På scenen mot kreft

Liv Ullmann og Jan Fredrik Karlsen leder konsertdugnard for Radiumhospitalet.

SAMMEN MOT KREFTEN: Jan Fredrik Karlsen og Liv Ullmann leder dugnadskonsert for Rikshospitalet.
SAMMEN MOT KREFTEN: Jan Fredrik Karlsen og Liv Ullmann leder dugnadskonsert for Rikshospitalet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Torsdag kveld står Norges store filmstjerne Liv Ullmann (69) og tidligere "Idol"-dommer Jan Fredrik Karlsen (34) sammen på scenen i Oslo Spektrum når Radiumhospitalets venner arrangerer storstilt konsertdugnad.

De to profilene skal introdusere artister som Arve Tellefsen, Silje Nergaard, Kurt Nilsen, Madcon, Espen Lind, Marion Ravn og Showgirls på en konsert som skal samle oppmerksomhet om og midler til Radiumhospitalet-stiftelsen, skriver Dagbladet.

Og Ullmann innrømmer at kreftsaken er noe hun føler sterkt for.

- I likhet med de aller fleste har jeg et personlig forhold til Radiumhospitalet. Jeg har en mamma som har vært der, nære venner som har vært der og har alltid følt en trygghet ved å vite at om kreftsykdommen skulle ramme meg, finnes det et rendyrket kreftsykehus i Norge, Radiumhospitalet, sier Ullmann til Dagbladet.

Under arrangementet, som sendes på TV 2 palmesøndag, skal Ullmann også intervjue tidligere kreftpasienter, leger og pårørende.

Ullmann innrømmer at hun som regel sier nei til denne typen jobber, fordi hun føler at det ikke er noe hun kan så veldig godt.

Likevel takket hun ja til denne oppgaven.

- Jeg sier nesten alltid nei til konferansier- og programlederoppgaver. Det er liksom ikke det jeg kan, og dèt kan komme til å bli veldig tydelig. Men da jeg ble spurt, synes jeg at tanken om et så ulikt par som meg og Jan Fredrik var kjempemorsom, i tilllegg til at jeg støtter saken. Jeg er jo dessuten flasket opp med min gode venninne Wenche Foss`ord om hvor utrolig viktig Radiumhospitalet har vært i hennes liv, så valget var enkelt, sier Ullmann.

Også hotelleier Arthur Buchardt er blant dem som står i spissen for arrangementet.

- Vi kaller denne aksjonen "Vi kjemper for livet", noe som har dobbel betydning. De som jobber der, jobber med å redde menneskers liv. Men nå kjemper de også for Radiumhospitalets eksistens, har Buchardt tidligere uttalt til VG.

LES OGSÅ: - Kjendiskonsert mot kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer