Melania Trump:

Overrasker med nylansering

Den tidligere presidentfruen Melania Trump skal satse på kunst.

SATSER: Melania Trump har lansert en ny kolleksjon med NFT-er. Foto: Hannah McKay / Reuters / NTB
SATSER: Melania Trump har lansert en ny kolleksjon med NFT-er. Foto: Hannah McKay / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Nå er det snart ett år siden Joe Biden (79) tok over stafettpinnen som USAs president fra Donald Trump (75). Sistnevnte har man kanskje både sett og hørt om flere ganger siden den gang.

Hans kone, Melania Trump (51), har man imidlertid sett noe mindre til. Faktisk var hun i en lang periode som sunket i jorda.

Hun har stort sett unngått rampelyset, og bare dukket sporadisk opp mens hun reiste mellom Florida, New Jersey og New York.

I tillegg har hun også blitt sett på Palm Beach Mar-a-Lago Club, hvor hun og ektemannen har bodd siden de forlot Det hvite hus.

I en av sine aller første offentlige opptredener etter sin tid i Det hvite hus presenterte hun imidlertid en overraskende nylansering. Det melder CNN.

GÅR VIRALT: Melania og Donald Trumps forhold har vært et stort diskusjonstema i det siste, og ryktene om et haltende ekteskap ble ikke mindre etter at dette klippet gikk viralt. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Ap / NTB / Twitter Vis mer

Skal selge tokens

51-åringen har lansert en ny kolleksjon med NFT-er, som inkluderer et maleri av øynene hennes.

Ifølge en pressemelding vil NFT-ene bli utgitt med jevne mellomrom på hennes egen nettside og på en auksjon som etter planen skal finne sted i januar. Der vil det også være mulig å kjøpe digitale kunstverk, fysiske kunstverk og et unikt tilbehør.

NFT er en forkortelse for «Non-fungible tokens», også kalt digital kunst. Kort forklart er det unike dataenheter som er lagret på Blockchain, og det er nå i ferd med å revolusjonere kunstverdenen. Tokens er et bevis på eierskap og de brukes som digitale eiendeler innen kunst, musikk, spill, sport og mye mer.

Ifølge uttalelsen fra Melania skal deler av inntektene fra salget gå til veldedige formål for barn i fosterhjem, samt utvikling av datavitenskap og teknologi.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

Melanias visjon

Torsdag morgen la den tidligere presidentfruen ut en Tweet hvor hun, ifølge People, skrev følgende:

- Jeg er spent på den nye lanseringen, som kombinerer min lidenskap for kunst og engasjement for å hjelpe vår nasjons barn med å oppfylle sin egen unike amerikanske drøm.

51-åringens første NFT er allerede ute til salgs, og har en pris på nesten 200 amerikanske dollar - omtrent 1800 norske kroner. Det er et akvarellmaleri av øynene hennes, malt av kunstneren Marc-Antoine Culon. Den har fått navnet «Melania's Vision».

Kunstverket er tilgjengelig i begrenset opplag og kommer med et lydopptak fra Melania og tilbyr «en melding om håp».

KRITIKK: Donald Trump får kritikk etter å ha vært med på en «tomahawk chop» under en baseball-kamp i Atlanta. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Lydopptaket inkluderer et klipp av henne som sier:

«Min visjon er: Se framover med inspirasjon, styrke og mot».

LES OGSÅ: Forbereder seg på dronningrollen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer