BLIR VÆR-VIKAR: TV 2s væranker Maiken Sørdal Fosen (t.v.) venter sitt første barn. Når hun går ut i permisjon, er det meteorolog og venninne Ina Ynnesdal som stepper inn. Foto: Bent Are Sigvaldsen/ Se og Hør
BLIR VÆR-VIKAR: TV 2s væranker Maiken Sørdal Fosen (t.v.) venter sitt første barn. Når hun går ut i permisjon, er det meteorolog og venninne Ina Ynnesdal som stepper inn. Foto: Bent Are Sigvaldsen/ Se og Hør Vis mer

Værmelderne på TV 2:

Overtar for gravide Vær-Maiken

Ina Ynnesdal stepper inn for sin gode venninne.

Publisert

Tidligere i år ble det kjent at værpresentatør i StormGeo og på TV 2, Maiken Sørdal Fosen, venter sitt første barn med TV 2-kollega André Haaland.

Nå er hennes erstatter i TV-ruta klar: Bergenseren Ina Ynnesdal (33) stepper inn når Maiken går ut i permisjon ved nyttårstider.

33-åringen gjør comeback i TV 2s værstudio i januar - hele ti år etter at hun gjorde sin forrige værsending.

- Det blir kjempegøy! Det var ikke vanskelig å si ja da jeg ble spurt, sier Ina til Se og Hør.

Ifølge TV 2.no var Ina værpresentatør for kanalen første gang mens hun fortsatt var meteorologistudent.

Gode venninner

Overfor Se og Hør legger hun til at mye har skjedd siden forrige gang hun var på skjermen. Den «nye» værprofilen er blitt ferdig utdannet meteorolog, fått to døtre, blitt skilt - og funnet lykken på ny.

- Jeg har et helt annet liv i dag, og er blitt en mer moden person. Det er et hektisk mammaliv, men det er også kjempegøy - med verdens morsomste døtre, forteller Ina.

GJØR TV-COMEBACK: Ina Ynnesdal gleder seg til å prøve seg på TV-skjermen igjen. Foto: Bent Are Sigvaldsen/ Se og Hør
GJØR TV-COMEBACK: Ina Ynnesdal gleder seg til å prøve seg på TV-skjermen igjen. Foto: Bent Are Sigvaldsen/ Se og Hør Vis mer

Og Vær-Maiken er mer enn godt fornøyd med vikaren sin, som også er en god venninne av henne.

- Ina er blitt ei kjempegod venninne etter at vi ble kjent for fire år siden. Vi har holdt god kontakt både på og utenfor jobb, sier den vordende moren til Se og Hør.

Eli Kari Gjengedal (47), som er redaksjonssjef for været i TV 2, legger på sin side til at hun har god tro på Maikens værvikar:

- Ina stråler fortsatt i ruta, akkurat slik vi kjenner henne. Vi hadde et par interne kandidater, men vi landet på henne. Det er betryggende å ha en som er så god på det faglige, sier hun til Se og Hør.

FORNØYDE: Maiken Sørdal Fosen, Ina Ynnesdal og Eli Kari Gjengedal. Foto: Bent Are Sigvaldsen/ Se og Hør
FORNØYDE: Maiken Sørdal Fosen, Ina Ynnesdal og Eli Kari Gjengedal. Foto: Bent Are Sigvaldsen/ Se og Hør Vis mer

- Ble helt paff

Det var i august 2014 det ble kjent at Maiken Sørdal Fosen fra Haugesund hadde fått jobb som værpresentatør i TV 2.

Den gang var hun nyutdannet lærer, som var bosatt i Bergen. Samme dag som hun ble presentert som ny væranker, hadde hun også sin første dag som lærer på Varden skole i Fyllingsdalen.

- Jeg ble helt paff da jeg fikk telefonen med spørsmål om jeg kunne tenke meg å komme på audition. Men jeg tenkte med en eneste gang at dette er noe jeg må prøve. Dette får man bare sjansen til én gang i livet, sa Vær-Maiken til Se og Hør for fire år siden.

Barn og ny bolig

Selv om Mailen har funnet lykken med en TV 2-kollega, var det ikke på jobben de to først ble kjent.

Den søte musikken oppstod derimot for over åtte år siden, mens de begge gikk på idrettslinjen på Høgskolen i Bergen.

Omtrent samtidig som Ina Ynnesdal stepper inn på jobb for gravide Maiken, flytter hun og samboeren André inn i sitt flunkende nye hus i Fyllingsdalen i Bergen.

- Nå føler vi oss virkelig voksne. Vi er i en fase nå der vi skal plukke ut fliser, armatur og alt mulig - og lærer oss hva ting og tang egentlig heter. Et blandebatteri kan visst være så mangt, sa Maiken til Se og Hør tidligere i år.

LES OGSÅ: Viser fram datteren for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer