PÅ SPIRITUELL-SØKEN: I årene før hun døde skal Peaches Geldof ha undersøkt ulike religioner og livssyn. Hun meldte seg også inn i Scientologi-kirken.  Foto: i-Images, PacificCoastNews/All O
PÅ SPIRITUELL-SØKEN: I årene før hun døde skal Peaches Geldof ha undersøkt ulike religioner og livssyn. Hun meldte seg også inn i Scientologi-kirken. Foto: i-Images, PacificCoastNews/All OVis mer

På spirituell søken før hun døde

I de siste årene av sitt unge liv ble Peaches Geldof stadig mer interessert i Scientologi og svart magi.

SEOGHØR.NO: Mandag ble Hollywood sjokkert av nok et tragisk dødsfall da datteren til Live Aid-generalen Bob Geldof, Peaches ble funnet død i sitt hjem i Kent.

Sosietetsjenta og modellen ble bare 25 år gammel og etterlater seg ektemannen Thomas Cohen og barna Astala (2) og Phaedra (1).

Dødsårsaken er ennå ikke kjent, men ifølge den amerikanske nettsiden Radaronline skal Peaches de siste årene prøvd å holde seg unna narkotika for å kunne være en god mor for sine to barn.

Kampen mot rusen skal ha ført til en spirituell søken og Geldof fattet blant annet interesse for den kontroversielle kjendis-religionen Scientologi.

TRAGISK BORTGANG: Mandag ble Peaches funnet død i sitt hjem i Kent etter at en bekymret kvinne ringte nødsentralen fordi hun ikke fikk kontakt med Geldof.  Foto: IKM / Splash News/ All Over Press
TRAGISK BORTGANG: Mandag ble Peaches funnet død i sitt hjem i Kent etter at en bekymret kvinne ringte nødsentralen fordi hun ikke fikk kontakt med Geldof. Foto: IKM / Splash News/ All Over Press Vis mer

På spirituell-søken

At Peaches var interessert i det omdiskuterte trossamfunnet ble først kjent i 2009 da hun ble sett på vei ut fra kjendissenteret i Los Angeles med kirkens litteratur under armen. I et intervju med britiske ITV2 samme år avslørte hun at hun hadde vært et medlem i to år.

- Jeg er scientolog og har vært det en god stund nå. Jeg kan like gjerne være åpen om det, sier hun i intervjuet.

I fjor skal hun også ha fattet interesse for trosretningen «Thelema» - også kjent som OTO - en religion basert på svart magi. Geldof skal ha tatt en OTO-tatovering og twitret om deres litteratur.

Peaches la aldri skjul på at hun har vært på søken etter alternative livssyn.

- Jeg var forvirret over hvilken sti jeg skulle følge og følte at jeg trengte en spirituell vei. Jeg tenkte mye på det og undersøkte ulike ting, sa hun i intervjuet med ITV2.

UNG MOR: Peaches hadde to små sønner med ektemannen Thomas Cohen.  Foto: FameFlynet
UNG MOR: Peaches hadde to små sønner med ektemannen Thomas Cohen. Foto: FameFlynet Vis mer

Moren døde av overdose

Som datter av 1980-talls helten Bob Geldof og modellen Paula Yates vokste Peaches opp med materiell overflod og ble tidlig eksponert for rampelyset. Da hun var 11 år døde moren av en overdose heroin og dagen før Peaches døde delte hun et barnebildet av seg selv og moren med sine følgere på Instagram.

Selv om hun vokste opp i rikdom, følte Peaches i voksen alder at noe manglet.

- Så lenge jeg ikke hadde en tro, følte jeg at jeg manglet noe i livet mitt. Alt handler om å blir en bedre person. Man må jobbe gjennom ulike stadier i livet og jobbe med andre mennesker for å bli en rolig person. Scientologi hjalp meg med det, og jeg har mange gode venner som er scientologer.

ENKEMANN: Peaches Geldof giftet seg med Thomas Cohen, som er vokalist i bandet S.C.U.M, i 2012. Han er knust over tapet av sin unge kone. Foto: imago/Future Image/ All Over Press
ENKEMANN: Peaches Geldof giftet seg med Thomas Cohen, som er vokalist i bandet S.C.U.M, i 2012. Han er knust over tapet av sin unge kone. Foto: imago/Future Image/ All Over Press Vis mer

Andre store stjerner som John Travolta, Tom Cruise og Lisa Marie Presley er også medlemmer av kirken som blant annet ble stilt i et negativt lys da «Kongen av queens»-stjernen Leah Remini forlot religionen.

Scientologikirken skryter også av sitt Narconon-program som skal hjelpe folk gjennom rusavhengighet. Det er ikke kjent om Peaches fulgte dette programmet.

LES OGSÅ: - Jeg nekter å tro at det er sant