KJÆRESTER: Vibeke Skofterud tok med seg kjæresten Line i Olaf Tuftes bryllup tidligere i år. Foto: SCANPIX
KJÆRESTER: Vibeke Skofterud tok med seg kjæresten Line i Olaf Tuftes bryllup tidligere i år. Foto: SCANPIXVis mer

- Overrasket over all oppmerksomheten

Vibeke Skofterud hadde aldri trodd at hun og jentekjæresten skulle havne på forsiden av VG.

SEHER.NO: I sommer sto langrennsløperen Vibeke Skofterud (28) fram som lesbisk, og viste stolt frem sin nye kjæreste, Line Nymo Jarnes (25).

- Det begynte med noen kafédater og koselige turer rundt Sognsvann. Og så ble det bare oss, fortale Skofterud til Se og Hør den gang.

Kjærligheten mellom paret blomstrer fortsatt, og da Olaf Tufte giftet seg tidligere i høst kom Vibeke og kjæresten hånd i hånd.

Vibeke er lykkelig forelsket og glad for at hun valgte å stå fram.

- Det har vært mye positivt. Det var ikke for andre jeg sto fram, det var for meg selv, men dersom det kan føre til at flere står fram er det ingenting som er bedre, sier Vibeke Skofterud til P4.

Etter en tung periode med både spiseforstyrrelser og dårlige resultater i fjor, er Vibeke nå tilbake for fullt. Og støtten på hjemmebane er enormt viktig for Slitu-jenta.

- Jeg er mye tryggere på alt nå, på grunn av kjæresten min. Hun har et så normalt forhold til alt, som mat og kropp og sånt, har hun tidligere sagt til VG.

Overfor P4 innrømmer Vibeke at hun er overrasket over all oppmerksomheten forholdet har fått.
- At reaksjonene skulle bli så store som de ble hadde jeg aldri trodd. Da landets største avis for litt siden slo opp på forsiden at hun gjør meg bedre, ble jeg overrasket. Før måtte man drepe ti mennesker eller være statsminister for å komme på forsiden. Jeg er bare en middelmådig skiløper med jentekjæreste, sier hun.

Selv om paret stort sett har fått positive tilbakemeldinger, er det også noen som har vært negative til at den profilerte langrennsløperen sto fram som lesbisk.

- Det er alltid noen som skal komme med noe negativt. Det er vel de som ikke har så mye å bry seg om på andre fronter. Men det negative er ikke noe jeg tar inn over meg.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Disse er mest sexy i trikot