Mikkel Niva:

På flyttefot

Komiker Mikkel Niva skal bruke påsken på flytting.

FLYTTER: Komiker og NRK-profil Mikkel Bjørnebo Jensen Niva flytter til ny bolig i påsken. Her med «Friminutt»-makkeren Herman Flesvig i 2020. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FLYTTER: Komiker og NRK-profil Mikkel Bjørnebo Jensen Niva flytter til ny bolig i påsken. Her med «Friminutt»-makkeren Herman Flesvig i 2020. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det er påske rundt i det ganske land. Noen tilbringer kanskje påsken på hytta, hjemme i sofaen eller i skibakken.

For komiker og NRK-profil Mikkel Bjørnebo Jensen Niva (32) blir høytiden tilbrakt mellom flytteesker.

Nytt hjem

Det avslører 32-åringen i podkasten «Friminutt», som han har sammen med makkeren Herman Flesvig (29).

- Påsken min blir liksom flytting. Jeg flytter til et hus som er gult da - det er veldig påskete, røper Niva i podkasten.

I «Lørdagsrådet» en drøy måned tidligere fortalte Elverum-mannen at han og kjæresten både hadde solgt og kjøpt bolig sammen.

FLYTTER: Komiker og programleder Mikkel Niva har kjøpt seg nytt hjem sammen med kjæresten. I påsken flytter han inn i sin nye kåk. Foto: Gorm Kallestad / NTB
FLYTTER: Komiker og programleder Mikkel Niva har kjøpt seg nytt hjem sammen med kjæresten. I påsken flytter han inn i sin nye kåk. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

- Nå går jeg egentlig bare rundt og gleder meg. Jeg har noe å se frem til om et par måneder. Det er skikkelig deilig, sa han.

Niva delte videre at han skulle bosette seg i Holmengrenda i Oslo.

- Det er trehus og tomannsbolig - og veldig koselig, fortalte han den gang.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Niva til denne saken, foreløpig uten å lykkes.

Dukket aldri opp

«Friminutt»-stjernen har tidligere vært åpen om å vokse opp uten en far.

I NRK-serien «Uten pappa» kastet komikeren seg ut av komfortsonen for å blant annet finne ut om det var mulig å utvikle et nytt forhold til faren i voksen alder, og stilte spørsmål ved hvorfor faren ikke klarte å være til stede i barndommen.

VENNSKAP: Mikkel Niva er gjest hos «Kåss til kvelds» og der avslørte han et hittil ukjent vennskap med Caroline Berg Eriksen. Video: TV2 Vis mer

Niva og moren hans flyttet fra faren da han var to år gammel, og siden den gang har de hatt lite kontakt. I et intervju med VG Helg i 2018 fortalte komikeren åpenhjertig om barndommen uten faren.

I intervjuet nevnte han spesielt én minneverdig dag han ikke kommer til å glemme med det første. Året var 2003 og det var dagen 32-åringen skulle konfirmeres. Konfirmasjonsdagen er en gledens dag for de aller fleste, men Niva beskrev dagen som en «drittdag».

Nivas far hadde problemer med rus store deler av komikerens barndom, og valgte rusen foran sønnen. Dette preget han i ettertid.

Faren skulle ha dukket opp kvelden i forveien for å være med på å feire Nivas store dag. Endelig var faren frisk nok til å kunne bli med på feiringen, men skuffelsen ble stor da han aldri dukket opp.

LEILIGHETSKJØP: Aurora Gude og kjæresten Håkon har kjøpt seg ny leilighet, nå forklarer de hvorfor de ville flytte. Vis mer

- Jeg husker jeg spurte moren min om hvor han var, men hun visste ikke. Ingen hadde hørt noe fra ham. Så kom selve konfirmasjonsdagen. Jeg sto på scenen under seremonien og håpet så intenst at døren skulle gå opp, og at faren min skulle komme inn, fortalte han til avisen, og fortsatte:

- Jeg fablet om at han bare var for sent ute. Han er her nok snart, liksom. Men han kom aldri.

Komikeren beskrev moren og bestemødrene sine som en stor støtte i den vonde tiden uten faren.

LES OGSÅ: Selger leiligheten etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer