BLIR FORELDRE: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen venter en liten gutt i mars. På 30-årsdagen sin, den 21. februar, deler Olafsen et ærlig innlegg om svangerskapet. Foto: Tor Lindseth
BLIR FORELDRE: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen venter en liten gutt i mars. På 30-årsdagen sin, den 21. februar, deler Olafsen et ærlig innlegg om svangerskapet. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Helene Olafsen:

Overrasker på 30-årsdagen

Helene Olafsen hylles på bursdagen.

Publisert

I høst kunngjorde «Senkveld»-programleder Helene Olafsen (30) at hun og samboeren Jørgen Nilsen (30) skulle bli foreldre for første gang. Graviditeten overrasket hun makker Stian Blipp (30) med under innspillingen av ovennevnte talkshow.

Siden den gang har hun vært åpen om at hun gleder seg stort til å bli mamma. I midten av januar avslørte hun at paret skulle få en liten gutt, og at terminen er i midten av mars en gang.

Fredag, på sin egen 30-årsdag, bestemte hun seg for å vise frem den voksende babymagen på Instagram til sine 200 000 følgere.

IKKE PLANLAGT: Helene Olafsen og kjæresten Jørgen Nilsen fikk plutselig lyst til å danse da de gikk tur lille julaften. Video: Helene Olafsen Vis mer

Snart termin

I innlegget skriver programlederen at «festen holdes i magen x antall dager til ende, men det skal tas igjen utenfor senere», blant annet.

Olafsen skriver at hun også er takknemlig for menneskene rundt seg, helsa og utfordringene i hverdagen.

«Gleder meg til dette tiåret», skriver hun, og takker for alle meldingene hun har fått i anledning fødselsdagen. I kommentarfeltet renner det inn gratulasjoner, og blant andre Anne Rimmen, Nils Ingar Aadne og Andreas Wiig har lagt igjen hilsener under bildet.

Foreløpig er innlegget likt av over 15 000 mennesker, så det er tydelig at det ærlige bildet og den tilhørende teksten treffer fansen. Helene Olafsen har ikke besvart Se og Hørs henvendelse angående bursdagen.

Nå som fødselen er nært forestående, er det flere som har lurt på hva som kommer til å skje med «Senkveld». Da Stian Blipp og kona Jamina (32) ventet sitt første barn, var førstnevnte klar på at han kom til å forlate studio sporenstreks om fødselen var i gang. Det løste seg heldigvis, og Blipp kunne raskt returnere til jobb.

Overfor Se og Hør ønsker ikke TV 2 å si hva som er planlagt når babyen til Olafsen kommer til verden.

- «Senkveld»-sendingene går som planlagt, uavhengig av når Helene Olafsen føder. Det er bare å slå på TV 2 fredagskvelder fremover for å se hvordan programlederkabalen på «Senkveld» med Helene og Stian løses, sier pressekontakt i TV 2, Unn Grethe Berge, uten å utdype noe nærmere.

KLEINT: Helene Olafsen blir utfordret av Mads Hansen og må på en rekke dates i ukens «Senkveld». Det mennene ikke visste, var at det hele var skjult kamera. Video: TV 2 Vis mer

Visste ikke kjønnet

Olafsen har som nevnt valgt å være svært åpen om svangerskapet, og har hele tiden delt detaljer med fansen. I september kunne Olafsen fortelle sine Instagram-følgere at de på dette tidspunktet ikke visste kjønnet på babyen.

- Jeg vet ikke om det er gutt eller jente, fordi på tidlig ultralyd lå babyen med beina i kryss og med navlestrengen imellom, så de kunne ikke se noe, forklarte hun, og tilføyde at hun fremover gjerne ville svare på flere spørsmål fra fansen vedrørende svangerskapet.

Senere ultralyder avslørte derimot at de to venter en liten gutt.

- Jeg gleder meg veldig til å hilse på det lille krapylet som ligger inne i her, sa Olafsen til VG.

RETRO: Stian Blipp er i dag en av landets mest profilerte programledere. Det mange - inkludert makker Helene Olafsen - har glemt, er at han deltok i «Norske Talenter» i 2009. Vis mer

- Rart og fint

De vordende foreldrene har tidligere avslørt overfor Se og Hør at de ikke har snakket om hva barnet skal hete.

- Vi kan jo kalle det «Rumba» eller «Jive», fleipet Jørgen Nilsen, hvorpå det kom et lattermildt, men kontant «nei» fra Olafsen.

Sistnevnte forklarte at svangerskapet så langt hadde vært nytt, og «litt rart».

- Jeg har vært litt kvalm. Det har vært mye følelser og mye søvn. Det har vært rart og fint, sa Olafsen.

- Hvordan reagerte du da du fant ut at du er gravid?

- Jeg ble jo selvfølgelig veldig glad. Det er jo en vanvittig gave. Men jeg ble også litt perpleks, på en måte. Det er så stort at jeg kanskje ikke klarte å ta det inn helt med en gang, det er jo sikkert en grunn til at man skal gå gravid i ni måneder. Man skal kjenne på det, bli vant til det og forberede seg, sa Olafsen.

HURRA: Helene Olafsen og dansepartner Jørgen Nilsen forteller om gleden etter å ha vunnet «Skal vi danse»-finalen på TV 2. Video: Sølve Hindhamar Vis mer

Nytt hjem

Den kommende familieforøkelsen er heller ikke det eneste nye i parets liv, som også forlovet seg i fjor høst.

I fjor kjøpte de to dessuten drømmehuset på ærverdige Malmøya midt i Bunnefjorden, åtte kilometer sør for Oslo sentrum og rett vest for Ulvøya.

Den ligger på ett plan på snaut 150 kvadratmeter og inneholder fire små stuer, et kjøkken på 23 kvadratmeter med kjølerom, tre soverom og to bad. Herfra kan Helene og Jørgen nyte en vidunderlig panoramautsikt over Oslofjorden - fra Bjørvika til Nesodden.

Ifølge Se og Hør har samboerparet kjøpt den ene delen av tomannsboligen, som hadde en prisantydning på 15,9 millioner kroner.

LES OGSÅ: Totalrenoverte - ikke fornøyd

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer