Kevin Spacey:

Overrasket med oppmøte i egen rettssak

Det var en smilende Kevin Spacey som mandag møtte opp i retten.

SMILTE: Ikledd en grå dress overrasket stjerna mandag med å møte opp i rettssalen i Nantucket, Massachusetts. Foto: AP/ NTB Scanpix
SMILTE: Ikledd en grå dress overrasket stjerna mandag med å møte opp i rettssalen i Nantucket, Massachusetts. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I begynnelsen av januar startet den første rettssaken mot skuespiller Kevin Spacey (59), som er anklaget for seksuelle overgrep mot mer enn 30 menn.

I saken som nå er oppe for retten er Spacey siktet for å ha dratt ned glidelåsen på buksa til en da 18 år gammel mann og befølt ham. Hendelsen skal ha skjedd ved en restaurant på øya Nantucket utenfor Cape Cod i 2016, der mannen arbeidet som ryddegutt.

Spaceys advokater har siden saken i januar kom opp, forsøkt å få tilgang til elektroniske spor fra anklagerens mobil for å sjekke kontakt mellom ham og hans daværende kjæreste. Dette for å svekke mannens kredibilitet. Advokatenes innsigelser ble vurdert av en lokal dommer.

Mandag overrasket «House of Cards»-stjerna med selv å møte opp i retten.

I RETTEN: Kevin Spaceys advokater skal blant annet hevde at anklageren skal ha slettet medlinger som ville støttets Spaceys påstand om at møtet mellom dem to baserte seg på en gjensidig flørt. Foto: AP/NTB Scanpix
I RETTEN: Kevin Spaceys advokater skal blant annet hevde at anklageren skal ha slettet medlinger som ville støttets Spaceys påstand om at møtet mellom dem to baserte seg på en gjensidig flørt. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

Hevder meldinger ble slettet

Ettersom den berømte skuespilleren skal ha forsøkt å unngå å møte i retten i januar, og heller ikke var til stede under høringen i april, var det derfor ikke ventet at han ville møte i retten mandag, skriver Time.

Til tross for at Spacey altså likevel var til stede i dag, uttalte han seg ikke til pressen.

Ifølge Time står det i rettsdokumentene at Spaceys advokater mener 18-åringen skal ha slettet tekstmeldinger som ville kunne støtte opp under filmstjernas påstand om at han er uskyldig i saken.

Den fornærmede, som nå er blitt 20 år, hevdet at skuespilleren tok ham i skrittet i tre minutter sammenhengende etter at de to hadde drukket sammen i flere timer. Han skal ha forklart at han forsøkte å fjerne 59-åringens hånd, men at Spacey ikke hørte på dette.

Mannen har tidligere innrømmet at han løy om alderen sin overfor Kevin Spacey. Han skal nemlig ha hevdet at han var 23 år da de to møttes i baren i frykt for å bli straffet for å ha drukket ulovlig. Anklageren har også forklart at han først dro fra baren da Hollywood-stjerna gikk på toalettet.

Saken fortsetter nedenfor.

ERSTATTET: I november ble det kjent at Kevin Spacey klippes ut fra den nye filmen «All the Money in the World» etter flere anklager om seksuell trakassering. Regissøren valgte Christopher Plummer til å overta rollen som J. Paul Getty. Nå er den nye traileren klar. Vis mer

Hevder sin uskyld

Det skal angivelig eksistere en video som viser overgrepet, som flere har ment kan bli et fellende bevis mot den amerikanske kjendisen. Filmen skal bare være et sekund lang, men viser ei hånd som er i kontakt med en annen persons skjorte.

STOR SUKSESS: Her er Spacey med kollegaene Robin Wright og Michael Kelly i en scene fra House of Cards i 2013. Foto: NTB Scanpix
STOR SUKSESS: Her er Spacey med kollegaene Robin Wright og Michael Kelly i en scene fra House of Cards i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var offerets mor, tidligere tv-anker Heather Unruh, som først fortalte verden om det angivelige overgrepet. Hun holdt en pressekonferanse i november 2017, men det skulle altså ta over et år før Spacey ble siktet, ifølge CNN.

Spaceys advokater skal, ifølge Time, hevde at møtet mellom de to skal ha basert seg på gjensidig flørting og at anklagene derfor er falske og gjort i forsøk på å tjene penger etter at de mange andre anklagene mot ham ble kjent.

LES OGSÅ: Kylie Jenners datter hastet til sykehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer