Zahia Dehar:

Overrasket ti år etter sexskandalen

Har lagt livet som luksusprostituert bak seg til fordel for en filmkarriere.

VEKKER OPPSIKT: Zahia Dehar (nummer to fra høyre) har kapret oppmerksomhet med sin tilstedeværelse under filmfestivalen i Cannes. Årsaken er hennes svært skandaløse fortid. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Zahia Dehar (nummer to fra høyre) har kapret oppmerksomhet med sin tilstedeværelse under filmfestivalen i Cannes. Årsaken er hennes svært skandaløse fortid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er verdens fremste skuespillere, regissører og andre celebriteter samlet i Cannes, der den årlige filmfestivalen går av stabelen.

Stjernene strømmer til den røde løperen og de eksklusive festene på den franske rivieraen, og blant dem som har vakt oppsikt med sin tilstedeværelse, er 27 år gamle Zahia Dehar.

Fransk-algerieren er i startgropa av sin skuespillerkarriere, og deltar på festivalen i forbindelse med den allerede kritikerroste «An Easy Girl».

NY KARRIEREVEI: Zahia Dehar får skryt for sin innsats i filmen «An Easy Girl». Foto: NTB Scanpix
NY KARRIEREVEI: Zahia Dehar får skryt for sin innsats i filmen «An Easy Girl». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sexkjøp fra mindreårig

Veien til det gode selskap har derimot ikke vært uten hindringer. Selv om 27-åringen nå forsøker å slå seg opp og fram i filmbransjen, forbindes Dehars navn antakelig med kraftig hodepine for spesielt to franske fotballstjerner.

Skandalen strekker seg tilbake til 2010, da Franck Ribéry (36) og Karim Benzema (31) ble anklaget - og senere tiltalt - for sexkjøp fra en mindreårig. Nyheten ble kjent like før VM-sluttspillet samme år, og slo ned som en bombe i internasjonale medier.

Sexkjøpene skal ha blitt gjort i henholdsvis 2009 og 2008, og kvinnen det hele dreiet seg om, var altså Zahia Dehar.

GAVE: Zahia Dehar har selv hevdet at hun ble fløyet til München som fotballstjernen Franck Riberys bursdagsgave. Foto: NTB Scanpix
GAVE: Zahia Dehar har selv hevdet at hun ble fløyet til München som fotballstjernen Franck Riberys bursdagsgave. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dehar fortalte i avhør at Karim Benzema betalte henne for sex i 2008, da hun var 16 år gammel. Seinere fortalte hun at også Franck Ribéry, som har vært gift med Wahiba Ribery siden 2004, hadde betalt henne for liknende tjenester i 2009.

Havnet i retten

Både Ribery og Benzema hevdet at de ikke visste alderen på Zahia Dehar, men de franske fotballspillerne risikerte altså opptil tre års fengsel, og en bot på 45 000 euro hver, hvis de skulle bli dømt.

OFFENTLIG SKITTENTØYVASK: Karim Benzema (t.v.) og Franck Ribery sto begge tiltalt for å ha kjøpt sex av en prostituert under 18 år. Her avbildet i 2014. Foto: NTB Scanpix
OFFENTLIG SKITTENTØYVASK: Karim Benzema (t.v.) og Franck Ribery sto begge tiltalt for å ha kjøpt sex av en prostituert under 18 år. Her avbildet i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For Dehar skulle hendelsen prege livet i stor grad. 27-åringen valgt å ikke fremme et privat søksmål mot stjernene, og skal ha blitt lei seg da hun skjønte at de risikerte tre år i fengsel.

- Jeg var glad i dem. De behandlet med respekt og bør få være i fred. De skjemte meg bort og passet på meg, skal hun ha sagt, ifølge Daily Mail.

Ifølge Le Monde innrømmet Ribery i april 2010 å ha hatt sex med Dehar, men forklarte at hun skal ha hevdet hun var over 18 år.

BLE STEMPLET: Zahia Dehar fikk tilnavnet «la scandaleuse» i franske medier etter den mye omtalte skandalen. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix
BLE STEMPLET: Zahia Dehar fikk tilnavnet «la scandaleuse» i franske medier etter den mye omtalte skandalen. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dehar ble angivelig flydd inn som en bursdagsgave til fotballspilleren året før.

I avhørene har Ribery sagt at han hadde hatt sex med henne, men benektet å ha betalt for tjenestene. Han har derimot innrømmet å ha betalt fly for henne til München og opphold på hotell, skrev Le Monde.

I Frankrike er det lov å kjøpe og selge sex, men ikke dersom den prostituerte er under 18 år.

- Skammer meg ikke

Skandalen fikk bred omtale i Frankrike, men i 2014 kunne de franske fotballspillerne omsider puste lettet ut da de ble frikjent i retten. For Zahia Dehar, som fikk tilnavnet «la scandaleuse», har det vært viktig å legge saken bak seg.

- Jeg skammer meg ikke over fortida mi. Hadde jeg gjort det, ville jeg ikke ha sittet her i dag. Da hadde jeg tatt livet mitt, sier en brutalt ærlig Dehar til TT, gjengitt av Svenska Dagbladet.

Dehar bestemte seg raskt for å ikke la den livsomveltende hendelsen knekke henne. I ettertid har 27-åringen blant annet gjort det stort som undertøysdesigner, og er blitt omtalt som en muse for den meget anerkjente og nå avdøde motedesigneren Karl Lagerfeld.

- Lenge siden

Nå satser hun derimot alt på en skuespillerkarriere - som altså har fått en pangstart i form av filmen «An Easy Girl», med nettopp Dehar i hovedrollen.

Selv om filmen har fått strålende tilbakemeldinger, med nærmest utelukkende positive tilbakemeldinger, har omtalen også dreiet seg rundt Dehars brokete fortid.

- Jeg bryr meg ikke om skandalen. Det er lenge siden nå. Også før jeg gjorde denne filmen, har jeg gjort mye annet. Jeg har vært modell og designet mitt eget undertøy, sier Dehar.

LES OGSÅ: Ble sittende fast i tre etter fallskjermhopp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer