Overrasket med «Skam»-avsløring

Den populære NRK-serien ble tema da kronprinsesse Mette-Marit besøkte Voss.

KONGELIG FAN: Mette-Marit overrasket med å avsløre at hun elsker NRK-suksessen «Skam». Foto: NRK / NTB scanpix
KONGELIG FAN: Mette-Marit overrasket med å avsløre at hun elsker NRK-suksessen «Skam». Foto: NRK / NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: NRK-serien «Skam» følger hverdagen til en jentegjeng på Hartvig Nissen Videregående i Oslo, og har for alvor tatt landet med storm.

Det er imidlertid ikke bare ungdom som har falt for den livlige jentegjengen.

Da kronprinsesse Mette-Marit (42) møtte forfatter Agnes Ravatn (33) under en samtale på Kulturhuset på Voss torsdag, åpnet hun med å fortelle publikum at hun elsker den suksessfulle NRK-serien:

- Vi er veldig opptatt av TV-serien «Skam» begge to, sa Mette-Marit. 

Kronprinsessen sa også at hun ofte ser på serien sammen med sine barn.

- Jeg tenker at det er fantastisk at serien har skapt en så stor samtale, og spesielt om temaer som er vanskelige. Og det er en mulighet for meg som mor å kunne forstå mer av hva slags verden barna mine lever i. Det er fint for meg, sier hun til Seoghør.no.

Serien er den mest populære nett-serien noensinne, og har en helt enorm fanskare. 

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆR GJENG: NRK-serien «Skam» gjør enorm suksess. f.v.: Noora (Josefine Frida Pettersen), Vilde (Ulrikke Falch), Sana (Iman Meskini), Chris (Ina Svenningsdal) og Eva (Lisa Teige). Foto: NRK
POPULÆR GJENG: NRK-serien «Skam» gjør enorm suksess. f.v.: Noora (Josefine Frida Pettersen), Vilde (Ulrikke Falch), Sana (Iman Meskini), Chris (Ina Svenningsdal) og Eva (Lisa Teige). Foto: NRK Vis mer

Da serien startet i september var besøkstallet på nettstedet på 25.000 unike brukere, og før jul var tallet oppe i 250.000 brukere. I april rundet de 600.000 brukere.

Er du også hekta på «Skam»? Les mer om serien her!

Serien har fått mye ros for å ha tatt opp viktige temaer rundt ungdom, noe Mette-Marit også har vist mye engasjement for. 

Det er også nettopp derfor Mette-Marit har fått øynene opp for serien. 

- Det er viktig at unge folk har noe å forholde seg til, enten om det er gjennom en slik serie eller om det er gjennom teater, bøker eller lignende. Det at ungdom får forholde seg til ordentlige ting. Det synes jeg serien har bidratt til, sier kronprinsessen til Seoghør.no.

Saken fortsetter nedenfor.

LÆRER MER OM BARNA: Mette-Marit mener at «Skam» gjør at hun kan lære mer om hvilken verden barna lever i. Fra v.: Kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby. Foto: NTB scanpix
LÆRER MER OM BARNA: Mette-Marit mener at «Skam» gjør at hun kan lære mer om hvilken verden barna lever i. Fra v.: Kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har sett alt av «Skam»

På Nordiske mediedager i Bergen i midten av mai, bekreftet serieskaper Julie Andem at det kommer en tredje sesong. 

Mette-Marit er imidlertid ikke den første profilerte som har avslørt sin elsk for serien. Programleder Fredrik Skavlan (49) er også fan. 

- Jeg har sett alt av «Skam». Det begynte med at min datter som var russ i fjor, så på serien. Jeg så ikke på det fordi jeg skulle dele ut pris, jeg ser «Skam» før «Game Of Thrones», sa en begeistret Skavlan til Seoghør.no da vi møtte han under «Gullruten» forrige måned.

Se video fra da vi møtte Fredrik Skavlan på «Gullruten» her:

- Jeg ønsker å bidra

Det var under Mette-Marits tredje reise med Litteraturtoget i Norge, kronprinsessen avslørte at hun elsker NRK-serien.

Mette-Marit ble før bokbadet møtt av barn med norske flagg, ordfører og hornmusikk på perrongen. Neste stopp på Litteraturtoget er Gol, hvor Mette-Marit skal møte homoforkjemperen Kim Friele.

Saken fortsetter nedenfor.

MØTTE OPP FOR Å HILSE: Mette-Marit ble før bokbadet møtt av barn med norske flagg, ordfører og hornmusikk på perrongen. Foto: Anders Stavseng
MØTTE OPP FOR Å HILSE: Mette-Marit ble før bokbadet møtt av barn med norske flagg, ordfører og hornmusikk på perrongen. Foto: Anders Stavseng Vis mer

På hvert stopp er bibliotekvognen åpen for besøk og det er også duket for bokquiz. Fredag kveld avsluttes Mette-Marits litterære togreise på Litteraturhuset i Oslo.

- Hva slag minner vil folk langs Bergensbanen sitte igjen med etter at Litteraturtoget har passert?

- Jeg håper folk vil sitte igjen med en opplevelse av å ha lært noe nytt om seg selv, om en forfatter eller om en bok. Det er derfor jeg reiser ut, for at jeg ønsker å bidra til at folk i landet vårt skal lese enda mer enn i dag, avslutttet Mette-Marit til Se og Hør.

Se og Hør er med på hele Litteraturtoget og vil komme med oppdateringer underveis. Følg også Se og Hørs Mette-Marit-oppdateringer langs Bergensbanene på Instagram og Snapchat (@seoghoer).

LES OGSÅ: Mette-Marit drar på boktur med mamma for andre år på rad