ØYHOPPING: Hopp mellom de greske øyene for en slikk og ingenting.. Foto: Helle Valebrokk
ØYHOPPING: Hopp mellom de greske øyene for en slikk og ingenting.. Foto: Helle ValebrokkVis mer

På loffen i sommer

Ute i siste liten med sommerferieplanene? Slapp av. Toget er ikke gått - og vi mener det helt bokstavelig...

Er du av den spontane typen, som liker å ta ting på sparket? Da kan "loffeferie" være tingen for deg. For mange av oss er den eneste virkelige ferieformen å ha frihet til å gjøre akkurat det vi har lyst til når vi står opp den dagen. Kanskje skifte hotell, kanskje skifte by, kanskje skifte øy. Eller kanskje bare bli akkurat der vi er, og gjøre akkurat det samme som i går. For en ekte "loffer" handler alt om å gripe dagen, og planlegging er bannlyst. Men drømme kan man…

Enten du velger skinnegående loffing på kontinentet, skandinavisk bussloffing eller eksotisk gresk øyloffing, er prinsippet det samme. Kjøp et reisepass, spe på med noen drømmer om hva du kunne tenke deg å oppleve - og legg i vei.
Bosteder ordner du underveis.


Hvordan foretrekker du å loffe?
Ta toget gjennom Europa
Hopp mellom de greske øyene
Ta bussen i Skandinavia


De unges ferieform
- men barn ingen hindring
Selv om "loffeferie" tradisjonelt er ungdommens ferieform, er det ingen grunn til å slutte med favorittferien etter at man har fått barn. De under to år kan det kanskje bli litt slitsomt "å dra på", men når ungene blir litt større, er dette en flott ferieform - også for barnefamilier.

Det er greit å ha med seg litt "underholdning" så de minste har noe å ta seg til underveis. Gode leker som ikke tar for stor plass og som ikke veier for mye er gull verdt! Dette kan for eksempel være tegnesaker, et kosedyr, discman, Nintendo eller en bærbar DVD-spiller. Det er utrolig hvor lenge disse kan underholde et barn på ferge, buss eller tog.

Husk dessuten å reise på barnas premisser. Ikke legg opp til noe heseblesende tempo. Ro ned – og legg inn noen ekstra hviledager. La også barna få sin egen, lille sekk. Da føler de at de er enda mer med på tur.
God tur – alle sammen!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.