Dakota Johnson:

Overrasker med privat avsløring

Den vanligvis så private skuespilleren åpner opp om sin psykiske helse.

ÅPENHJERTIG: Dakota Johnson letter på sløret om mentale problemer. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: Dakota Johnson letter på sløret om mentale problemer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hollywood-stjernen Dakota Johnson (30) fikk sitt store gjennombrudd da hun i 2013 kapret hovedrollen som Anastasia Steel i det erotiske dramaet «Fifty Shades of Grey».

30-åringen er også datteren til det tidligere stjerneparet Melanie Griffith (62) og Don Johnson (70) - som skilte seg, for andre gang, i 1996.

Griffith har flere ganger åpnet opp om sin kamp mot rusproblemer.

Allerede i 1988, da hennes eldste sønn, Alexander, bare var tre år, ble hun innlagt på rehab for første gang. Da for å bli kvitt sin avhengighet til alkohol og kokain. Så, 12 år senere, søkte skuespilleren hjelp for sitt pillemisbruk.

«Føler verden»

Nå avslører Dakota Johnson at også hun har vært gjennom vanskelige tider på det personlige plan.

- Jeg har slitt med depresjon siden jeg var ung. Siden jeg var 14 eller 15 år. Det var da, med hjelp av profesjonelle, jeg innså at det var noe jeg kunne falle inn i, forteller hun i et intervju med Marie Claire.

Videre deler 30-åringen at hun har lært seg hvordan hun skal leve med sine mentale problemer, og at pandemien vi alle nå går gjennom har hjulpet henne.

- Jeg har lært å finne det vakre i det, for jeg føler verden. Jeg tror nok at jeg er ganske kompleks, men jeg holder ting for meg selv. Jeg gjør det ikke til andres problem, forklarer hun til magasinet.

Vis mer

Moren avkreftet brudd

Siden oktober 2017 har «Fifty Shades of Grey»-stjernen vært kjæreste med Coldplay-vokalisten Chris Martin (43). De to har vernet godt om privatlivet sitt, og foreløpig har Johnson kun uttalt seg om forholdet én gang til media.

- Jeg kommer ikke til å snakke om det, men jeg er veldig lykkelig, fortalte skuespilleren til magasinet Tatler da hun prydet forsiden deres høsten for to år siden.

I fjor sommer meldte imidlertid flere amerikanske nettsteder at de to stjernene hadde gjort det slutt etter to år som kjærester.

Dette avkreftet derimot Johnsons mor, Melanie Griffith, bare noen måneder senere med følgende utsagn.

- Jeg elsker min datters kjæreste. Jeg synes de er et fantastisk par, fortalte hun til People.

Dette var ikke første gang «Working Girl»-stjernen lettet på sløret hva gjelder datterens romanse med den talentfulle artisten.

I et intervju med People året før klarte hun heller ikke la være å skryte av Chris Martin.

- Jeg forguder ham! Men Dakota er veldig privat rundt sitt eget liv, og det respekterer jeg, sa hun den gang.

Beholdt vennskapet

Chris Martin var tidligere gift med Gwyneth Paltrow (47), som han har de to barna Apple (15) og Moses (14) sammen med. Det var i 2014 det ble kjent at skuespilleren og artisten skulle skilles, etter ti år som mann og kone.

Etter skilsmissen har Paltrow og Martin gått foran som et godt eksempel på hvordan man kan bevare vennskapet og familiebåndene til tross for brudd. De har blant annet dratt på flere ferier, og feiret jul sammen.

Skuespiller Gwyneth Paltrow og Chris Martin skilles Video licensed from Splash News / All Over Press Vis mer

- Det er med et hjerte fullt av sorg vi har bestemt oss for å separeres. Vi har kommet til den konklusjonen at selv om vi elsker hverandre veldig høyt, så vil vi likevel gå hver til vårt, sto det i kunngjøringen av skilsmissen, publisert på Paltrows blogg den gang.

Paltrow er i dag lykkelig gift med «Glee»-produsent Brad Falchuk (49), og de har en god tone med både Dakota Johnson og Chris Martin. I fjor høst tilbrakte de fire blant annet en solfylt dag på stranden sammen i The Hamptons utenfor New York.

LES OGSÅ: - Min første frivillige dag uten mat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer