DØD: Øyvind Klingberg i Dizzie Tunes er død, 73 år gammel. Her er han fotografert i 1993. Foto: Jan Greve / NTB Scanpix
<div><br></div>
DØD: Øyvind Klingberg i Dizzie Tunes er død, 73 år gammel. Her er han fotografert i 1993. Foto: Jan Greve / NTB Scanpix

Vis mer

Øyvind Klingberg fra Dizzie Tunes er død

- En trist dag for hele Dizzie Tunes-familien.

(Seoghør.no): Mandag kveld ble det kjent at Dizzie Tunes-medlem Øyvind Klingberg er død. Det opplyste manager Jørg-Fredrik Ellertsen til NTB.

- Dette er en trist dag for hele Dizzie Tunes-familien, fortalte han.

Klingberg ble 73 år gammel, og var kjent som pianist og kapellmester i den populære underholdningsgruppa. Han ble med på laget i 1961, to år etter oppstart, og fikk tidlig det musikalske ansvaret.

Dizzie Tunes platedebuterte i 1963, og har siden den gang gitt ut over 20 album. Foruten Klingberg besto gruppa av Tor Erik Gunstrøm, Svein Helge Høgberg, Einar Idland og lederen Yngvar Numme. Klingberg var aktiv gjennom hele perioden, fram til de holdt sin siste forestilling i 2001.

GOD GJENG: Mandag døde Dizzie Tunes-medlem Øyvind Klingberg (nummer to fra venstre), 73 år gammel. Bildet ble tatt på gruppas 40-årsfeiring. Fra venstre: Tor Erik Gunstrøm, Øyvind Klingberg, Svein Helge Høgberg, Yngvar Numme og Einar Idland. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
GOD GJENG: Mandag døde Dizzie Tunes-medlem Øyvind Klingberg (nummer to fra venstre), 73 år gammel. Bildet ble tatt på gruppas 40-årsfeiring. Fra venstre: Tor Erik Gunstrøm, Øyvind Klingberg, Svein Helge Høgberg, Yngvar Numme og Einar Idland. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Dizzie Tunes skal innlemmes i Rockheim Hall of Fame den 29. mai, og Klingberg skulle etter planen være med på reisen. Det er en av de største ærene man kan oppnå i Norge. Raga Rockers og Popol Ace skal også innlemmes.

- Tårevått

Det var i Tønsberg i 2001 at gruppa hadde sin siste forestilling sammen. Etter 42 år og nærmere 6000 forestillinger var de samlet for siste gang til det som Dagbladets journalist den gang beskrev som «tårevått».

Det verserte lenge rykter om at gruppa kanskje skulle gjøre comeback, noe Klingberg selv var åpen for i et intervju med Se og Hør i 2009.

- Da vi ga oss hadde vi spilt over 6000 forestillinger i inn- og utland. Vi var forsynte da vi ga oss, men vi er jo ikke døde ennå. Så det er fremdeles muligheter for en gjenforening, sa han da.

De fem medlemmene er alle fra Skien- og Porsgrunnområdet og har vært venner siden barndommen. Fremdeles holder de kontakten selv om de ikke lenger spiller sammen i Dizzie Tunes.

- Øyvind, Einar og jeg bor jo i nærheten av hverandre og treffes jevnlig. Vi holder jo kontakten alle mann, og snakkes jevnlig alle fem på telefon, har Svein Helge Høgberg tidligere uttalt til Se og Hør.