Tore Strømøy:

Overrasker på Netflix: - Stas

Helt uventet fikk «Tore på sporet» nytt liv i stjernedokumentar på Netflix.

LIV OG LÆRE: Dette er Netflix-dokumentaren om Shania Twain. Video: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tore Strømøy (62) har opp gjennom årene gjort seg bemerket som journalist og TV-personlighet, spesielt gjennom «Tore på sporet».

Gjennom programmet har Strømøy formidlet en rekke personlige historier, samt intervjuet både kjente og ukjente. Et av de mer kjente ansiktene intervjuet han i 2002.

Da tok nemlig Shania Twain (57), en av tidenes største stjerner, turen til Trondheim og NRK-studioet på Tyholt. Lite visste man da at besøket i Strømøys studio skulle dukke opp i en verdensomspennende dokumentar tjue år senere.

Og det helt uventet.

JØSS: Proffdanser Helene Spilling skulle konfronteres med favorittstempelet. Det fikk hun ikke gjøre i fred. Video: Rød Løper Vis mer

Dukker opp i dokumentar

Shania Twain har det siste året vært å se oftere i rampelyset, etter noen mer tilbaketrukne år. Hun er blant annet aktiv på sosiale medie-appen TikTok, hvor hun har over to millioner følgere. Hun overrasket også på scenen med ingen ringere enn Harry Styles (28) under årets Coachella-festival - og musikken hennes lever som aldri før.

Aller mest aktuell er hun med sin nye Netflix-dokumentar «Shania Twain: Not just a girl». Men det er ikke bare Twain som er å se i dokumentaren. Litt over en time ut i dokumentaren dukker også hele Norges Tore Strømøy opp.

I dokumentaren ser man et nesten 40 sekunder langt arkivklipp fra et TV-studio, hvor Strømøy intervjuer verdensstjernen.

Se og Hør slår naturligvis på tråden til Strømøy, som kan fortelle at det er litt stas å være Netflix. Noen forvarsel skal han imidlertid ikke ha fått.

STJERNEBESØK: Tore Strømøy visste ikke selv at han er å se på Netflix. Foto: Audun Braastad / NTB
STJERNEBESØK: Tore Strømøy visste ikke selv at han er å se på Netflix. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

- Jeg visste det ikke før folk begynte å snakke om det. Folk begynte å skrive til meg og sa at jeg var med i en dokumentar om Shania Twain på Netflix. Så gikk jeg inn på Netflix for å se på dokumentaren, og ja. Der var vi, sier han til Se og Hør.

Ifølge Strømøy har strømmetjenesten kjøpt rettighetene til klippet fra NRK, men han var altså ikke klar over dette før andre fortalte ham det. Han forteller at han får ikke betalt for å ta del i stjernens dokumentar.

«Det stemmer at vi har solgt dette til Netflix. De har betalt for verdensrettigheter», bekrefter NRK i en e-post overfor Se og Hør.

Minneverdig besøk

Strømøy husker godt besøket fra Twain, som fant sted høsten 2002.

- Det var jo litt spesielt, fordi vanligvis var slike artister med på underholdningsprogrammer i Oslo. Plutselig hadde plateselskapene funnet ut at det var jo et program i Trondheim som var mye mer populært enn det de hadde i Oslo, og det var jo «Tore på sporet». Så Shania Twain ville hit i stedet for Oslo, forteller han.

Twain landet med privatfly på Trondheim lufthavn, og ble deretter kjørt opp til NRK sine lokaler på Tyholt i Trondheim.

- Der viste vi henne inn i studio der hun skulle spille. Hun trodde først det var garderoben, og synes at det var en artig liten sal. Men da måtte vi jo si «Nei, det er ikke garderoben din, det er studio», forteller han og ler.

Strømøy forteller at Twain på tidspunktet akkurat var blitt mor, og at det ble gjort et poeng av i intervjuet.

- Jeg sier til henne at jeg driver og synger sanger til barna mine, og spurte om hun gjorde det samme. Da sa hun at hun hadde skrevet en sang til Eja (sønnen, nå 21 år, journ.anm.). Så får jeg henne til å synge den. Det er denne samtalen og sangen som er med i dokumentaren, forteller han.

Storøy husker Twain som en jordnær person, som det var trivelig å ha besøk av i studio. Han legger imidlertid ikke skjul på at stemningen «i huset» tilsa at en stor stjerne var på besøk.

KAFFE: Justin Bieber holdt konsert i Trondheim 7. august, her går han ut fra Godt Brød. Video: Dagbladet TV. Vis mer

Twain er blant artistene som har hatt størst antall platesalg gjennom tidene. Dette ga uten tvil fordeler for Strømøy og kollegene i Trondheim. Han forteller at de etter Twain-besøket fikk besøk av flere store stjerner.

Stjernekyss

Det var imidlertid ikke bare det som ble vist på TV som var minneverdig, skal vi tro Strømøy. Overfor Se og Hør forteller han at det er spesielt én hendelse som han synes er ekstra morsom.

Etter sending var det en god del støy i studio, noe som gjorde det vanskelig for journalisten og Twain å høre hverandre. Strømøy skal derfor ha pekt på øret sitt, et signal Twain trodde betydde at han ønsket å kysse henne på kinnet.

Høy lyd og en misforståelse senere førte da til at Strømøy ga stjernen et aldri så lite kyss på kinnet. Det hele ble selvsagt foreviget.

- Så det var litt artig da. Jeg har kyssa på'a, forteller han lattermildt.

LES OGSÅ: Klinte til med ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer