FEMININ: Kronprinsesse Mette-Marit hadde følge av ektemannen Haakon under slottsgallaen onsdag kveld. 41-åringen var kledd i en fotsid kreasjon i chiffon og blonde, signert den norske designeren Leila Hafzi.  Foto: Sveim Brimi/NTBscanpix
FEMININ: Kronprinsesse Mette-Marit hadde følge av ektemannen Haakon under slottsgallaen onsdag kveld. 41-åringen var kledd i en fotsid kreasjon i chiffon og blonde, signert den norske designeren Leila Hafzi. Foto: Sveim Brimi/NTBscanpix Vis mer

På gallafest i ny norsk designkjole

- Jeg vet kronprinsessen har en forkjærlighet for blonder, sier Leila Hafzi, som spesialdesignet kjolen til over 35 000 kroner.

Publisert

SEOGHØR.NO: Onsdag kveld var det gallamiddag på Slottet i anledning statsbesøket fra Latvia. Kronprinsesse Mette-Marit (41) stilte i en flunkende ny gallakjole.

Kronprinsessen har en forkjærlighet for italienske luksusmerker. Men denne gangen hadde hun valgt en norsk designer. Stavanger-baserte Leila Hafzi (39) står bak den lyse kreasjonen i chiffon og blonde, som er spesiallaget til Mette-Marit.

- Det er veldig hyggelig å designe for kronprinsessen. Jeg kom med et forslag til design for en tid tilbake. Jeg vet hun har en forkjærlighet for blonder, forteller Leila Hafzi til Seoghør.no.

Designeren forteller at kjolemodellen er spesialdesignet til Mette-Marit, basert på en blonde som lages av ufaglærte risbønder i en landsby i Bangladesh.

- Tidsvis svikter avlingene og da har de dette som ekstrainntekt. Det er et sosialt prosjekt som er veldig morsomt å være med, sier den miljøvennlige designeren.

ÆRESPRIS: I februar 2014 delte kronprinsesse Mette-Marit ut Nåløyets grønne pris til Leila Hafzi.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
ÆRESPRIS: I februar 2014 delte kronprinsesse Mette-Marit ut Nåløyets grønne pris til Leila Hafzi. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Mette-Marit har et nært forhold til Leila, som hun overrakte designprisen Nåløyet i fjor.

– Vinneren er en designer jeg er veldig glad i og utrolig stolt av, sa en rørt Mette-Marit den gang.

Spesialdesignet

Mette-Marits antrekk er samme stil som Leila Hafzis kolleksjon «Royaye Sefid V 2015». Der er det flere kjoler med den samme eksklusive blonden. Det er ikke tilfeldig at den minner om en brudekjole. Kolleksjonen har undertittel «Sustainable Bridal & Red Carpet Collection».

Hafzi utelukker ikke at kjolen kommer til salg i fremtiden.

- Denne kjolemodellen er spesialdesignet til kronprinsessen. Det kan hende den blir en del av kolleksjonen i fremtiden. Prisen er ikke fastsatt ennå, men jeg antar at den vil bli på 35-39 000 kroner, sier hun til Seoghør.no.

BLONDEDETALJ: Kjolen i offwhite silje består av et tynt lag chiffon over et blomstermønstret blondestoff. Mette-Marit kombinerte med beige pumps med spiss tupp.  Foto: NTBscanpix
BLONDEDETALJ: Kjolen i offwhite silje består av et tynt lag chiffon over et blomstermønstret blondestoff. Mette-Marit kombinerte med beige pumps med spiss tupp. Foto: NTBscanpix Vis mer

Ville slutte som designer

Leila har tidligere fortalt til Se og Hør at hun neppe hadde vært designer i dag om det ikke hadde vært for kronprinsessen:

– I januar 2012 holdt jeg på å gi meg, etter flere tøffe år. Etter en rørende samtale med kronprinsessen, fikk jeg ny giv til å fortsette, og kjempe for visjonen jeg tror på. Hennes støtte for både meg og bransjen betyr utrolig mye, da designeren til Se og Hør etter Nåløyet-utdelingen i fjor.

GRØNN MOTE: Leila Hafzi har designet kjoler siden 1997 og har en miljøvennlig profil.  Foto: Andreas Fadum
GRØNN MOTE: Leila Hafzi har designet kjoler siden 1997 og har en miljøvennlig profil. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Leila Hafzi er den første designeren som er tildelt Nåløyets grønne pris. Æresprisen, som deles ut av magasinet Henne, hedrer miljøvennlige designere med fokus på bærekraftig mote – et budskap kronprinsessen brenner sterkt for.

Mette-Marit er langt fra den første kjente kvinnen som har falt for Leilas design. Maria Skappel giftet seg i en blomsterdekorert kreasjon signert Leila og Pia Tjelta har tidligere vakt oppsikt i en bringebærfarget kreasjon med langt slep på Amanda-utdelingen.

LES MER: Mette-Marit og Leila Hafi er medlem av eksklusiv klubb

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer