P3-Silje:

P3-Silje lever med alvorlig kronisk sykdom

- Jeg fikk brev fra banken om at din livsforsikring er dyrere enn samboeren din sin, fordi det er større sannsynlighet for at du skal dø.

BLE SYK: Radioprofil Silje Nordnes var på sitt første direktesendte radiooppdrag da hun kjente sterke smerter i magen. Hun fikk senere konstatert Morbus Crohn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLE SYK: Radioprofil Silje Nordnes var på sitt første direktesendte radiooppdrag da hun kjente sterke smerter i magen. Hun fikk senere konstatert Morbus Crohn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): NRK-profil Silje Nordnes (32) har gjort seg bemerket som programleder i P3Morgen i løpet av de siste åra.

Sammen med Ronny Brede Aase og Markus Neby har trioen overrasket, sjarmert og skapt sterke radioseanser for lytterne.

GODE KOLLEGER: Ronny Brede Aase (tredje fra venstre) og Silje Nordnes på den røde løperen, sammen med Kåre Magnus Bergh, Christine Dancke. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GODE KOLLEGER: Ronny Brede Aase (tredje fra venstre) og Silje Nordnes på den røde løperen, sammen med Kåre Magnus Bergh, Christine Dancke. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

I et større intervju med Dagbladet åpner Nordnes opp om sin aller første direktesendte radiojobb, og hvordan hun ble rammet av akutte smerter i magen.

- Alvorlig

I 2010 ble hun sendt til Ullevål sykehus for utredning, og fikk senere konstatert Morbus Crohn, en inflammatorisk mage- og tarmsykdom som kan angripe hele fordøyelseskanalen.

- Det er i samme landskap som det Carina Olset har (ulcerøs kolitt journ.anm), men i mitt tilfelle er det ikke like alvorlig, sier Nordnes til avisen.

I alvorlige tilfeller kan sykdommen føre til at man må fjerne tykktarmen og få pose på magen, såkalt stomi. Nordnes bruker imidlertid medisiner og forklarer dermed at hun lever godt med sykdommen nå.

- Det er greit for meg å leve med, men den kan være alvorlig for andre. Sykdommen er så alvorlig at jeg fikk brev fra banken om at din livsforsikring er dyrere enn samboeren din sin, fordi det er større sannsynlighet for at du skal dø. Det føltes dårlig gjort. Jeg har også fått nei til å få uføreforsikring. Da ble jeg oppgitt, men tenker at banken kan sitte der og kose seg med forsikringene sine, sier hun til Dagbladet.

Åpnet seg om legningen

Det er ikke første gang Nordnes deler åpenhjertig fra sitt privatliv.

BRYTEKAMPEN: En hysterisk oljebryting-video av Silje Nordnes og daværende P3-programleder Live Nelvik, ble svært populær under P3-aksjonen i 2013. I 2014 gjorde gutta det samme. Video: NRK/P3 Vis mer

I voksen alder har 32-åringen flere ganger fortalt åpent om legningen sin, og kjærlighetsforholdene hennes har innimellom blitt tema på radio.

Da programlederen første gang innså at hun var lesbisk, hadde hun imidlertid store problemer med å forholde seg til det.

«Tiden etter besto av å fornekte, fornekte, fornekte. Jeg var usikker, og det er naturlig. Det var et så stort brudd med den jeg trodde jeg var» fortalte hun i juleboka til =Oslo i fjor.

Tydelig preget

Nordnes har også vært åpen om at det kan være vanskelig å forholde seg til det at mange fortsatt har noe imot homofile.

Etter den grusomme skytemassakren mot homoklubben Pulse i Florida i fjor sommer, der 49 mennesker ble drept, uttrykte Nordnes sin sorg og fortvilelse i «P3morgen»-studioet:

- Han får lov til å gå inn på en klubb, skyte masse folk, skyte masse homser - men de samme homsene får ikke lov til å donere blod til de som er skadet. Så det er... jeg kjenner at det liksom...

Delt i rekordfart

Videre fortalte en tydelig preget Nordnes at hun den helga kjente på en følelse hun «ikke har kjent på veldig, veldig lenge».

- Hvilken følelse, spurte kollega Ronny Brede Aase.

- Det er en følelse av at det kanskje hadde vært best om jeg ikke var som er jeg er, hvis du skjønner, fortalte Nordnes i studio, mens tårene trillet.

Etter at det rørende klippet av Nordnes' radioseanse ble delt i rekordfart på sosiale medier, sa 32-åringen til Dagbladet at responsen var overveldende.

- De fleste sier at de kjenner seg igjen i følelsen av avmakt og at de er glad noen satte ord på det, skrev Silje Nordnes i en e-post til avisa.

LES OGSÅ: Live Nelvik: - Rart å være naken på kontoret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer