OVERVÅKET: John Travoltas sønn Jett døde av et anfall 16 år gammel i 2009. I tiden etter dødsfallet ble skuespilleren overvåket av Scientologikirken som var sammen med ham hver dag i to år. Foto: All Over Press
OVERVÅKET: John Travoltas sønn Jett døde av et anfall 16 år gammel i 2009. I tiden etter dødsfallet ble skuespilleren overvåket av Scientologikirken som var sammen med ham hver dag i to år. Foto: All Over PressVis mer

Overvåket etter sønnens død

Scientologiekspert hevder den omstridte kirken var livredd for å miste sitt berømte medlem etter den tragiske ulykken.

SEOGHØR.NO: I 2010 opplevde John Travolta (59) sitt livs tragedie da sønnen Jett døde bare 16 år gammel etter et anfall.

Jett var autist og slo hodet i badekaret under et anfall på Hawaii.

I et intervju med avisen The Telegraph forteller Travolta, som i mange år har vært en trofast scientolog, at medlemmer av kirken var et konstant nærvær i hverdagen i flere år etter sønnens død.

- De var sammen med meg hver dag etter Jetts død.

- Og de reiste sammen med meg når jeg  måtte komme meg vekk. Slik var det i to år. Det andre året tok jeg en pause på en eller to dager for å se hvordan jeg klarte meg på egenhånd.

FIKK SØNN: I 2010 fikk Travolta sønnen Benjamin. Han har også datteren Ella Bleu på 14 år.  Foto: All Over Press
FIKK SØNN: I 2010 fikk Travolta sønnen Benjamin. Han har også datteren Ella Bleu på 14 år. Foto: All Over Press Vis mer

Takker kirken

Travolta takker kirken for støtten, men ifølge Scientologiekspert Rick Ross var det ikke for å trøste Travolta at kirken «forfulgte» sitt berømte medlem. Det ryktes nemlig at han tvilte på religionen og var skuffet over at de ikke hjalp sønnen.

- Det fikk ham til å tvile på sin tro, sier Ross ifølge Radaronline.

«Face Off»-stjernen selv sier han ikke ville kommet seg gjennom dødsfallet uten hjelp fra kirken.

- Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort uten støtte fra Scientologien. Jeg hadde nok ikke kommet meg gjennom det.

Prøvde å presse familien for penger

Kelly Preston og John Travolta var lenge tause rundt sønnens tilstand, men i CBS-serien «The Doctors» fortalte Kelly Preston endelig om sønnens sykdom.

- Han var autistisk. Han hadde anfall og da han var veldig ung hadde han Kawasaki-syndrom.

Kjendisparet gikk gjennom en ekstremt tungt tid etter sønnens død, noe som ble ytterligere forsterket da flere involverte prøvde å presse de sønderknuste foreldrene for penger.

De truet med å avsløre dokumenter og bilder fra dødsfallet med mindre skuespilleren ga ham en heftig sum penger, og Travolta gikk til rettssak. Den ble senere avvist fordi han ikke orket alle rettsprosedyrene.

UTPRESSING: Skuespillerparet saksøkte flere personer på Bahamas som prøvde å presse dem for penger etter sønnens død.  Foto: SDFL / Splash News/ All Over Press
UTPRESSING: Skuespillerparet saksøkte flere personer på Bahamas som prøvde å presse dem for penger etter sønnens død. Foto: SDFL / Splash News/ All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg var hennes drømmeprins