<strong>FORANDRING:</strong> Den skotske artisten så slik ut i 2007, like etter at han debuterte med sitt første album. På nyere bilder er det vanskelig å skjønne at DJen vi ser på dette bildet er samme mann. Foto: NTB scanpix
FORANDRING: Den skotske artisten så slik ut i 2007, like etter at han debuterte med sitt første album. På nyere bilder er det vanskelig å skjønne at DJen vi ser på dette bildet er samme mann. Foto: NTB scanpix Vis mer

Calvin Harris:

På 12 år har stjernen blitt ugjenkjennelig

Artistens utseende har endret seg drastisk i takt med berømmelsen.

Publisert

Han reiser verden rundt, dater modeller, fester med eliten og har nok penger til å pensjonere seg i en alder av 35 om han har lyst til det. I fjor innkasserte han ifølge Forbes hele 48 millioner dollar, eller 410 millioner norske kroner, som et resultat av hardt arbeid, sene kvelder og ville publikumsmasser. Nettoformuen er på rundt to milliarder norske kroner.

Han har vært sammen med blant annet Taylor Swift (29) og Rita Ora (28), og har hele 10,2 millioner følgere på Instagram. Mildt sagt har livet gått på skinner for skotske Adam Richard Wiles, som på midten av 2000-tallet debuterte som artist.

Over hele verden er han derimot kjent under et annet navn - Calvin Harris (35). Han har produsert hits som «Summer», «One Kiss» og «Bounce» opp gjennom årene, og har dermed besteget flere hitlister verden over.

Stor forandring

Han har med andre ord kommet langt siden debuten i 2007. Den gang var han en ganske så annerledes person enn det han er i dag, i hvert fall om man ser på det fysiske.

Med rufsete hår, kviser og tenner som kan karakteriseres som stereotypisk britiske, vandret han rundt i hjembyen Dumfries i Skottland. Han var yngst av tre søsken, og jobbet i ungdomstiden på et supermarked for å få råd til DJ-utstyret som i senere tid skulle gjøre ham til millionær.

Artikkelen fortsetter under bildene.

<strong>DEN GANG DA:</strong> Calvin Harris' gamle tenner får spesielt oppmerksomhet av britisk sladderpresse. De har han senere endret på. Foto: NTB scanpix
DEN GANG DA: Calvin Harris' gamle tenner får spesielt oppmerksomhet av britisk sladderpresse. De har han senere endret på. Foto: NTB scanpix Vis mer
<strong>TOTALFORANDRET:</strong> Slik så artisten ut i 2007, da han debuterte med sitt første album. Å kalle transformasjonen noe annet enn forbløffende ville vært å underdrive. Foto: NTB scanpix
TOTALFORANDRET: Slik så artisten ut i 2007, da han debuterte med sitt første album. Å kalle transformasjonen noe annet enn forbløffende ville vært å underdrive. Foto: NTB scanpix Vis mer

En av hans første pressefotograferinger fant sted i 2007, i forbindelse med promoteringen av hans første album «I Created Disco». Den gang lignet han ikke mye på den veltrente, skjeggete blondinen som ofte er å se på rød løper i disse dager.

Forvandlingen, eller «the glow up» som mange omtaler en slik forandring, har skapt overskrifter i utlandet. Blant andre har The Sun bitt seg merke i transformasjonen, og har pratet med en ekspert på kosmetiske inngrep om hva 35-åringen har gjort for å endre på sitt ytre.

- Den utilpasse og kleine karen man så i 2008 er veldig forskjellig fra millionæren og Calvin Klein-modellen man ser i dag. Enkelte stiller derfor spørsmål ved om han bare har jobbet hardt på treningssenteret eller om han har fått en hjelpende hånd, sier doktor Tijion Esho.

<strong>BEGYNNELSEN:</strong> Her har forandringen til 35-åringen begynt, men det ligner fortsatt ikke på artisten vi i dag kjenner og elsker. Foto: NTB scanpix
BEGYNNELSEN: Her har forandringen til 35-åringen begynt, men det ligner fortsatt ikke på artisten vi i dag kjenner og elsker. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette har skjedd

Selv om mange kanskje faller for fristelsen om å endre utseendet ved hjelp av kosmetiske inngrep, kan det virke som at det eneste Harris har fått endret med profesjonell hjelp er tennene sine. De er mye rettere og hvitere nå enn hva de var da han var en ung DJ i Skottland.

Kroppen, som han ved jevne mellomrom viser frem i sosiale medier og på stranden, har han nok trolig trent seg til. Han har derimot hatt tilgang på verdens beste personlige trenere og ernæringsfysiologer, som har bidratt til forandringen.

<strong>MODELL:</strong> I 2014 la Harris ut dette bildet på Twitter, og mange bemerket seg at han hadde tilbragt en god del timer på treningssenteret. Foto: Armani
MODELL: I 2014 la Harris ut dette bildet på Twitter, og mange bemerket seg at han hadde tilbragt en god del timer på treningssenteret. Foto: Armani Vis mer

Se og Hør kunne blant annet skilte med tittelen «- Shit, når ble han så veltrent?» om stjernen i 2014, etter at han stilte opp i en kampanje for Armani.

Det samme kan sies med den rene huden han nå har fått. Selvsagt har man mer urenheter som ungdom, men et fokus på hudpleie og en sunnere livsstil kan også være grunnen til at han nå har færre kviser. Eksperten avviser at Harris har tatt Botox eller andre injeksjoner i huden, siden han fortsatt har mye bevegelse i den.

<strong>NÅ:</strong> Slik ser 35-åringen ut i dag. Det er tydelig at mye har skjedd på noen år. Foto: NTB scanpix
NÅ: Slik ser 35-åringen ut i dag. Det er tydelig at mye har skjedd på noen år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den siste forandringen, som kanskje også er den aller mest synlige ved første øyekast, er sveisen. Harris har klippet av den mørke manken, og det har med tiden blitt mye lysere. Det er trolig en kombinasjon av både hårfarge og solbleking som har gitt han de nye lokkene.

I tillegg har han fått skjegg, som jo kan sies å være en slags mannlig versjon av contouring. Ansiktshår definerer haka og kinnene, og gir et inntrykk av blant annet definerte kinnbein.

Ulykkesfugl

Selv om artisten ofte er å se på verdens heteste festivaler eller bak DJ-bordet på de mest eksklusive klubbene i verden, er det ikke alltid han klarer å levere til forventningene. 35-åringen er kjent som litt av en ulykkesfugl, som ofte skaper overskrifter på grunn av trøbbel han havner i.

For omtrent et år siden havnet han i en bilulykke i Beverly Hills. TMZ skrev den gang at han og hans ti år yngre modellkjæreste, Aarika Wolf (25), krasjet inn i en annen bil.

<strong>MODELLKJÆRESTE:</strong> Harris og modellen Aarika Wolf har vært sammen i flere år. Foto: NTB scanpix
MODELLKJÆRESTE: Harris og modellen Aarika Wolf har vært sammen i flere år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Øyenvitner sa at det var Aarika som kjørte bilen da ulykken inntraff. Ulykken skal ha etterlatt to unge kvinner lettere skadd, mens Calvin og Aarika selv skal ha vært i god behold.

På samme tid i 2016 var han også involvert i en alvorlig bilulykke, da han var på vei til flyplassen i Los Angeles. Den gangen ble han fraktet til sykehus i ambulanse og ble behandlet for kuttskader. Han måtte avlyse en konsert i Omaha som følge av ulykken.

Harris måtte også i 2014 se seg nødt til å avlyse en spillejobb. Den gangen var det sin opptreden på MTV European Music Awards, hvor han også selv var nominert til flere priser.

«Ingen EMAs på meg denne helgen. Har noen hjerteproblemer. På vei hjem for å se om det kan bli tatt hånd om», skrev han den gang.

LES OGSÅ: Playboy-modell arrestert for drap

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer