P4-Lise kastet parykken

- Jeg har aldri vært så syk i hele mitt liv, sier Lise Askvik.

FIKK STØTTE AV VENNENE: Finn Schjøll og Anbjørg Sætre Håtun var blant kjendisene som hadde møtt opp for å støtte Lise Askvik og de andre som demonstrerte for de brystkreftopererte. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
FIKK STØTTE AV VENNENE: Finn Schjøll og Anbjørg Sætre Håtun var blant kjendisene som hadde møtt opp for å støtte Lise Askvik og de andre som demonstrerte for de brystkreftopererte. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
SEOGHØR.NO: P4-programlederen Lise Askvik (42) har gått i bresjen i kampen for å redusere ventetiden på nye bryster for brystkreftopererte, etter at hun selv ble rammet av sykdommen i fjor.

Torsdag deltok hun i en demonstrasjon for å påvirke politikerne til å sette en tidsfrist for når kvinner som har måttet fjerne bryst, kan få nye gjennom operasjon.

Tøff opplevelse
Etter at hun selv fjernet et bryst i fjor, har Askvik også gått på cellegiftkur for å bli frisk. Til Seoghør.no legger hun ikke skjul på at det har vært en svært tøff opplevelse.

- Jeg er midt i behandlingen nå. Jeg har tatt åtte cellegiftbehandlinger og det gjenstår åtte. De fire første var grusomme, sier hun.

Innlagt på sykehus
Rundt juletider ble Lise så dårlig at hun blant annet ikke klarte å holde på julematen. Da ble sykehus eneste løsningen.

- Jeg har aldri vært så syk i hele mitt liv. Jeg var så dårlig at jeg feiret jul 22. desember, sier hun til Seoghør.no.


- Lille julaften fikk jeg cellegift, og var innlagt til 3. juledag, men ikke på beina igjen før 3. januar, sier hun.

Venner seg til parykken
På grunn av cellegiftbehandlingen bruker Askvik ofte parykk. Hun har tidligere sagt til Seoghør.no at det var vondt å miste håret. Likevel har hun nå også blitt vant til å gå uten parykk.

- Det er et stort tap å miste den delen av kroppen som skal være den fiffigste. Først puppen og så håret.

- Jeg trodde det det rammet alle andre, og det trodde jeg i 42 år. Så plutselig var det min tur. Det falt seg naturlig at jeg begynte å snakke om det, det er ingen ting å skamme seg over.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Vi blir dårlig behandlet