P4-programlederen operert for brystkreft

Forrige uke måtte den populære programlederen, Lise Askvik, fjerne brystet.

NYOPERERT: Dette bildet er tatt to dager etter Lise Askviks kreftoperasjon. Foto: Michael Andreassen/P4
NYOPERERT: Dette bildet er tatt to dager etter Lise Askviks kreftoperasjon. Foto: Michael Andreassen/P4 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: P4-programleder og selvutnevnt «sjefsmegge», Lise Askvik (42), fikk for ikke lenge siden beskjed om at hun har brystkreft, melder P4.

- Jeg oppdaget en kul i puppen selv, og fikk det sjekket. Da var det enten: «Hurra, det er ingenting», eller: «Beklager, dette er kreft». Jeg fikk beskjeden om at det ikke så bra ut, og at jeg hadde kreft, sier hun til Seher.no.

Onsdag i forrige uke ble radioprogramlederen operert. Nå venter behandling, som består av cellegift og stråling.

- Forrige uke ble jeg operert, og fikk det ene brystet fjernet. Dessverre er det noe spredning, som fører til cellegift og strålebehandling. Akkurat det blir tøft, jeg kommer blant annet til å miste håret, sier den populære programlederen.

Ventetiden på å få et nytt bryst har den siste tiden gått kraftig opp, og det er mulig at Askvik må vente et sted mellom tre og fem år. Det reagerer radioverten på. Sammen med «Oss megger i mellom»-kollega Astrid Gunnestad, har hun nå opprettet Facebook-gruppen «Vi venter fandenmeg ikke på ny pupp etter kreft» (Ekstern lenke).

- Jeg har en søster som for ti år siden hadde hjernekreft, og det gikk bra med henne. Jeg føler at det å være 42 år med brystkreft kontra det å være 28 år med hjernekreft, ikke er ille i det hele tatt. Så dette er ikke et sjokk for meg, forteller hun til Seher.no.

Askvik var i 2003 programleder for dating-programmet «Cyou» på TVNorge, og viste seg også i fjor i TV3-programmet «Klokka åtte hos meg». Hun føler det ikke er noe vits å synes synd på seg selv, men mener samtidig at erfaringen med søsteren hennes har vært til hjelp.

- Det hjelper ikke å se mørkt på det. Men jeg tror nok at dersom jeg ikke hadde hatt erfaringen med lillesøsteren min, hadde jeg nok sett mørkere på dette. Heldigvis er prosentene veldig gode med tanke på å overleve brystkreft, og det skal jeg. Jeg tenker å overleve.

Programlederen har også snakket om kreftsykdommen i et P4-intervju. Det kan du høre her. (Ekstern lenke)

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Faren holdt kreftdiagnosen skjult

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer