«På tur med Dag Otto»: Ble overrasket testikler foran kamera

- Jeg svetter på hele kroppen, sier Ingrid Gjessing Linhave.

Publisert
Sist oppdatert

Denne sesongen har tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen (60) allerede funnet på mye sprell i «På tur med Dag Otto». Han og Kristian Ødegård (42) reiser verden rundt, og inviterer hver uke gjester til sprø prøvelser og aktiviteter.

Seerne har blant annet fått se drikking av urin, sexavsløringer og en lite gjennomtenkt kokkeløgn i TV 2-programmet.

Denne ukas gjester er Ingrid Gjessing Linhave (39) og Kåre Magnus Bergh (37). Turen har nå gått til USA, mer spesifikt Wyoming. I en delstat der cowboy-kulturen fortsatt ruler, skal Lauritzen få leve ut en av sine store barndomsdrømmer.

Å leve som cowboy er imidlertid ikke så enkelt for alle deltakerne. Da Lauritzen bestemmer seg for å servere testikler til middag, møter han protester.

Fikk middagstips

Cowboy er det amerikanske begrepet for en som eier og gjeter kveg. Yrket er gjort kjent for verden gjennom en rekke populære western-filmer, men det finnes fortsatt amerikanere som bærer yrkestittelen med stolthet.

Lauritzen har hatt drømmen siden han var liten. Til Dagbladet forteller han at han og kompisene ofte lekte «cowboy og indianer» i skogen, med blant annet pil og bue.

Spising av oksetestikler var nok imidlertid ikke innbakt i drømmen. På gården i Wyoming der de bodde under innspillinga, ble de fortalt at testiklene var en delikatesse. Det måtte de teste ut selv.

Se klipp av hendelsen øverst i artikkelen!

På kjøkkenet blir Lauritzen møtt med skepsis fra de andre når han kommer bærende inn med kveldens middag.

PÅ TUR: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård reiser på tur med Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave til Montana. Foto: TV 2
PÅ TUR: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård reiser på tur med Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave til Montana. Foto: TV 2 Vis mer

- Dere skal kutte det opp, gjøre det ferdig, også skal vi fritere det...

- Men hva er det greiene er? Er det baller?! Fytti grisen, lyder det fra Bergh, som holder posene med testiklene gruppa skal spise til middag.

- Gi deg!

For å tilberede testiklene, som kom fra kalv og okser, måtte hinnen utenpå fjernes. Gjessing Linhave fikk oppgaven, og brakk seg flere ganger mens hun tilberedte testiklene.

- Vreng den av, lyder det fra Lauritzen.

- Nå må du gi deg! Nå må du ikke være så masete. Jeg føler jeg er midt i en fødsel liksom. Du må roe deg ned. Du er veldig masete. Jeg svetter på hele kroppen, sier hun oppgitt i klippet.

Lauritzen forteller til Dagbladet i etterkant at alt arbeidet ikke var verdt det.

- Vi måtte jo prøve det ut, og det var ikke helt pyton. Men det er klart, vi var jo veldig bevisste på hva vi spiste. Studerte man testiklene var det jo ikke akkurat veldig delikat, sier han og fortsetter:

- Vi fikk det nå ned, men det blir nok ikke servert hos meg igjen, forteller han og ler.

«På tur med Dag Otto» går på TV 2 klokka 20:00 i kveld.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Ingrid Gjessing Linhave.

Saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Dag Otto stilte Kristian sex-spørsmål om kona

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer