Selma Blair:

Overrasker med truseløst bilde

- Du inspirerer kvinner verden over til å være mer enn sykdommen sin.

BUKSELØS: Selma Blairs nye Instagram-bilde får mye oppmerksomhet. Her sammen med Kris Jenner på veldedighetsgallaen Race to Erase MS i mai i år, der Blair ble hedret. Foto: Rich Fury/ Getty Images/ AFP/ NTB scanpix
BUKSELØS: Selma Blairs nye Instagram-bilde får mye oppmerksomhet. Her sammen med Kris Jenner på veldedighetsgallaen Race to Erase MS i mai i år, der Blair ble hedret. Foto: Rich Fury/ Getty Images/ AFP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

For et snaut år siden avslørte den amerikanske skuespilleren Selma Blair (47) at hun lider av den uhelbredelige sykdommen MS. Det skrev hun i et lengre innlegg på Instagram, der det kom fram at hun fikk diagnosen i august i fjor.

Multippel Sklerose (MS) er ifølge MS-forbundet en autoimmun sykdom som gjør at immunsystemet angriper nervecellene i hjernen og ryggmargen.

Skuespilleren ble som nevnt diagnostisert i august i fjor, etter å ha slitt med helsemessige utfordringer de siste 15 årene.

Siden hun i oktober delte nyheten om sykdommen, har Blair til stadighet oppdatert fansen sin om hvordan det går med henne. Blant annet har 47-åringen fortalt at hun ble lettet da hun endelig fikk en diagnose, og hun har samtidig vært brutalt ærlig om at hun til tider sliter med helsen som følge av MS-sykdommen.

STOKK: Selma Blair har vært å se på flere røde løpere siden hun fikk diagnosen, klassisk antrukket med stokk. Her med sønnen Arthur under veldedighetsgallaen Race to Erase MS, som samler inn penger til MS-forskning. Foto: NTB Scanpix
STOKK: Selma Blair har vært å se på flere røde løpere siden hun fikk diagnosen, klassisk antrukket med stokk. Her med sønnen Arthur under veldedighetsgallaen Race to Erase MS, som samler inn penger til MS-forskning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere behandlinger

Til tross for at allmenntilstanden hennes varierer fra dag til dag, har Blair vist et tøft ansikt utad. Hun har dukket opp på flere røde løpere, og snakket åpent om hvordan MS-sykdommen påvirker henne.

Årsaken til Multippel Sklerose er ikke kjent, og sykdommen kan ikke helbredes, men den kan bremses og lindres, blant annet ved hjelp av cellegift og medisiner.

47-åringen har gjennomgått flere behandlinger, og delt oppdateringer med fansen underveis. Forrige måned kunne Blair blant annet meddele at hun hadde blitt skrevet ut fra sykehuset etter lang tid med behandling. Da viste hun også fram sitt nybarberte hode.

Bukseløs på Instagram

I helgen delte hun nok et bilde, som trygt kan sies å ha vekket oppmerksomhet.

Da stilte hun nemlig bukseløs. På bildet ser Blair i speilet, med en hånd på det barberte hodet mens den andre holder i en veske som dekker hennes edlere deler.

Bildet er tatt bakfra, og dermed kommer stjernens bakende godt til syne. «Portrett av en kvinne», lyder det i bildeteksten.

Ikke overraskende har bildet fått en hel haug med kommentarer, og en engasjert fan har gjenskapt bildet med ei Barbie-dukke. Dette bildet har Blair republisert.

- Et autentisk menneske

I kommentarfeltet under bildet, som i skrivende stund har fått mer enn 230 000 likerklikk, er det flere som hyller stjernen.

- Jeg elsker hvordan du er deg selv, og inspirerer kvinner verden over til å være mer enn sykdommen sin. Hver gang jeg ser deg tenker jeg at du er en som vil inspirere kvinner verden over. Fortsett å være deg, lyder en av kommentarene.

- Når jeg ser bilder av deg, inkludert dette, ser jeg ikke en rumpe eller et barbert hode. Jeg ser et autentisk menneske som deler med andre, som er vakker og inspirerende, skriver en annen til bildet.

SKUESPILLER: Selma Blair er blant annet kjent fra filmen «Lovlig Blond». Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLER: Selma Blair er blant annet kjent fra filmen «Lovlig Blond». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gledestårer

At Selma Blair sliter med sykdommen, legger hun ikke skjul på. Likevel var hun som nevnt lettet da hun fikk diagnosen.

Det var da hun gjestet «Good Morning America», gjengitt av CNN, at Selma Blair fortalte at hun begynte å gråte tårer av glede da hun fikk vite at hun hadde MS.

- Jeg gråt, men det var ikke fordi jeg hadde panikk. Jeg gråt fordi jeg visste at jeg måtte akseptere at jeg mistet kontroll over kroppen, og det var av en eller annen grunn en lettelse, sa hun.

Allerede da hennes åtte år gamle sønn Arthur ble født, begynte hun å vise tegn til sykdommen. Hun prøvde derimot å framstå så normal som mulig, men det var ingen enkel jobb. Hun selvmedisinerte seg og drakk, og hadde kraftige smerter.

- Jeg drakk ikke alltid, men det var ganger der jeg rett og slett ikke taklet det, fortalte Blair ærlig til «Good Morning America».

LES OGSÅ: «Hva? Er du gravid igjen?»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer