Lars Monsen og Trine Rein:

Overrasket ektemannen på fjellet

«Monsen minutt for minutt» har nå gått på NRK i tre uker.

HYGGELIG: Etter flere dager på tur, fant Trine Rein ut at ektemannen Lars Monsen kanskje hadde behov for et skift. Video: NRK Vis mer
Publisert

NRKs sommerprogram, «Monsen minutt for minutt», skal dyrke nordmenns forhold til å gå på tur.

I spissen finner vi turleder og friluftsmann Lars Monsen (55).

På sin siste dag i Vesterålen gikk Monsen over Veten i Bø og ned til Vinjesjøen ved havet. Her er det åpent landskap og vakre gressbakker hele veien. Men plutselig dukket det opp noe Monsen absolutt ikke hadde forventet.

På vei ned fjellsiden får han nemlig øye på ektefellen Trine Rein (47), som virkelig kom som en overraskelse på den erfarne friluftsmannen.

Monsen går overrasket mot henne og gir kona et kyss og en lang klem.

- Jøss det var en overraskelse, utbryter han med et smil.

  • Se video øverst i saken!

Kom med rein skjorte

Rein hadde spilt konsert i nærheten kvelden før, og bestemte seg for å gå ektemannen og følget i møte.

Monsen har vært på vandring siden 12. juli, og Rein påpeker at det er spesielt én ting hun har tenkt på mens hun har sett ektemannen på tv-skjermen.

- Jeg så litt av programmet i går, hvor Jenny Skavlan kommenterte at du hadde brukt den skjorta der i veldig mange dager, sier Rein.

Hun drar fram en ny, ren skjorte hun har tatt med til Monsen, men legger til at han ikke får ta den på før han har dusja.

- Det er mest med tanke på crewet de som jobber rundt deg, sier hun.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Rein og Monsen, uten hell.

Rørt Lars Monsen takker samboeren Trine Rein for Gullruten-pris. Vis mer Vis mer Vis mer

Rein og Monsen har vært et par siden 2008, da de to møttes første gang på utdelingen av Friluftsprisen på Raufoss.

Artist Trine Rein sto på scenen, mens Monsen var blant prismottakerne.

Høsten 2008 røpet Rein overfor Dagbladet at Monsen hadde begynt å sjekke henne opp fra scenen under prisutdelingen.

Etter at de to ble et par, har Trine og Lars blant annet gjort felles suksess med konsertforedraget «Vilt og Vakkert».

- Vi er mer forelsket enn noen gang. Vi gjør hverandre bedre. Lars har for øvrig ikke gjort noe annet enn å gjøre meg bedre siden vi ble kjærester. Jeg synes i grunnen han er en sjarmerende fyr. Jeg kan trygt si at jeg tror jeg har funnet den rette, fortalte Rein til Dagbladet høsten 2010.

De giftet seg i all hemmelighet i 2015.

Trine Rein på tur i Østfold-skogen. Der gjør hun opp bål, og koker kaffe til oss. Så snakker hun om hvordan det var å være deltager på 71 grader nord på TVNorge (TVN). Video: Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Skeptisk på signalene

Programmet Monsen nå er aktuell med, lages i samarbeid med Den Norske Turistforening, som er 150 år i år.

Turistforeningen og NRK har oppfordret alle som vil til å bli med på tur, men har presisert at folk må ta ansvar for seg selv. Så langt har han hatt turfølge hele veien, med godt oppmøte på turisthyttene.

Før de la ut på turen var Monsen spent på om TV-signalene ville være gode nok i områdene de skal bevege seg i.

- Det er jo skog og fjell, og det er ikke gitt at det alltid er like gode forhold å sende TV fra. Det er et voldsomt team som jobber med å få signalene inn i TV-ruta, sa han i et tidligere intervju med Dagbladet.

Sendingene har nå gått sin gang i tre uker. Monsen har vært på blant annet Hardangervidda, Jotunheimen og Vesterålen i løpet av turen i sommer.

- Dropp dopapiret

Noe Monsen er svært opptatt av, i tillegg til å gi folk lyst til å pakke sekken og gå på tur, er sporløs ferdsel. Det vil si at ingenting skal ligge igjen etter deg der du har vært. Ikke engang en tannpirker.

- Mange kommer til å bo på DNT-hytter, og der er det toaletter. Men hvis man må ut i terrenget er mitt råd: Dropp dopapiret, sa han i intervjuet, og la til:

- Det er fullt mulig å bruke mose, gress og andre ting. Sørg for å legge en stein over etterpå, så det ikke kommer en hund etterpå og … ja. Hvis du må bruke papir, tar du det med deg i en pose, og hiver det på et egnet sted seinere.

LES OGSÅ: Giftet seg to ganger i løpet av én uke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer