PÅ SYKEHUS: Pål Anders Ullevålseter endte i helgen på sykehus etter et fall på motorsykkel. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
PÅ SYKEHUS: Pål Anders Ullevålseter endte i helgen på sykehus etter et fall på motorsykkel. Foto: Tor Lindseth/ Se og HørVis mer

Pål Anders Ullevålseter

På sykehus etter fall på motorsykkel

Kurset gikk ikke som planlagt for Pål Anders Ullevålseter.

Pål Anders Ullevålseter (50) har de siste årene gjort stor suksess i realityserier, og har stukket av med seieren i både «Isdans», «Farmen kjendis» og «Mesternes mester».

Foruten sine mange tv-seiere, er han en habil rally- og motocrossfører. Han var blant annet første nordmann som gjennomførte Rally Dakar, som er kjent som verdens lengste og farligste ørkenrally. Han markerte seg også stort i motocross, før han gikk over til motorsykkelsporten enduro.

Selv om 50-åringen altså er en habil motorsykkelfører, kunne TV 2 mandag ettermiddag melde at Ullevålseter i helgen havnet på sykehus etter å ha holdt et motorsykkelkurs.

Brudd

Kurset, som var i regi av Norsk Motorcykkel Union (NMCU) skulle gå over to dager på Gol i Hallingdal. Slik ble det ikke for Ullevålseter, som skulle undervise i håndtering av motorsykkel på grusveier.

Til kanalen kan Ullevålseter fortelle at han landet feil med motorsykkelen etter et hopp og ble fraktet vekk i ambulanse. Fallet endte i flere brudd.

SEIER: Det var Pål Anders Ullevålseter som trakk det lengste strået i årets sesong av «Mesternes Mester», men han er full av lovord over finaleparter Karoline Dyrhre Breivang. Reporter: Linn-Christin Mathinussen. Video: Siv Seglem / Dagbladet Vis mer

- Jeg pådro meg hjernerystelse, kragebeinsbrudd og ribbeinsbrudd, sier Ullevålseter og fortsetter:

- Det er flaut når instruktøren blir kjørt bort i sykebil. De sier ulykken skjedde på slutten av kurset, men det husker jeg ingenting av.

50-åringen har vært innlagt siden søndag ettermiddag, men er nå utskrevet fra Ringerike sykehus. Nå venter flere uker i ro, før han kan tilbake igjen på motorsykkelen.

Farlig sport

Ullevålseter er gift med tidligere kickbokser Mette Solli (44), og sammen har de en datter på seks år. Han har også en sønn på 18 år fra et tidligere forhold.

50-åringen pensjonerte seg i 2014, men i et intervju med Dagbladet har han tidligere innrømmet at det har vært tøffe tak i løpet av karrieren, og særlig har menneskene rundt ham vært bekymret.

Blant annet skrev han gule lapper som han la igjen hjemme før han dro ut og deltok på motorsykkelløp, i tilfelle noe dramatisk skulle skje på jobben.

- Det var beskjeder om ting, som de der hjemme ikke visste om. Ting som måtte ryddes opp i hvis jeg eventuelt ikke kom hjem på en stund … Det kunne eksempelvis være en motorsykkel som jeg hadde lånt, som måtte leveres tilbake. Eller omstendigheter rundt en bil, som bare jeg visste om. Bare så det ikke skulle være et sjokk når noen kom for å hente. Jeg ville bare sørge for å ha ting på stell, fortalte han i intervjuet.

Videre understreket han at det ikke var snakk om avskjedsbrev, for han planla alltid å komme hjem igjen.

- Naturligvis ville det vært vondt for dem rundt meg. Det er et superegoistisk valg. Man har jo barn. Det er derfor jeg må hjem. Og det er derfor jeg alltid forberedte meg på at det skulle gå bra, fortalte han til Dagbladet.

Ullevålseter har fullført Rally Dakar hele ti ganger. Det er anslått at om lag 70 liv har gått tapt i Dakar-rallyet alene. Likevel mener Ullevålseter at motorsport generelt sett ikke er farlig.

- Hadde det vært for ille, hadde jeg ikke reist. Du må ha støtte hjemmefra, og det har jeg alltid fått, la han til.

LES OGSÅ: Fjorårets «Farmen»-vinner reagerer: - Vi er jo voksne folk

- Hun var kjempefrekk mot den spanske dronningen

- Hun var kjempefrekk mot den spanske dronningen

- Ikke få meg til å mislike babyen din

- Ikke få meg til å mislike babyen din

Overrasker fansen med unikt bilde

Overrasker fansen med unikt bilde

- Det er hardt å være monogam

- Det er hardt å være monogam

- Det viktigste er at vi har hverandre

- Det viktigste er at vi har hverandre

Kjendisopprør: - Ble fysisk uvel

Kjendisopprør: - Ble fysisk uvel

Sjamanens eks bryter tausheten

Sjamanens eks bryter tausheten

- Hun er knust over å være «den andre kvinnen»

- Hun er knust over å være «den andre kvinnen»

Fødselen endte i keisersnitt:- Hodet satt fast

Fødselen endte i keisersnitt:- Hodet satt fast

Sønnen døde: Forteller om de dramatiske minuttene

Sønnen døde: Forteller om de dramatiske minuttene

Bli abonnent på Se og Hør
spar 50%
Kun 249,- for 10 utgaverKJØP NÅ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder