorde han også tirsdag, men ifølge NRK ble det en smule dramatisk. Ifølge statskanalen krasjet Carlsen med en lagkamerat på trening.

Carlsen postet tirsdag kveld et bilde på Instagram som viser en stor blåveis. I tillegg skal han ha fått seg en liten smell og et kutt ved øyet.

View this post on Instagram

The match is heating up

A post shared by Magnus Carlsen (@magnus_carlsen) on

- Det begynner å dra seg til, skriver sjakkspilleren til bildet.

Litt omtåket

Lege Brede Kvisvik sier til NRK at Carlsen har det bra, og at kollisjonen så hakket verre ut enn det var.

- Han fikk ingen hjernerystelse, slik vi fryktet. Kuttet er heller ikke så stort at det må gjøres noe med, sier Kvisvik til NRK.

Carlsen fortsatte å spille etter smellen. Ifølge Kvisvik var den regjerende verdensmesteren litt omtåket etterpå.

- Han var litt omtåket, men kjente seg likevel fin, sier legen.

RISTER PÅ HODET: Magnus Carlsen mottok sølvmedaljen etter VM i lynsjakk, men her forlater han premieseremonien - tydelig misfornøyd. Video: NRK Vis mer

Må unngå tap

I dag går han altså løs på VMs niende parti. Carlsen åpner med hvit. VM begynner for alvor å dra seg i gang.

Overfor Dagbladet tirsdag, mente NRK-ekspert Torstein Bae at det for Carlsens del nå handler om å unngå tap - og at han tror det kan gå mot et omspill mellom nordmannen og amerikanske Caruana.

Ender det uavgjort, går kampen til omspill med først lynsjakk, så hurtigsjakk. Er stillingen lik her, går det til såkalt «armageddon».

- Jeg tror han har en bedre og større sjanse med kortere tenketid. Jeg tror tiden er moden for å ikke lenger tenke at han skal få Caruana i bakken i langsjakken, men han må unngå tap, sa Torstein Bae til Dagbladet.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer