Janka Polliani og Marte Bratberg:

- Overrasket over at jeg ble så dårlig

Marte Bratberg og Janka Polliani ser tilbake på tunge og morsomme øyeblikk fra sin podkastkarriere.

PODKAST-DUO: Janka Polliani og Marte Bratberg. Foto: Podimo
PODKAST-DUO: Janka Polliani og Marte Bratberg. Foto: Podimo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom podkasten «Janka og Martes Podcast» har lytterne fått fulgt tett med på livene til «God Kveld Norge»-programleder Marte Bratberg (32) og moteinfluenser Janka Polliani (43).

Mye har skjedd i livene til de to venninnene siden podkastens start i 2018. Nå flytter de, som mange andre, podkasten over til plattformen Podimo.

SPØK: Da Marte Bratberg og kollegaene hennes på NRJ skulle lage hver sin sang, hadde hun aldri forventet hvor mange som ville høre hennes. Video: Sondre Rahm. Reporter: Henriette Eilertsen. Klipp: Ingebjørg Iversen. Musikk: Marte Bratberg & Donkeyboy - Hooke Litt Vis mer

Lytterne vil fremdeles få ta del i livene til duoen, men det vil dog bli noen endringer. En av dem er at det én gang i måneden vil være en gjest i studio.

Vi har tatt en prat med podkast-duoen om de tre årene som har gått.

- Det har skjedd mye

Bratberg og Polliani var allerede venner den dagen de satt seg ned i podkast-studioet for aller første gang.

- Men vi var ganske ferske venner. Nå er vi bestevenner og familie, sier Bratberg, som ikke tror de hadde vært like nære om det ikke hadde vært for podkasten.

- Det har skjedd ekstremt mye på tre år, legger Polliani til.

TRE ÅR: Moteinfluenser Janka Polliani syns de tre årene som podkaster har gått utrolig fort. Foto: Shutterstock / NTB
TRE ÅR: Moteinfluenser Janka Polliani syns de tre årene som podkaster har gått utrolig fort. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Bratberg har gått fra å dele morsomme datinghistorier til å ta med lytterne inn i livet som småbarnsmor og samboer.

I oktober fikk 32-åringen en liten gutt. Bratberg beskriver småbarnslivet som «veldig koselig», men innrømmer at det er litt mer bæsj og gulp enn hun hadde trodd.

Og alt var ikke en dans på roser før den lille gutten ble født.

Bratberg og kjæresten holdt nemlig på å pusse opp sin nye leilighet. Og leiligheten var langt ifra klar da Bratberg gikk de siste ukene som gravid.

- Det var veldig stressende og ganske kjipt. Det var litt tungt akkurat det der, sier hun, og kan røpe en morsom detalj:

- Vi fikset faktisk vann i leiligheten samme dagen som vannet i magen gikk! ler hun.

PRIVAT: Marte Bratberg har tidligere holdt forholdet sitt veldig privat, og ikke delt navnet på kjæresten. Denne uka gjestet hun podkasten til Iselin Guttormsen: «G-Punktet», der forklarer hun hvorfor. Vis mer

Har ikke lukt eller smak

Som for resten av verden har coronapandemien vært et tema for Bratberg og Polliani den siste tiden. Like før jul fikk sistnevnte og hele hennes familie viruset.

- Jeg ble ganske overrasket over at jeg ble så dårlig med dobbel vaksinedose, forteller Polliani, som er veldig takknemlig for at hun bor i et land hvor hun faktisk har fått vaksine.

Hun legger til at hun fremdeles ikke har luktesans eller smakssans, men ellers føler hun seg frisk og rask i dag.

«Renset» leiligheten

Podkast-duoen spør ofte lytterne hva de ønsker å høre mer om, og da kommer det ett klart svar: Kjærlighet.

RYKTER: Flere kjendiser har opplevd at det spres rykter om dem. Dette er de villeste ryktene de har hørt om seg selv. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Sondre Rahm / Rød Løper Vis mer

- Jeg tror det handler om at de gjerne vil være med på ting, men også at dersom man selv har en dårlig periode så vil man gjerne høre andre snakke om det. For livet er jo ikke perfekt, sier Polliani.

Duoen har også hatt det mye morsomt under innspilling, og innrømmer at de noen ganger glemmer at det faktisk er noen som skal høre på «jentepraten».

- Vi blir litt revet med. Vi er jo tross alt to venninner som trykker på rec-knappen, ler Polliani.

RUMPE: Sara Emilie Tandberg er ny i «Bloggerne» så vi har tatt en prat med henne om blant annet hvilket innlegg som har skapt mest reaksjoner. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Bratberg trekker frem gangen Polliani overrasket henne med røkelse som skulle rense leiligheten hennes for spøkelser som en av de morsomste hendelsene under innspilling.

Begge tror på spøkelser, men en spøkelsesrenselse følte ikke Bratberg var nødvendig. Det gjorde imidlertid Polliani, som tente på røkelsen og «renset» leiligheten.

- Hele leiligheten min lukta rart i flere måneder etterpå, ler Bratberg.

VISER FREM BOLIGEN: I Youtube-serien «Klarna stikker innom», viser kjendiser frem hvordan de bor. Her viser Marte Bratberg sitt daværende hjem. Vis mer

Risbolle-raseri

Selv om det er mye latter og god stemning i podkast-studioet til jentene, tar de også opp temaer som ikke er like lette å snakke om.

- Jeg delte en historie om hvordan det er å leve med spiseforstyrrelser, noe som jeg syntes var fryktelig vanskelig å prate om, forteller Polliani.

Heldigvis gjorde de fine tilbakemeldingene åpenheten verdt det, mener 43-åringen.

Gjennom de tre årene som podkaster har Bratberg på sin side blitt overrasket over hva folk blir sure for.

OVERRASKET: Marte Bratberg syns det er overraskende hva som irriterer folk. Foto: Annika Byrde / NTB
OVERRASKET: Marte Bratberg syns det er overraskende hva som irriterer folk. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

- Det er småting som tydeligvis er veldig irriterende. I sist episode klarte Janka å si feil på risboller og delfiakake, og det var overraskende hvor mange som ble irritert over det, sier 32-åringen.

Til og med på Jodel tok noen til orde og skrev: «Kan de ikke forskjell? Det er jo allmennkunnskap!»

En annen gang duoen fikk mye kritikk var da de snakket om filmen «A Star is Born». Til tross for at episoden ble spilt inn ni måneder etter kinopremieren ble mange rasende etter å ha hørt om handlingen i filmen i podkasten, kan duoen fortelle.

HUS: Alexandra Joner avslører at hun har kjøpt hus til moren i «Bloggerne». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

- Det er litt flaut

De siste ukene har det blitt delt bonusepisoder av «Janka og Martes Podcast» eksklusivt på Podimo. I en av bonusepisodene deler Polliani noe hun syns det er litt flaut å snakke om.

- Det er ikke vanskelig å snakke om Botox, men det er litt flaut, sier Polliani, og forklarer det med at hun var redd folk ville oppfatte det som at hun ikke var fornøyd med eget utseende.

En annen grunn til at 43-åringen kviet seg for å snakke om temaet var redselen for at det skulle påvirke noen andre til å gjøre det samme.

KUNNE IKKE GÅ: Emma Ellingsen forteller om den kjønnsbekreftende operasjonen i «Bloggerne». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

- Det var viktig å poengtere at vi ønsker en aldersgrense som er høyere enn den er i dag på å faktisk fikse på utseendet, sier Polliani, som mener at å sette Botox i pannen når man har bikket 40 år ikke er å endre på utseendet.

Polliani legger til at hun den siste tiden har fått flere spørsmål fra følgere som lurer på hva hun har gjort med utseendet, og at flere har beskyldt henne for å ha gjort inngripende operasjoner. Det bidro til at hun fikk et behov for å fortelle hva som faktisk var tilfelle, avslutter hun.

LES OGSÅ: «Helt perfekt»: Nå er det slutt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer