LIKER IKKE P-PILLEN: Roman Polanski hevder at P-pillen har gjort kvinner mer lik menn. Foto: FameFlynet
LIKER IKKE P-PILLEN: Roman Polanski hevder at P-pillen har gjort kvinner mer lik menn. Foto: FameFlynetVis mer

- P-pillen har gjort kvinner mer lik menn

Filmregissør Roman Polanski kom med kontroversielle uttalelser på premieren til sin nye film.

SEOGHØR.NO: Den skandaliserte filmregissøren Roman Polanski (79) irriterer nok på seg flere kvinner med sine nye uttalelser.

På premieren til sin siste film, «Venus in Fur» på filmfestivalen i Cannes, uttalte Polanski at «P-pillen har gjort kvinner mer lik menn». Regissøren fortsatte med å si at pillen har «forandret kvinnens rolle i samfunnet og at det å gi blomster til en kvinne nå har blitt uhøflig». Det melder Fox News.

79-åringen har tidligere blitt dømt for å ha hatt sex med en mindreåring. Polanski ble først tiltalt på hele seks forskjellige punkter, inkludert voldtekt ved hjelp av narkotika og barnemisbruk. Polanski innrømmet skyld, men flyktet så til Paris før dommen falt og har dermed unngått å havne i fengsel. Etter domfellelsen har han deretter kun oppholdt seg i land som ikke har hatt utleveringsavtaler med USA.

Regissørens frihet er begrenset av en Interpol-etterlysning, gyldig i 188 land, men kan bevege seg fritt mellom Sveits og Frankrike. Polanski ble sluppet fri fra husarresten i Sveits i 2010, etter at myndighetene nektet å overlevere han til USA.

Polanskis nye film blé nominert til The Palme d'Or på filmfestivalen i Cannes, men tapte på målstreken mot «Blue is the Warmest Color».

LES OGSÅ:  - Han betalte seg fri