Erlend Elias:

Overrasker med ny karrierevei

Erlend Elias håper på en plass på Stortinget til høsten.

NY VEI: Erlend Elias avslørte en ny side ved seg selv, da han lørdag kunne røpe planen framover. Foto: Tore Skaar
NY VEI: Erlend Elias avslørte en ny side ved seg selv, da han lørdag kunne røpe planen framover. Foto: Tore Skaar Vis mer
Publisert

Erlend Elias (38) har mange baller i luften for tiden. I april kunne han røpe at han har fått ny jobb - som prosjektmedarbeider i Stiftelsen Kirkens Bymisjon Tromsø.

Det er imidlertid ikke det eneste nye prosjektet 38-åringen har valgt å begi seg ut på. Lørdag kunne han nemlig avsløre på Instagram at han nå trer inn i politikken.

«Dette blir en spennende tid på mange måter! En forandring må til!», skrev han, før han gratulerte Norge med arbeidernes internasjonale kampdag.

Teksten skrev han til et bilde av seg selv, som avslørte at han er stortingskandidat for Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB).

Opptatt av distriktet

Til Se og Hør kan Erlend Elias fortelle at han er førstekandidat for henholdsvis Nordland, samt Troms og Finnmark, og sjettekandidat for Oslo FNB.

38-åringen forteller at han selv innså hvor dyrt det er med bompenger, etter at han selv begynte å kjøre mye bil. Samtidig som han har fulgt det relativt nye partiet fra sidelinjen en stund, bestemte han seg til slutt for å bli aktiv - men det er ikke bare kampen mot bompengene som avgjorde hvorvidt han ønsket å representere akkurat dette partiet.

- Hvis folk tror jeg er med bare på grunn av bompengene, så er det feil. Jeg er med fordi det er et veldig bra partiprogram, men vi betaler jo så mye bompenger og da vil jeg at de pengene skal gå til noe som gagner alle, sier han til Se og Hør.

TOK GREP: Etter et tungt fjorår for Erlend Elias, tok han tilslutt grep om helsa. Og med et bedre indre og ytre, er det også lettere å date. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød løper Vis mer

Han utdyper at han mener bompengene brukes feil, og skulle gjerne sett en større andel brukes på å bygge veinettet rundt om i distrikts-Norge, for eksempel.

- Jeg er jo veldig opptatt av at vi trenger mer fokus på ungdom, distriktene og veier. Hadde man bare kunnet brukt de pengene man betaler i bom til å fikse veier i Nord-Norge og på Vestlandet, ville det vært noe annet. Istedenfor brukes de til å stenge Oslo sentrum. Bruk pengene der de trengs, bruk de på barn og unge som sliter, mener han.

Engasjert familie

Erlend Elias er kanskje aller mest kjent fra diverse TV-programmer og som stylist. At han har et hjerte for politikk, er det kanskje ikke like mange som er klar over.

- Jeg har bestandig vært politisk aktiv, og vi har diskutert politikk hjemme siden jeg var liten. Mamma er varaordfører nå, stefaren min har vært ordfører, pappa var politisk interessert og broren min studerer statsvitenskap. Så det har alltid vært mye politisk interesse hos oss, selv om jeg ikke har delt akkurat det på sosiale medier, sier han.

AKTUELL: Slik reagerte Erlend Elias da han ble utsatt for en blind date midt under intervjuet. Video: Rød Løper Vis mer

Hvordan tror du din historie innenfor underholdningsbransjen kan påvirke din politiske framtid?

- Det kan gå begge veier. Det kan jo være noen som stemmer på andre partier og som har et annet politisk ståsted enn meg, som kanskje ikke vil like meg. Men jeg tenker det bare er tåpelig, fordi jeg er den jeg er. Jeg er for likeverd, demokrati, ytringsfrihet og religionsfrihet, og også politisk frihet, sier han og legger til:

- Forhåpentligvis kan jeg komme godt ut av det.

Erlend Elias understreker at han ikke er ferdig med underholdning, og kan fortelle at han har masse spennende prosjektet gående - selv om det er en mulighet for at han havner på Stortinget til høsten.

LES OGSÅ: Skal forhandle i retten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer