KJENDISMØTE: Rapperen Kanye West var invitert på lunsj i Det hvite hus torsdag formiddag. Det har ikke gått ubemerket hen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KJENDISMØTE: Rapperen Kanye West var invitert på lunsj i Det hvite hus torsdag formiddag. Det har ikke gått ubemerket hen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Kanye West:

Overrumplet presidenten på lunsjbesøk

Donald Trump fikk så vidt slippe til da Kanye West møtte ham i Det hvite hus.

Publisert

Rapperen Kanye West (41) har møtt mye motstand for å vise støtte til USAs omstridte president, Donald Trump (72), men lar seg altså ikke pille på nesa.

Torsdag var han på plass i Det hvite hus for spise lunsj med nettopp amerikanernes overhode, og møtet har på ingen måte gått ubemerket hen.

ENGASJERT: Kanye West sparte ikke på kruttet da han var innom Det hvite hus torsdag. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: Kanye West sparte ikke på kruttet da han var innom Det hvite hus torsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trump slapp nærmest ikke til da en i overkant engasjert West holdt en fullstendig usensurert monolog fra enden av presidentens kontorpult, passende ikledd den karakteristiske Trump-capsen med påskriften «Make America Great Again».

- Får ikke nok respekt

- Den (capsen) får meg til å kjenne meg som Supermann, sa West, ifølge NTB.

Rapperen mener befolkningen egentlig vil ha ham til å slutte og bruke hodeplagget, basert på at han er svart og «egentlig burde vært demokrat».

MYE PÅ HJERTET: Donald Trump lyttet nøye til hva Kanye West hadde på agendaen. Foto: NTB Scanpix
MYE PÅ HJERTET: Donald Trump lyttet nøye til hva Kanye West hadde på agendaen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I forkant av lunsjen, som ble fulgt av et stort pressekorps, var det meldt at West ønsket å diskutere jobbmuligheter for tidligere fanger - i tillegg til muligheten for å øke antall fabrikkjobber i hjembyen Chicago.

Ifølge NTB skal Kim Kardashians ektemann riktignok ha tatt opp alt fra sosialpolitikk, mental helse og miljøvern. West sørget også for å snakke varmt om Trump, slik han også har gjort flere ganger tidligere.

Denne gang ga 41-åringen tydelig uttrykk for at han mener presidenten ikke får den respekten han fortjener.

- Hvis han ikke tar seg godt ut, så tar ikke vi oss godt ut, sa West.

Satt i skyggen

Rapperen takket også Trump for å ha avverget en krig med Nord-Korea - blant annet.

Selv rakk ikke presidenten å si stort gjennom seansen, bortsett fra: «Det var ganske imponerende».

I april skapte West blest da han tvitret en blomstrende støtteerklæring til Donald Trump, hvor han skrev at de var brødre, og at de begge hadde «drage-energi».

Uttalelsen skapte reaksjoner i begge leirer, og West fikk kritikk fra kjente navn som Ice-T, John Legend og Jordan Peele. Trump, på sin side, takket og kalte det «veldig kult».

West fulgte opp tweeten med en rekke omstridte stunt. Reaksjonene var spesielt sterke da rapperen uttalte i et direktesendt intervju at «slaveri var et valg».

Kuppet talkshow

Tidligere denne måneden vekket West harme nok en gang, da han under en opptreden hos det amerikanske humorprogrammet «Saturday Night Live» serverte en lang monolog om ytringsfrihet, rasisme, Trump og sine egne planer om å stille som presidentkandidat i 2020.

Også denne gang var han ikledd en rød «Make America Great Again»-caps.

Wests berømte realitykone har også skapt overskrifter sammen med USAs president gjennom det siste året. I mai fikk hun eksempelvis Trump til å benåde 63 år gamle Alice Marie Johnson, noe som vakte stor oppsikt i amerikanske medier.

LES OGSÅ: - Det blir ikke noe drama uten meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer