Luft i magen:

På sykehus etter prompe-ulykke

- Jeg trodde at min siste time hadde kommet.

HÅVER INN: Amerikanske Stephanie Matto, kjent fra reality-programmet «90 Day Fiancé» får reaksjoner for å selge sin egen fis på glass. Video: Kine Falch Vis mer
Publisert

I fjor annonserte Stephanie Matto (31) at hun tjener enorme summer på å selge promp på boks. Nå forteller «90 Day Fiancé»-deltakeren at hun må legge opp som profesjonell promper på grunn av helsen.

Nylig ble hun innlagt på sykehus med det hun trodde var et hjerteinfarkt eller et slag. I virkeligheten var det snakk om kolikk.

- Jeg trodde at min siste time hadde kommet, sier hun.

FISER: Det er ikke alltid ting går som det skal når man lager TV. Det fikk programleder Wendy Williams erfare da hun prompet på direkten. Video: Fox Broadcasting Company, Vis mer

Overdrev inntaket

Til nyhetsbyrået Jam Press forteller hun at hun ble fraktet i hui og hast til sykehuset med store smerter i brystet. Legene tok blodprøver og en EKG-sjekk, men det var ingenting galt med verken hjertet eller hjernen.

Derimot hadde Matto enorme mengder gass i tarmene som førte til de store smertene.

TIL SALGS: Stephanie Motto viser frem en av krukkene hun skulle selge. Foto: Stephanie Motto / Instagram
TIL SALGS: Stephanie Motto viser frem en av krukkene hun skulle selge. Foto: Stephanie Motto / Instagram Vis mer

- Angsten skjøt i taket

Årsaken til smertene var de enorme mengdene bønner, egg og proteinshaker realitystjernen tyllet i seg for å produsere nok promp.

- En dag hadde jeg rundt tre proteinshaker og en stor skål med bønnesuppe. Den kvelden kjente jeg at noe var galt. Jeg lå i sengen og følte et trykk i magen som gikk oppover, sier hun.

Hun fikk plutselig problemer med å puste.

- Hver gang jeg prøvde å puste, følte jeg det knep rundt hjertet. Angsten skjøt i taket og jeg ringte en venn og spurte om å bli kjørt til sykehuset. Jeg trodde at jeg hadde fått et hjerteinfarkt.

BODY BIZARRE: I serien «Body Bizarre» møter vi mennesker med helt spesielle og mystiske sykdommer. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Tydelig råd fra legene

Matto sier at legene fort oppdaget at det ikke var snakk om verken slag eller hjerteinfarkt.

- Det var intense luftsmerter, sier hun.

Legene ga henne tydelige råd:

- Jeg ble rådet til å endre kostholdet og ta medisin som minsker luftmengden. Det har satt en effektiv stopper for karrieren min, sier hun.

GÅR GALT: Da deltagerne i «Robinsonekspedisjonen» skulle bære en 200 kilos kasse gjennom en hinderløype for så å løse et puslespill, gikk det virkelig galt for Adrian. Reporter: Thea Hope Video: Kine Falch Vis mer

Hun varsler nå at hun legger prompekarrieren på hyllen.

- Jeg overdrev dette, sier hun.

Prompekrukkenes Einstein

Det var i november i fjor at Matto begynte å selge promp på boks - og hevdet at hun tjente rundt 400 000 kroner i uken på det.

Hun gikk viralt på TikTok med videoen «En dag i livet til en jente som selger prompene sine i glass», og skapte store overskrifter med kallenavnet «Fart Jar Girl».

- Jeg føler at jeg er prompekrukkenes Einstein. Jeg har funnet den perfekte oppskriften på å tjene mest mulig på kortest mulig tid, sa hun.

BEUNDRINGSVERDIG: Den svenske håndballstjernen Jenny Carlson har valgt å være åpen om sin sykdom, noe hun har fått mye positive tilbakemeldinger om. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Ville ha oppmerksomhet

Hun la ikke skjul på at hovedmotivasjonen bak det hele var penger og oppmerksomhet.

- Hovedmotivasjonen min var penger, men jeg tenkte også at det var et hysterisk stunt som ville få masse oppmerksomhet. Det har virkelig fungert, sa hun til BuzzFeed.

Hun ble tatt på sengen av den enorme pågangen fra folk som ville kjøpe produktet.

- Folk holder denne fetisjen hemmelig. Jeg begynte denne reisen med å spise proteinmuffins, shaker og hardkotkte egg, sier hun etter sykehusinnleggelsen.

BAR BAKKE: For tre år siden fikk Sarah Elise Kolpus en mystisk sykdom som endret livet hennes totalt. Vis mer

Lettet familie og tarm

Nå som den omstridte prompekarrieren er over, tror Matto at det ikke bare er familien hennes som blir lettet.

- Det blir nok tarmen min også, sier hun.

Nå planlegger realitystjernen å donere en slump penger til organisasjoner som støtter folk med mage- og tarmproblemer - i tillegg til å investere i kryptovaluta.

- Alt skjer for en grunn, sier hun.

LES OGSÅ: Røper ukjent sykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer