Silje Nordnes:

P3morgen-Silje bekrefter ny kjæreste

- Jeg er en lykkelig «dudette».

KJÆRLIGHETEN BLOMSTRER. Den populære radioprofilen Silje Nordnes er ikke lenger singel. Det bekrefter hun overfor Dagbladet. Foto: Andreas Fadum
KJÆRLIGHETEN BLOMSTRER. Den populære radioprofilen Silje Nordnes er ikke lenger singel. Det bekrefter hun overfor Dagbladet. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Radioprofil Silje Nordnes (33) har flere ganger fortalt om kjærlighetslivet sitt under radioprogrammet «P3morgen», blant annet om mislykkede stevnemøter og kjærlighetsbrudd.

I mandagens sending hadde hun en gjenforening med radiokollegene Ronny Brede Aase og Markus Neby, som begge har vært borte de siste ukene, og i den anledning kom hun med en privat avsløring.

- Det har faktisk skjedd en del ting som jeg tenker at kan være fint å melde om. Første punkt: Jeg har sluttet å snuse. Andre punkt: 12. desember så skal jeg kjøre opp. Jeg har bestilt oppkjøring. Og siste punkt: Jeg har fått meg kjæreste. Jeg er en lykkelig dude, eller «dudette», sa hun under sending.

Da Se og Hør møtte Nordnes under premieren av det nye NRK-programmet «Jorden rundt på seks steg» mandag kveld, bekreftet hun at kjærligheten blomstrer.

- Ja, jeg har fått meg kjæreste. Jeg valgte å fortelle om det fordi jeg synes det var gøy å si hva som hadde skjedd mens Ronny og Markus var borte, selv om det ikke akkurat var en nyhet for dem, sier hun og legger til:

- Det er jo et personlig program, der vi deler mye om oss selv, så da er det jo litt rart om en så stor del av livet mitt ikke blir nevnt, sier hun.

Hun forklarer at hun likevel ikke ønsker å røpe hvem hennes utkårede er, og at hun ikke ønsker å dele ytterligere detaljer.

Saken fortsetter nedenfor.

GLAD DUO: Silje Nordnes og radiokollega Ronny Brede Aase kom sammen under premierefesten av NRK-programmet «Jorden rundt på seks steg». Duoen er med i programmet. Foto: Andreas Fadum
GLAD DUO: Silje Nordnes og radiokollega Ronny Brede Aase kom sammen under premierefesten av NRK-programmet «Jorden rundt på seks steg». Duoen er med i programmet. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Holdt legningen skjult i seks år

Radioprofilen har flere ganger fått oppmerksomhet for sin åpenhet. I juleboka til =Oslo i 2016, fortalte hun åpenhjertig om første gang hun selv innså at hun var lesbisk.

I teksten kom det fram at hun skjønte at hun likte jenter en dag i tiende klasse, mens hun satt i klasserommet og så på ei av de andre jentene.

«Tiden etter besto av å fornekte, fornekte, fornekte. Jeg var usikker, og det er naturlig. Det var et så stort brudd med den jeg trodde jeg var» sa hun i juleboka.

33-åringen la til at hun bestandig hadde vært veldig opptatt av gutter og den «klassiske» kjærligheten mellom mann og kvinne. Som tenåring prøvde hun å tviholde på den ideen, og hun fortsatte å møte gutter hun forsøkte å falle for.

Det tok flere år før dette endret seg.

«En dag traff jeg ei jente som viste interesse for meg, og jeg fikk følelser for henne. Da ble den delen av meg for stor til å holde skjult. Etter seks år kom jeg ut», fortalte hun den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

Får ros for åpenhet

Dette var ikke første gang Silje Nordnes åpnet seg om utfordringene med å føle seg annerledes. I et intervju med Avisa Nordland i 2014 sa hun at spesielt ungdomstida var krevende, men at det å være åpen om legningen sin kan hjelpe andre.

- Følelsen av å skille seg ut kan være vanskelig. Dette opplevde jeg også etter at jeg flyttet fra Hamarøy etter videregående skole. Jeg må til tider minne meg selv på hvordan det var. Jeg får ofte mail fra folk som er i samme situasjon. De sier min åpenhet har hjulpet dem. Det er jo fint, fortalte hun den gang.

Etter den grusomme skytemassakren mot homoklubben Pulse i Florida for to og et halvt år siden, der 49 personer ble drept, delte Nordnes sin sterke fortvilelse i «P3morgen»-studioet:

- Han får lov til å gå inn på en klubb, skyte masse folk, skyte masse homser - men de samme homsene får ikke lov til å donere blod til de som er skadet. Så det er... jeg kjenner at det liksom...

Videre fortalte en tydelig preget Nordnes at hun den helga kjente på en følelse hun «ikke har kjent på veldig, veldig lenge».

- Hvilken følelse, spurte kollega Ronny Brede Aase.

- Det er en følelse av at det kanskje hadde vært best om jeg ikke var som er jeg er, hvis du skjønner, fortalte Nordnes i studio, mens tårene trillet.

Etter at det rørende klippet ble spredt som ild i tørt gress i sosiale medier, sa radioprofilen til Dagbladet at all responsen var overveldende.

- De fleste sier at de kjenner seg igjen i følelsen av avmakt og at de er glad noen satte ord på det, skrev Silje Nordnes i en e-post.

LES OGSÅ: Bryter sammen før det siste valget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer