Even Rognlien:

P4-profil er død

Musikksjefen ble 49 år gammel.

HAR GÅTT BORT: Even Rognlien, kjent fra P4, ble 49 år gammel. Foto: P4
HAR GÅTT BORT: Even Rognlien, kjent fra P4, ble 49 år gammel. Foto: P4 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding skriver P4-sjef Kenneth Andresen at Even Rognlien gikk bort etter kort tids sykeleie på Akershus Universitetssykehus 31. oktober, 49 år gammel.

«En kjent og kjær stemme for radiolyttere gjennom snart 30 år har stilnet. Even var en radiomann til fingerspissene. Han kunne holde de lengste og mest engasjerte innleggene om overganger og om det å få det til «å sitte tett», skriver Andresen.

Det var VG som først omtalte saken.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Trivdes best i radiostudio

P4-sjefen beskriver Rognlien som en perfeksjonist. Han var en av de første som ble ansatt i 1993 som musikkassistent i det som etter hvert skulle bli P4. Videre kommer det frem at de to var de yngste i ansattgjengen, noe som førte dem sammen og utviklet seg til et varmt vennskap.

Rognlien var for mange kjent fra programmet «Midt i trafikken», som han nylig vant prisen «Årets sendeflate» for under Prix Radio i år.

Andresen omtaler musikksjefen som et forbilde for mange av sine kollegaer. P4-sjefen hyller sin avdøde kollega videre, og omtaler Rognlien som en veteran i norsk kommersiell radio.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpnet seg om sin kreftsyke søster i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Rognlien var også en nysgjerrig person, som ofte inviterte til samtaler om de store spørsmålene i livet, kan Andresen fortelle. Ifølge Andresen hadde kollegaen en musikalsk begavelse, som han brukte til «å blåse hatten av kollegaer på julebord og jubileumsfeiringer». Han hadde også «et snev av en amerikansk radiostjerne over seg».

«Hans betydning for utviklingen, ikke bare av P4, men av kommersiell radio i Norge, kan ikke overvurderes».

«Vi i P4 er stolte og takknemlige over å ha hatt Even hos oss. Han etterlater seg betydelige spor hos radiolytterne og hos alle sine kolleger i P4-gruppen. Even vil bli dypt savnet, og våre varmeste tanker går til hans nærmeste familie, som ber om ro i sorgen».

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjernen Kobe Bryants liv. Halvannet år etter sto han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

- Fryktelig synd

Artist Didrik Solli Tangen forteller Se og Hør at han er berørt av den triste nyheten.

- Jeg har jo jobbet litt med Even på P4 i min karriere, og vi har gjort masse morsomt sammen. Dette er fryktelig synd.

DØDSBUDSKAP: Maymona trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

Rognlien har vært musikksjef i kanalen, og var programleder før han gikk inn i rollen som sjef. I 2020 ble Rognlien kåret til årets programleder i sjangeren musikkdrevet radio.

LES OGSÅ: TV-profil døde brått

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer