Tore Petterson:

På bedringens vei etter operasjoner

- Jeg ser ansikter igjen for første gang på mange, mange år.

NYOPERERT: Tv-profil Tore Petterson er på bedringens vei etter å ha operert begge øynene sine. Foto: Privat
NYOPERERT: Tv-profil Tore Petterson er på bedringens vei etter å ha operert begge øynene sine. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I august avslørte «Skal vi danse»-dommer Tore Petterson (41) i podkasten «Kommentarfelt - Adam og Tore», at et fremmedlegeme i øynene hans hadde løsnet og at han derfor hadde problemer med synet sitt.

Under podkast-episoden fortalte Petterson at han som følge av øyeproblemene hadde måttet slutte å kjøre bil, noe som var problematisk for Petterson ettersom han også jobber som foredragsholder.

Til Se og Hør fortalte Petterson at han ble nødt til å gjennomføre en operasjon for å unngå plagene.

- Jeg må inn og skifte en linse og muligens bytte ut væske. Jeg har en ny konsultasjon på sykehuset, men den er ikke før i november, så jeg må få fremskyndet den, fortalte han den gang.

FORELSKET: Tore Petterson har nettopp fått seg kjæreste, og «Skal vi danse»-dommeren er fylt av beundring over sin nye flamme. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Reporter: Marcus Brenden Vis mer

- Ser bedre enn noen gang

Torsdag delte Petterson en gladnyhet på Instagram hvor han kunne meddele at han er ferdigoperert. Til innlegget skrev 41-åringen at han hadde «det litt vondt, men at alt var bra».

- I hvert fall fri for grå stær og ser bedre enn noen gang. Takk for fine ord, var noe av det Petterson skrev til innlegget.

Da Se og Hør tok en prat med Petterson torsdag, kunne han fortelle at han var på Ullevål sykehus på grunn av smerter i øynene sine.

- Jeg venter på legen. Hun er utrolig dyktig og nøye siden jeg er såpass ung for å få denne operasjonen, og har visstnok svært kompliserte øyne. Så hun tar alt som ikke er «normalt» svært alvorlig, forteller Petterson.

Til Se og Hør opplyser tv-profilen at han først opererte det ene øyet 18. desember, og det andre 8. januar.

Tore Petterson innrømmer overfor økonom og programleder Silje Sandmæl at han til tider har slitt stort med økonomien. Vis mer

Snart tilbake bak rattet

Han legger ikke skjul på at begge operasjonene har vært suksessfulle, og at synet hans allerede er betraktelig bedre.

- Jeg ser ansikter igjen for første gang på mange, mange år. Helt rått. Dog ser jeg også plutselig i speilet at jeg ikke er tjue år lenger. Det er pluss og minus for alt, sier han, og fortsetter:

- Men med briller er jeg nå fullt tilbake bak rattet om bare kort tid. Jeg er så letta.

NYOPERERT: Tore Petterson er svært fornøyd over å endelig være ferdigoperert og snart kunne kjøre bil igjen. Foto: Privat
NYOPERERT: Tore Petterson er svært fornøyd over å endelig være ferdigoperert og snart kunne kjøre bil igjen. Foto: Privat Vis mer

Etter konsultasjonen hos legen oppdaterte for øvrig Petterson Se og Hør ved å fortelle at «alt så veldig bra ut».

Den siste tiden er det derimot ikke bare øynene til Petterson som har vært smertefullt. I slutten av november brant han seg kraftig da han skulle lage finaleantrekket sitt til TV 2-programmet «Skal vi danse».

Fikk annengrads forbrenning

Brannskaden delte 41-åringen i et innlegg på Instagram, og overfor Se og Hør fortalte Petterson at han i hovedsak skulle bryne seg på å lage skulderpynt da ulykken skjedde.

- Jeg brukte isopor for å forme pynten, men så har jeg fått meg ny limpistol. Det etsa gjennom og ned i hånden min, fortalte han, og la til at det umiddelbart begynte å boble i hånden og at han derfor måtte stå med den under kaldt vann i flere timer.

- Det er det vondeste jeg noen gang har opplevd, fortsatte Petterson.

DEN «GODE» HÅNDA: Tore fikk størst skader på den venstre hånda si, men også på høyre hadde han fått noen blemmer. Foto: Privat
DEN «GODE» HÅNDA: Tore fikk størst skader på den venstre hånda si, men også på høyre hadde han fått noen blemmer. Foto: Privat Vis mer
FIKK HJELP: Slik så Tores hånd ut etter legebesøket. Foto: Privat
FIKK HJELP: Slik så Tores hånd ut etter legebesøket. Foto: Privat Vis mer

Til tross for skaden stilte han opp til sending, men dagen etter ble det verre og 41-åringen ble nødt til å oppsøke legevakten. Der fikk han beskjed om at han hadde pådratt seg en annengrads forbrenning som det hadde blitt betennelse i.

Ifølge NHI er annengrads forbrenning når det har brent gjennom det ytterste hudlaget, og når det neste hudlaget også er brent. Dette kan gi sterk smerte og hevelse.

- Nå går jeg på full antibiotikakur og bruker salve, fortalte Petterson den gang.

LES OGSÅ: Ville ta med blindtarmen hjem etter operasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer