HVEM VINNER?: Finalistene i «Idol» forteller hvem som vinner finalen i morgen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

«Idol»-finale 2018:

Øystein Hegvik vant «Idol»

Gikk av med seieren i historiens tiende «Idol»-sesong.

Publisert

Det kokte blant publikum da «Idol»-finalen skulle settes i gang fra scenen i hangarhallen på Fornebu.

Backstage ventet Kristian Raanes (22) og Øystein Hegvik (18), som har kjempet seg gjennom elleve uker med beinhard konkurranse for å komme dit de er i dag.

De vet det ikke selv ennå, men om noen få timer skal det bli klart at Øystein Hegvik vinner historiens tiende «Idol»-sesong. Men først skal de to gjennomføre tre opptredener hver.

- Sjelden stemme

Det var Øystein som åpnet kveldens finale, med låten som publikum har stemt frem til han - nemlig ønskereprisen av «Berlin» av Ry X, som han sang siste dag av bootcampen.

Dommerne reiste seg, og publikum ga seg hen til trampeklapp.

ÅPNET SHOWET: Øystein Hegvik åpnet årets «Idol»-finale. Foto: NTB Scanpix
ÅPNET SHOWET: Øystein Hegvik åpnet årets «Idol»-finale. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Helt fra du sang på audition i vår, så har jeg tenkt eller hørt på stemmen din hver eneste dag. Jeg er så stolt av at du er i en finale. Vi har snakket om dette: tenk om Norge ikke forstår hvor stor denne stemmen er, eller hvor sjelden den er?, sier dommer Silje Larsen Borgan.

Kristian fremførte den «eneste låten hvor han har hatt hjertet på utsiden» i sin ønskereprise - nemlig «Dancing on my own» av Robyn. Det er ikke mer enn en uke siden sist publikum hørte ham synge denne, i semifinalen.

TRAMPEKLAPP: Kristian Raanes ga Øystein god konkurranse under årets finale. Foto: NTB Scanpix
TRAMPEKLAPP: Kristian Raanes ga Øystein god konkurranse under årets finale. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også han fikk stående applaus fra publikum.

- Det du leverer og det du er som artist, er langt utenom det de aller, aller fleste i Norge på det høyeste nivået kan være, sier en tydelig imponert Gunnar Greve.

Publikumsfavoritt

I tillegg har Kristian Raanes sunget «Somebody Like You» (Keith Urban). Øystein Hegvik sang «Running To The Sea» (Röyksopp & Susanne Sundfør).

De fremførte også begge den samme originallåten fra Universal - nemlig «Before I Go», som ble sluppet fredag.

Med knallgode tilbakemeldinger fra dommerne var det fremdeles svært usikkert hvem som kom til å ta hjem seieren etter at de tre finalelåtene var fremført.

Til syvende og sist er det den med mest stemmer fra publikum som vinner. Etter at stemmene var talt opp i kveld, ble det klart at Øystein Hegvik er årets «Idol»-vinner.

- Hva tenkte du da du sto der og ventet, rett før du fikk vite at du har vunnet «Idol»?

- Jeg tenkte veldig mye og veldig lite på en gang. Jeg pleier jo å si «Æ tænke itj så my' æ», men nå tenkte jeg mye, sier Øystein til Dagbladet.

VANT «IDOL»: Det har ikke helt gått opp for Øystein Hegvik at han har vunnet årets «Idol» enda. Foto: NTB Scanpix
VANT «IDOL»: Det har ikke helt gått opp for Øystein Hegvik at han har vunnet årets «Idol» enda. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er så enormt takknemlig for det her, og for gjengen som jeg har fått jobbet med daglig. Gjengen som jobber med produksjonen er helt fantastisk. Og det å få jobbe med dem hver dag, er nok derfor jeg står her jeg gjør i dag, sier han.

Han har ennå ikke klart å lande skikkelig etter de gode nyhetene. Det går i enkle setninger i kveld. Nå skal det feires stort, finalefest med hele «Idol»-gjengen.

- Jeg husker nesten ikke det jeg har gjort i kveld. Men det gikk jo bra, sier han, og fortsetter:

- Det er et veldig godt spørsmål når jeg kommer til å lande. Akkurat nå er det veldig godt å være oppe i skyene og sveve litt.

Trønderfinale

Lørdagens finale er spesiell av flere grunner. Ikke bare er det den tiende «Idol»-sesongen noensinne, men det er også første gang det er en ren trønderfinale.

Kristian er oppvokst i Orkanger, litt sør for Trondheim. Mens Øystein er fra Brekstad, oppe ved Fosen. Begge startet sin «Idol»-karriere på audition i Trondheim.

Da Dagbladet snakket med finalistene dagen før den store dagen, var de begge klare på én ting: uansett hvem som vinner i kveld, «Gullet skal heim!». Og «heim», det er i Trøndelag.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Derfor har hun vært stille i snart tre måneder

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer