TV-stjerne måtte legges i koma

- På hengende håret at jeg klarte meg

Mistet faren samme dag som han våknet.

STJERNE: I Tyskland er Christian Kahrmann stjerne for sin såpeserierolle gjennom en mannsalder. Her avbildet på filmpremiere i 2004 med sin daværende kjæreste Sandya Mierswa. Warner Brothers / Everett Collection / NTB
STJERNE: I Tyskland er Christian Kahrmann stjerne for sin såpeserierolle gjennom en mannsalder. Her avbildet på filmpremiere i 2004 med sin daværende kjæreste Sandya Mierswa. Warner Brothers / Everett Collection / NTB Vis mer
Publisert

Den tyske TV-stjernen Christian Kahrmann (46), mest kjent for sin rolle i såpeserien «Lindenstraße», har de siste månedene opplevd tragedie på tragedie, alt i forbindelse med coronaviruset:

Skuespilleren ble alvorlig coronasyk og måtte legges i kunstig koma i tre uker. Da han våknet opp igjen 5. april, fikk han vite at faren Ralf (80) hadde dødd av samme sykdom samme dag, skriver Bild.

- Jeg fikk ikke sagt ordentlig farvel med ham. Det er så vondt, sier Kahrmann til storavisen.

GRÅTER: I «Helt Harald» var det Solveig Kloppen som var gjest. Og når Solveig fortalte om hvor mye hytten betyr for henne begynte hun å gråte. Vis mer

Moren og søsteren smittet

Også skuespillerens 79-årige mor Ute og 57-årige søster Bettina ble rammet av sykdommen.

- Moren min får behandling på sykehus. Heller ikke hun fikk tatt farvel med pappa. Dette viser hvordan et virus kan rive i stykker en familie, sier 46-åringen.

I «Lindenstraße» spilte Kahrmann rollen som sønnen i Beimer-familien fra 1985 til 2020, og vokste fra gutt til mann i perioden. Nå er hans fremste prioritet å besøke sin gjenværende virkelige familie.

Men det kan bli lenge til; skuespillerens kropp er fremdeles sterkt preget av det alvorlige sykdomsforløpet.

NY SIDE: Adrian Sellevoll er ute med låta «Se hvordan vi lever», der han tar et oppgjør med sitt gamle jeg, og hyller kameraten som han mistet for et halvt år siden. Video: Sony Music / Rød Løper Vis mer

- Jeg kan ikke engang bevege meg med en rullator, konstaterer han.

Tyskland er hardt rammet av pandemien, og deler av landet har vært underlagt portforbud i flere måneder. Over 3,4 millioner er hittil registrert coronasmittet, og nesten 84 000 har dødd med viruset, ifølge Worldometers.

Frysninger og feber

Kahrmann er bosatt i Berlin, hvor han har drevet en kafé, som måtte stenge i desember på grunn av coronatiltakene. Så, i mars, dro han for å besøke foreldrene i Köln.

- Jeg merket symptomer allerede mens jeg var der. Da jeg kom tilbake til Berlin, hadde jeg frysninger og feber på 40 grader, forteller skuespilleren - som fremholder at han fulgte alle smittevernråd og blant annet brukte munnbind.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Til slutt ble han så dårlig at han måtte hentes av ambulanse og kjøres til sykehus - hvor han altså ble lagt i kunstig koma i tre uker.

- Jeg måtte få pustehjelp. Det var på hengende håret at jeg klarte meg, forteller 46-åringen.

Optimistisk Merkel

Kahrmann er nå sakte, men sikkert på bedringens vei, og ble i helgen flyttet fra intensivavdelingen. Han har også fått besøk av døtrene på 10 og 13 år.

- Det gjorde meg veldig glad, og hjelper meg med å komme over dette, sier Christian Kahrmann.

På tross av de mange smittede og døde har smittetallene for Tyskland sett under ett sunket den siste tida. Forbundskansler Angela Merkel ga i forrige uke uttrykk for optimisme fordi vaksinasjonstemopet øker.

- Senest i juni, som er om noen få uker, vil alle få muligheten til å få en vaksinasjonsavtale, uttalte hun ifølge Mitteldeutscher Rundfunk.

STERKT: Trine Lynghaug fra serien «113» var blant de første på stedet i den tragiske Fagereng-saken, der en mor og to barn mistet livet. Nå forteller hun om hvordan det påvirket henne. Video: Lindmo / NRK Vis mer

LES OGSÅ: Mistet faren til corona: - I sjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer